Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:07, 18 kwi 2017

Do góry
agata19762
U mnie akurat róże i powojniki w tym roku super, natomiast Genie nie bardzo, czemu, nie wiem, miejsce ma idealne. Jak kupowałam też wyglądała super, będę czekać, może czasu jej trzeba, pąki są, ale czy ta zimnica da im się rozwinąć...
Mam nadzieję, ze ciut się odstresowałaś w święta, buziakija tak.

Genie

Danusia z Liliowego
Danusiu, fajnie że wiosna Cię do nas przygnała
Fakt, z rodkami mało pracy. Wszystkie mam zdrowe, oprócz jednego, wcześniej go pokazałam. Moje w słońcu, inne maja pół na pół, raczej rozproszone słońce. W marcu sypnęłam nawóz pod nie, kilka chce dolistnie wzmocnić, niektóre ciut za jasne liście mają, dużo od odmiany chyba zależy, bo warunki maja takie same.
Ojej, aż tak z różami? Ale róża mocna, to od korzenia ruszy fest, trzeba poczekać. Oblecę u siebie i polecę was czytać i oglądać
Moja wisteria cała w pąkach, a 2 mam w innym miejscu i od 6 lat nie kwitną i bądź tu mądry.

Tak samo z trawami w donicy, odmiana ta sama, tylko w różnych miejscach donice
te paskudne

a te ładne
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:57, 18 kwi 2017

Do góry
Tusiala napisał(a)
Zdziwiona hortensją jestem, że tak szybko Pąkami na różach już mniej bo u mnie też się pojawiły na pnącej. Tylko nie wiem skąd te mszyce bo cały czas pada a one legną się jak głupie.

Ona tak, co rok
Czekam na jej zapach, silną woń wkoło roztacza
U mnie mszyc na razie nie ma, ale na kalinie są, też mimo deszczu, zwłaszcza na nowych gałązkach, na starych nie.
czyli u ciebie też róża błyskawicznie

koniki
od północnej strony mi chorują, nic nie pomaga
ale kocham te świeże igiełki
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:54, 18 kwi 2017

Do góry
Agania napisał(a)

Irenko piękne widoki, Suzan czarujaca mimo niepogody, szafirkowo zjakwiskowe

Piruetka bardzo udana, kwiatuszki jak u różyczki

Ciekawa jestem czy głogownik by u mnie dał radę...wpadł mi w oko

Aganiu, Susan odratowana, byłaby większa, ale obficie kwitnie
Na dodatek Piruetka przepięknie pachnie i to non stop, nawet w deszczu.
Myślę, że poradzi sobie u ciebie, na początek wybierz ciepłe miejsce, potem kup 1 egzemplarz i przetestuj, aby w koszty nie iść i stresy, buziaki
U mnnie z nich żywopłot, mam 8 sztuk.

wkurzyłam się na żurawki, ścięłam je przy samej ziemi i proszę, tak wspaniale odrastają
z inną odmianą zrobiłam podobnie, zwłaszcza z tymi egzemplarzami, co wysoko wyrosły, łodyga goła i czubek tylko liście

niektóre już tak
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:48, 18 kwi 2017

Do góry
Wiatr przeszkadzał więc nie wszystkie są ostre

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:46, 18 kwi 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Szafirkowe poletko pięknie się prezentuje. Twoje rośliny większe, bardziej rozwinięte. Ja martwię się aby ten śnieg do mnie nie dotarł.

Aniu, wczoraj u nas deszcz ze śniegiem padał, potem drobny grad, potem przerwa i tak wkoło, tylko rano do 9 słońce było.
Wiosna i nie można się cieszyć, szkoda. Oby lato takie nie było, bo od razu mnie się 2000r. przypomina, było identycznie.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:45, 18 kwi 2017

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Fajnie, że mogłaś wyskoczyć do ogrodu i fotek kilka wstawić. Na razie wygląda to obiecująco.
Ciekawe, jak u mnie na tym wygwizdowiu?
Basiu to ogromna zaleta i radość, jak nie można wyjść to chociaż można popatrzeć przez okno, dlatego gro wiosennych roślinek sadzę przed oknami z wiadomego względu

Całe kwitnienie jeszcze przed nimi....

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:43, 18 kwi 2017

Do góry
Fajnie, że mogłaś wyskoczyć do ogrodu i fotek kilka wstawić. Na razie wygląda to obiecująco.
Ciekawe, jak u mnie na tym wygwizdowiu?
Basiu dziś u mnie istne wygwizdowo, wieje zimny wiatr, przed godziną wyszłam, popatrzyłam jak wszystko się rusza i uciekłam do domu tak było zimno.
Nie darowałam i przed chwilą poszłam i cyknęłam kilka fotek

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:41, 18 kwi 2017

Do góry
an_tre napisał(a)
Jaka różnica z moim ogrodem, u mnie wiele roślinek jeszcze śpi, a wilczomlecze nawet nie myślą o kwitnieniu, magnolia obsypana pierwszymi pąkami i nie wiem czy zakwitną, bo chociaż jest słonecznie to wieje zimny lodowaty wręcz wiat, który mnie wygonił z ogrodu. Fotek nie robiłam bo wszystko zbyt intensywnie się rusza
Wolę zaglądać do waszych ogrodów w cieple mieszkania i podziwiać cudowne wiosenne kwitnienie, poznawać rośliny, których do tej pory nie znałam.

