żwirkiem na włókninie wysyp bo ja rozumiem ze trawe tam utrzymac to jest trudno ...ja miałam takie sciezki trawiaste w ludwiczkach ...zmieniłam na luzno układana kostke ta sama co mam obrzeża ..no i trzeba bedzie poprawiac bo pływa masakrycznie
Po przesunięciu ogrodzenia o 1m do tyłu wykorzystaniu do zalania w fundamencie starych słupków gdyż stara porządna stal zamówiłem przęsła. Pomoc teścia spawacza okazała się niezbędna
Witam bardzo serdecznie! Jestem zachwycona rabatą z hortensjami i bukszpanem. Chciałabym założyć podobną tylko w kształcie koła ze średnicą 3 m. Z tego co przeczytałam obwódka z kul bukszpanu, trzmieliny Emerald Gold na pniu, miskanty morning light, hosty. ile hortensji są na rabacie i jakie odstępy były pomiędzy bukszpanami przy posadzeniu? od bukszpanami to ciemiernik? Nie mam doświadczenia, będę bardzo dźwięczna za odpowiedź.
Dzisiaj od samego rana ogarniam ogród, wyplewiłam truskawki, rabatę przy kojcu i prawie skończyłam najdłuższą, można powiedzieć, że ogród prawie ogarnięty A przy okazji cyknęłam parę zdjęć
krzewuszka posadzona w cieniu w większości się tak zachowuje. Potrzebuje dużo bezpośredniego słońca i wody. Mam jedną w cieniu - ma tak jak twoja maks. 2 kwiatki a 2 sztuki rosnące na patelni są oblepione kwiatami. W tym miejscu pięknie zdobi jesienią ale kwiatów dużo więcej nie da. Pytanie na czym ci bardziej zależy.
Miałam już dawno się przywitać ale czasu brak. Ogród bardzo dopracowany i dopieszczony. Widać, że lubisz dbać o szczegóły a to nadaje klimat. Przywiódł mnie do ciebie trawnik - boski - po jego obejrzeniu upewniłam się, że robię wersję z rolki. Taki dywanik to moje marzenie od 3 sezonów a potem wymiękłam przy siedzisku - ta inspiracja z Pinteresta dużo słabsza przez oświetlenie na górze. Zachwiało to u nich proporcjami. Wasze jest idealne. 2 większe poduchy dodadzą wygody.
Pozdrawiam i pozwolę sobie zaglądać choć mój zieleniak totalnie z innej bajki
No bardzo mi się to podoba!
Nawet zaczęłam się zastanawiać czy przy altanie nie ułożyć w ten sam sposób. Tzn nie chodzi o łuk tylko ułożenie płyt - pojedynczych płyt, jedna za drugą, z nieregularnymi przesunięciami w prawo lub w lewo. Unikniesz wtedy takich długich "zębów", które powstają gdy najpierw leżą dwie płyty a potem jedna.
Jeśli płyta ma długość 1 m to przy przesunięciach nawet o 25 cm uzyskasz jednolitą, wygodną ścieżkę o szerokości 50 cm.