Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

AngelikaX 16:20, 01 cze 2017

O jaaaaa!!! 3 najlepsza ale się nanosiłaś tych ciężarów

Co mnie "razi" tylko to zarys rabaty z prawej strony... lewa strona linia ładnie się skomponowała z płytami... przy prawej coś bym podziałała
Makao_J 16:30, 01 cze 2017

AngelikaX napisał(a)
O jaaaaa!!! 3 najlepsza ale się nanosiłaś tych ciężarów

Co mnie "razi" tylko to zarys rabaty z prawej strony... lewa strona linia ładnie się skomponowała z płytami... przy prawej coś bym podziałała

Spoko.To nie jest ostateczny plan rabat tylko taki zarys. Nim zrobię rabaty to trochę czasu minie. Mam zakaz od eM bo Kacper jeszcze gra w piłkę na ogrodzie Tak ze 2 lata muszę poczekać Powiedzmy Na pewno będę nad tą decyzją pracować przy eMie
mrokasia 16:48, 01 cze 2017

Makao_J napisał(a)

No bardzo mi się to podoba!
Nawet zaczęłam się zastanawiać czy przy altanie nie ułożyć w ten sam sposób. Tzn nie chodzi o łuk tylko ułożenie płyt - pojedynczych płyt, jedna za drugą, z nieregularnymi przesunięciami w prawo lub w lewo. Unikniesz wtedy takich długich "zębów", które powstają gdy najpierw leżą dwie płyty a potem jedna.
Jeśli płyta ma długość 1 m to przy przesunięciach nawet o 25 cm uzyskasz jednolitą, wygodną ścieżkę o szerokości 50 cm.
mrokasia 16:49, 01 cze 2017

Makao_J napisał(a)

... Nim zrobię rabaty to trochę czasu minie. Mam zakaz od eM bo Kacper jeszcze gra w piłkę na ogrodzie Tak ze 2 lata muszę poczekać Powiedzmy Na pewno będę nad tą decyzją pracować przy eMie

Popracuj nad synem, a on przekona tatę
Makao_J 16:58, 01 cze 2017

mrokasia napisał(a)

No bardzo mi się to podoba!
Nawet zaczęłam się zastanawiać czy przy altanie nie ułożyć w ten sam sposób. Tzn nie chodzi o łuk tylko ułożenie płyt - pojedynczych płyt, jedna za drugą, z nieregularnymi przesunięciami w prawo lub w lewo. Unikniesz wtedy takich długich "zębów", które powstają gdy najpierw leżą dwie płyty a potem jedna.
Jeśli płyta ma długość 1 m to przy przesunięciach nawet o 25 cm uzyskasz jednolitą, wygodną ścieżkę o szerokości 50 cm.

Tam do altany lepiej niech będzie szersza. Będę mogła spokojnie z eMem się minąć. Poza tym jak będą na ścieżkę wchodziły rośliny to ona się zwęzi miejscami.
Tą drugą ścieżką to raczej sama będę chodzić.
Makao_J 17:00, 01 cze 2017

mrokasia napisał(a)

Popracuj nad synem, a on przekona tatę

Syn raczej nie do przekonania. Od trzech lat go przekonuję że na ogrodzie nie wolno grać w piłkę bo rośliny mi tratują a młode są i nic z tego.
mrokasia 17:02, 01 cze 2017

Makao_J napisał(a)

Syn raczej nie do przekonania. Od trzech lat go przekonuję że na ogrodzie nie wolno grać w piłkę bo rośliny mi tratują a młode są i nic z tego.

Hmmm, no to nie ma wyjścia, trzeba kupić tira cierpliwości
Makao_J 17:24, 01 cze 2017

mrokasia napisał(a)

Hmmm, no to nie ma wyjścia, trzeba kupić tira cierpliwości

Nom
17:39, 01 cze 2017
Makao_J napisał(a)

Raczej na wejściu do altany nic nie postawię bo eM będzie narzekał że tarasuję drogę co nie znaczy że ja osobiście bym nie postawiła. Gdyby to ode mnie zależało to na pewno bym ućkała roślin gdzie tylko się da

Tylko 3 szt tam dokupię. Myślę że wystarczy.

Nie wiem czy z tego samego tworzywa nie zrobię ścieżki tu

jakoś tak

jestem na nie!

żwirkiem na włókninie wysyp bo ja rozumiem ze trawe tam utrzymac to jest trudno ...ja miałam takie sciezki trawiaste w ludwiczkach ...zmieniłam na luzno układana kostke ta sama co mam obrzeża ..no i trzeba bedzie poprawiac bo pływa masakrycznie
Makao_J 17:51, 01 cze 2017

eee_taam napisał(a)

jestem na nie!

żwirkiem na włókninie wysyp bo ja rozumiem ze trawe tam utrzymac to jest trudno ...ja miałam takie sciezki trawiaste w ludwiczkach ...zmieniłam na luzno układana kostke ta sama co mam obrzeża ..no i trzeba bedzie poprawiac bo pływa masakrycznie

Justyna ale zrobiłabym to z tych samych płyt co teraz robię ścieżkę do altany czyli 100x20x6 mm. Jakbym też podsypała chudziakiem to chyba by nie dygotały jak galareta.

Żwir absolutnie nie wchodzi w grę bo nie mam zamiary wybierać z niego kory którą stale zwiewa wiatr z rabat. Takie zestawienie już kiedyś przerabiałam. Porażka.