Ania, mur robi dobrą robotę, wkoło otulona jestem drzewostanem i domami, moje drzewa ogromne, to cieplej, ale jak mróz nadchodzi, trafia i mnie.
W domku teraz najlepiej buziaki

fantastyczne Elaty
idą czarne kwiatostany, potem dojdą do wysokości około 40cm

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:36, 18 kwi 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
No właśnie, te łany szafirków cudo. Może choć Ciebie ominą śniegi i mrozy bo masz najbardziej zaawansowaną wiosnę

Gosiu, oby tak było, tak czekam na pokaz paulowni, ma tyle pąków i do tego 1 raz
Szafirki u mnie wszędzie, nie wiem jak się tak namnożyły. Jak ci brak, to sobie ukopiesz...i co tam jeszcze zechcesz, dam wam orliki, te wyjątkowe
Akurat do waszego przyjazdu podrosną

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:34, 18 kwi 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
jejku..roze w pąkach...w kwietniu ? szok
moje niektore ledwo startują..
piwonie też kiełkują dopiero...

a łany szafirków cudne

Kasiu, no aż dziw, że tak jest, bo pogoda naprawdę nie sprzyja, chyba że roślinom te ulewy pasują...dzięki

hortensja pnąca cała w pąkach

Mój 4 arowy azyl... 11:33, 18 kwi 2017

Do góry
Aniu, nowych nie mam, ale z ogródka przed domem Miesięcznicę dwuletnią wstawiam. Siałam ją bardzo dawno temu, i tak z roku na rok udaje się jej przetrwać. W tym, w wyjątkowej obfitości!

Bardzo okazała
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:33, 18 kwi 2017

Do góry
Milka napisał(a)
Olga80

Irenko piękne widoki, Suzan czarujaca mimo niepogody, szafirkowo zjakwiskowe

Piruetka bardzo udana, kwiatuszki jak u różyczki

Ciekawa jestem czy głogownik by u mnie dał radę...wpadł mi w oko
Mój 4 arowy azyl... 11:29, 18 kwi 2017

Do góry
Aniu, nowych nie mam, ale z ogródka przed domem Miesięcznicę dwuletnią wstawiam. Siałam ją bardzo dawno temu, i tak z roku na rok udaje się jej przetrwać. W tym, w wyjątkowej obfitości!

Pszczelarnia 11:28, 18 kwi 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

W sytuacji obecnej - kondycja cisów - mam zamiar użyć chemii syntetycznej.
Całe gałązki naraz więdną i się załamują (tak jak i ja):

Wkleiłam tutaj i z innego wątku też, może ktoś wie, czy to fytoftoroza czy co innego. https://www.ogrodowisko.pl/watek/7314-choroby-i-szkodniki-cisow-cis?page=1#post_9
Choroby i szkodniki cisów, cis - Taxus 11:27, 18 kwi 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

W sytuacji obecnej - kondycja cisów - mam zamiar użyć chemii syntetycznej.
Całe gałązki naraz więdną i się załamują (tak jak i ja):

Choroby i szkodniki cisów, cis - Taxus 11:27, 18 kwi 2017

Do góry
margi napisał(a)
Mam problem z cisami nie wiem co z nimi jest nie tak odstają gałęzie jakby chciały się wyłamywać
Zastanawiam się czy to jakaś choroba?
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 11:26, 18 kwi 2017

Do góry
Kasik napisał(a)

Black tulip zachwycajaca...nowa magnolia też...niech rosną i cieszą wszystkie

Brzoskwiniowy sad też przepięknie rozkwitnął
Pszczelarnia 11:23, 18 kwi 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

W Wojsławicach pięknie... ale w domu najlepiej

W domu najlepiej i u Ciebie równie pięknie
Bardzo fajna wycieczka świąteczna.
Pozdrawiam

edit:
Pszczółko, proszę o instrukcję postępowania z siewkami ciemierników. Gdzieś pisałaś, że przesadzasz do doniczek, ale do jakiej ziemi? na jakim stanowisku trzymasz? ile podlewasz? kiedy sadzisz na miejsca stałe?
Słoneczny Ogród 11:18, 18 kwi 2017

Do góry
Różanecznik jak zwykle będzie poszkodowany , bo za wcześnie kwitnie.

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:16, 18 kwi 2017

Do góry
Bogdzia
Dzięki za tyle ciepłych słów
Fajnie byłoby mieszkać obok siebie, nawet była posesja do kupienia, ale gdzież byś swój raj zostawiła

U ciebie straty, ja już mam też pierwszą. Magnolia Jolanthe super ruszyła, prawie pąki otwierała i nagle uschła, gałęzie jak suche podpałki odpadały, nie wiem co się stało, żal mi tak bardzo.
Jeden pęd został, sprawdzałam dokąd susz sięga, będę ratować, wykopię i przesadzę i poczekam....a nuż uda się uratować.
A na jej miejsce dam brzozę Purpurea.

Mam jeden jedyny taki rodek, ma 3 miejsce, korzenie sprawdzone, wygląda tragicznie, wszystko wkoło zdrowe, wywalić go czy ratować???
Dostał i nawóz i oprysk, jak było sucho, teraz nie mam jak powtórzyć.

nazwy nie pamiętam, kartki odpadły, ale na czerwono kwitł

Frezja
z opóźnieniem dziękuję, mam nadzieję, ze miałaś udane święta

MonikA
O piwonie drżę, zwłaszcza drzewiaste, okazuję się że kolejna zakwitnie, choć 1 kwiatkiem, no i Leoś nie patrzy i jedną najładniejszą już pęd połamał.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies