Jasnota biała teraz kwitnie, widzę ją jak do pracy idę przez taki dziki zagajnik
Właśnie sobie przypomniałam że ją dziś w malinach widziałam, nie parzy jak ta tradycyjna, napewno ją znasz i widziałaś nie raz
Dzień dobry, przejrzałam wątek, ale niestety nie znalazłam odpowiedzi na problem, który pojawił się w moim ogrodzie. Załączam zdjęcia i będę bardzo wdzięczna za opinię co może dolegać moim cisom. Część tegorocznych pędów zwiędła i obumiera. Ale właśnie - tylko część. Przyjrzałam się roślinom i nie znajduję tam żadnego szkodnika czy objawów obecności grzyba. Tydzień temu były przymrozki, ale raczej minimalne - te cisy już nie raz przechodziły takie warunki pogodowe w okolicach 'zimnej Zośki' - a tylko w tym roku zareagowały w ten sposób. Czy mogłabym prosić o opinię co Waszym zdaniem może być przyczyną obumierania niektórych pędów i co robić? Z góry dziękuję, Maja
Podzielę się wrażeniami z Arboretum w Wojsławicach.
Miejsce magiczne, warte zobaczenia, niestety było po deszczu i trochę ślizgaliśmy się na glinianym podłożu. Trochę "śliskich" wpadek się zdarzyło