Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 14:48, 01 cze 2017

Katkak napisał(a)

Ewuniu cieszę się ogromnie, że udało się hortki ukorzenić. To niezwykła satysfakcja, kiedy udaje się pozyskiwać nową, własną roślinkę. Ja obecnie mam już 4 Vanilki i żadnej nie kupowałam . Dwie z nich mają obecnie rok i są już duże i śliczne, a dwie pozostałe to młodziaki tegoroczne. Dla Ciebie zdjęcie moich kłosowców z nasion, które świętują pierwsze urodziny .

Ależ ślicznie i zieloniutko wyglądają te kłosowce. Muszę koniecznie swoje przesadzić na rabatę, bo zaczynają coś się przebarwiać
Iwk4 20:09, 01 cze 2017

Ewa, fioletowe są podobne. Mój to Catawbience. Dostalismy na 25 rocznicę ślubu
I fotki z czosnkami podobne, hi, hi
Moje czosnki zaczynają przekwitać...
Iryski kwitną, ale nie zdążyłam ich obfocic. Dziś jedziemy Karola zawiesc na lotnisko. Dwa miesiące Dziecko na innym lądzie będzie. Denerwuję się...
Bogdzia 21:45, 01 cze 2017

Złotokap przepiekny, wszystko pozostałe własciwie tez. Przeleciałam kilka stron , pięknie. Pozdrówka dla Was.
Ewa777 21:03, 03 cze 2017

Iwk4 napisał(a)
Ewa, fioletowe są podobne. Mój to Catawbience. Dostalismy na 25 rocznicę ślubu
I fotki z czosnkami podobne, hi, hi
Moje czosnki zaczynają przekwitać...
Iryski kwitną, ale nie zdążyłam ich obfocic. Dziś jedziemy Karola zawiesc na lotnisko. Dwa miesiące Dziecko na innym lądzie będzie. Denerwuję się...

Wyjazdy dzieci są ciężkie - wiem coś o tym
Czosnki się jeszcze dobrze trzymają. Dwa różaneczniki pięknie kwitną. Brakuje wody. Podlewam codziennie, dzięki temu jest zielono.
Ewa777 21:05, 03 cze 2017

Bogdzia napisał(a)
Złotokap przepiekny, wszystko pozostałe własciwie tez. Przeleciałam kilka stron , pięknie. Pozdrówka dla Was.

Bogdziu, dzięki za wizytę
Złotokap nadal kwitnie, ładnie rozjaśnia mi rabatę.
21:09, 03 cze 2017
Ewa777 napisał(a)

Gosiu, u mnie z czasem też długo było ciężko. Dwie ostatnie soboty podgoniłam prace, ale pracowałam całe dnie z mężem Brak kantów mnie drażniło.

wymagajaca sie zrobiłaś ...ale bez kantow plewienia skoszonego trawnika i kwitnacych roslin ogród wyglada byle jak a tówj juz jest wyccacany i te czosnki ...jakos u mnie one nie specjalnie mi sie podobaja ..ale juz wiem dlaczego ...ty masz za nimi tło ładne zielone tło ...to jest sukces
Flower1 21:52, 03 cze 2017

Ewa777 napisał(a)

Kasieńko, azalii mam plan dużo nakupić, bo będę robiła rewolucję na górce przy drewutni, ale ciągle nie wiem kiedy, bo brakuje na to czasu i kasy Najlepszy czas bybyły teraz, bo kwitną azalie, więc pomyłek nie będzie, ale niestety nie przeskoczy się wszystkiego

Ewciu piękne czosnki, ja mam pierwszy rok i bardzo mi się podobają w palmach.
Cudnie u Ciebie. Zawsze podziwiam.
Ewa777 13:56, 04 cze 2017

eee_taam napisał(a)

wymagajaca sie zrobiłaś ...ale bez kantow plewienia skoszonego trawnika i kwitnacych roslin ogród wyglada byle jak a tówj juz jest wyccacany i te czosnki ...jakos u mnie one nie specjalnie mi sie podobaja ..ale juz wiem dlaczego ...ty masz za nimi tło ładne zielone tło ...to jest sukces

Jak raz się zrobi kanciki, to później bez nich to już nie jest to samo Brakuje ich strasznie Tło zielone pięknie pasuje do czosnków - widać je z daleka

Ewa777 14:03, 04 cze 2017

Flower1 napisał(a)

Ewciu piękne czosnki, ja mam pierwszy rok i bardzo mi się podobają w palmach.
Cudnie u Ciebie. Zawsze podziwiam.

Na tej rabacie czosnki są pierwszy raz. Posadziłam je z mnóstwem naparstnic i niestety zagłuszają mi hortensje. Teraz przerzedzam. Jedną hoertensję przesadziłąm dodonicy i sprawdzę, czy ruszy, bo wygląda źle.

13:11, 05 cze 2017
kiedy planujesz do polski południowej zawitać? jak już będziesz mieć jakieś terminy to wproś się do mnie od co bo dla mnie wyprawa nad morze to nie takie hop-siup...a ty jakby bardziej mobilna jesteś ...może masz bliżej?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies