Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 19:29, 24 mar 2017

Anda napisał(a)
Ogólnie też nie jestem żwirowa, ale w przedogródku mam otoczaki. Wcześniej, gdy ich jeszcze nie miałam, przychodził kot sąsiadów i używał naszego przedogródka jako toalety. Po zmianie na otoczaki kot już nie przychodzi. Poza tym przy skrzyniach warzywnych kamyczki też mi bardzo pasują. Ocieplają to miejsce.

Ewuniu, dziś patrzyłam na twoją wizytówkę. Żwirek przy skrzynkach wygląda bardzo dobrze. Na ścieżkach, jako wypełnienie dojścia - jestem na tak. Też na obwódce wkoło domu mam żwirek. Będę zamawiać jeszcze i uzupełniać przy warzywniaku.
Nie lubię go tylko na rabatach, bo lubię bawić się w ziemi. A w żwirku on się miesza z ziemią, gdy tylko się cokolwiek ruszy.
Nie ukrywam jednak, ze bardzo mi się podobają trawy w żwirku i podziwiam dziewczyny, jak ładnie u nich wyglądają rabaty żwirowe
W przedogródku kamyczki - to dobry pomysł. Masz tam minimalistycznie i bardzo to pasuje
jankosia 20:11, 25 mar 2017

Iwonko, przydreptałam do ciebie z poprzedniego wątku trafiając tam po haśle "czym podsadzić magnolię" czy jakoś tak U ciebie ta dyskusja toczyła się dokladnie rok temu ale ostatecznie nie dobrnęłam do decyzji bo temat na wątku się zmienił i o! Oświecisz mnie co masz pod magnolią i czy wybrane rozwiązanie się sprawdziło? Bo ja się męczę okrutnie i wszystkie pomysły wydają się złe a ty szukałaś dokładnie czegoś takiego jak ja czyli żeby znosiło kwaśne a posadzone raz nie wymagało wykopywania, wzruszania ziemi wokół itp. Napisz mi proszę na co postawiłaś
jolanka 20:17, 25 mar 2017

Iwk4 napisał(a)
Wczoraj była znośna pogoda. Ale nie poszłam do ogrodu. Pojechałam na basen. Drugi raz w moim dorosłym życiu.
Nie zapomniałam z dzieciństwa, jak się pływa. I był na basenie aerobik prowadzony przez trenera. Super było. Zabrałam młodego
Oczywiście jestem zależna od auta. Więc jak tylko będzie okazja, będę jeździć nawet co tydzień

Świetnie Iwonko, Tylko trzeba systematycznie Wspaniała sprawa Koniecznie korzystaj z takich ćwiczeń

Zajrzyj do mnie, kolejną rabatę muszę dokończyćplizzz
Napia 16:42, 26 mar 2017

Iwk4 napisał(a)
Ja dziś piszczałam z radości po powrocie z pracy. Wczoraj pąki, dziś część zakwitła. Prosto przy wejściu
Moje pierwsze iryski

Prawdą jest, ze nie potrzebują słońca. Nawet w pochmurny dzień są otwarte. Nie tak, jak krokusy

Chyba mam takie same i z roku na rok jest ich więcej chociaż podobno te jasne słabiej się mnożą. Podobno

Żwirku za bardzo nie lubię, a w moim ogrodzie on za bardzo by nie pasował. Natomiast są ogrody, w których żwirki i kamyczki są jak najbardziej na miejscu. Ja w tym roku muszę zainwestować w korę, bo ona jednak zdecydowanie ogranicza rozwój chwastów
polinka 17:06, 26 mar 2017

Żwirek fajna sprawa ale tak jak piszesz Iwonko-jak się nic nie rusza na rabacie to dobrze wygląda. U mnie teraz po dzieleniu traw cały kamień do wymiany...

Pozdrawiam słoncznie
MirellaB 22:43, 27 mar 2017

Ja ciągle coś zmieniam i w tym żwirku dłubie brrrr, a sadzenie cebulowych to jest dopiero koszmar

Iwonka napisałam Ci jak drukować - czytałaś?
eda 22:53, 27 mar 2017

śliczny kolorek irysków Buziaki zostawiam
Rumianka 22:59, 27 mar 2017

Ja do takich irysków coś nie mam ręki...pokwitną jeden sezon i w następnym już nie wychodzą z ziemi...czy to tak powinno być?
MirellaB 09:06, 28 mar 2017

Iwonka musisz mieć opcje drukuj zaznaczone
kasja83 11:37, 28 mar 2017

Hej Iwonko...
macham wiosennie.Obiecałam Ci kiedyś fotki akwarium mojego taty-wrzuciłam u siebie.Zajrzyj sobie