Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:22, 28 kwi 2013

Do góry

To moja rabata dla K.Bawarki. Kostrzewy a w głebi róże, tulipany z tyłu sosna i magnolia, mahonie i wiśnie pissardi.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:22, 28 kwi 2013

Do góry

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:18, 28 kwi 2013

Do góry
Dzisiejsze fotki

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:14, 28 kwi 2013

Do góry
Loosiuu napisał(a)

U mnie dosłownie to samo! Czasami odzyskuje ładu na jesień, a w trakcie lata zawsze jakby mu czegoś brakowało

Chyba trzeba więcej ram topiarowych aby rośliny w ryzach trzymać?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:11, 28 kwi 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)
Marzenko polecałaś mi śliwę wiśniową....jak daleko ją posadzić od ogrodzenia?...i na jakiej wysokości musi być szczepiona? szukałam u siebie w okolicy, ale cena mnie powaliła...

Wcięło mi posta...
Posadż min 2 m od ogrodzenia, bo jesli nie bedziesz jej cięła może mieć nawet 4-5 m koronę
Za moje szczepione na 1,2 m płaciłam 45 zł.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:07, 28 kwi 2013

Do góry
alinak napisał(a)
Marzena jak do ciebie zaglądnę to mi się zawsze lekko na duszy robi . kwitnienia piękne . piszesz że też będziesz na opuchlak działać . czy tez dursbanem ? już mam dość całe rh zeżarte

tak lacą z dursbanem. Dzisiaj za twoją poradą powtykałam to co z zostało z zurawek głeboko w ziemię... rozpadąły mi się w rękach.. Szczepki zrobiłam
Ogród u stóp klasztoru 20:05, 28 kwi 2013

Do góry
Alinko piękna magnolia. Ta wiśnia, którą obcięłaś to jaka odmiana?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:23, 28 kwi 2013

Do góry
Ginger napisał(a)

Mój trzymany w garażu nie spleśniał ,ale czy żyje to już zagadka bo jak narazie nic nie pokazał nowego.

Na razie nie rozsądzę
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:23, 28 kwi 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Fajnie masz... u mnie za mokro zeby cokolwiek podzialac. Zostaje w domu

U mnie trawnik grząski. Ale zazieleniło się mocno i wydaje mi się, że wszystko podroslo.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:22, 28 kwi 2013

Do góry
noemi napisał(a)

A to nie jest tak specjalnie , że z dziurą w środku ? bo skarpeta mi się kojarzy , że od razu sadzisz blisko pnia drzewa .... czy czekasz na wymianę grabów i dlatego jest pusto w środku ?

Czekam na wymianę grabów ale też chcialabym w środek upychać werbenę patagońską a wcześniej białe tulipany... Więc dziurka zostanie
Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:20, 28 kwi 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Babrysiu, bardzo cenna informacja. Lece zobaczyc jak wyglada taki powojnik Nie mialam pojecia, ze jest powojnik bylinowy Dzieki za uswiadomienie

Ja przepraszam, że się wtrancam ale do powojnika potzrebne coś dla odmiany o dużych liściach lub o regularnej formie. W przeciwnym razie będzie misz masz. Ale juz się nie wyrącam i zmykam
Zamykam buzię na kluczyk
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 19:12, 28 kwi 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

hmmm ... czy to nie jakaś pospolita siostra kłosówki ... mam tego cały zachodni cypel ...

To jest właśnie kłosówka taka jak na zdjęciu Danusi też ją mam , mniży się niemiłosiernie. Aby była ładna trzeba jej strzyć systematycznie fryzurkę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:50, 28 kwi 2013

Do góry
Irenko Madżenka mówiła ,że potworek trzymany w piwnicy żyje pokarzesz jak wygląda bo nie wiem czy mów żyje czy mam go wyrzucić bo jak narazie nic nowego nie pokazał.
Boćkowe perypetie ogrodkowe 17:28, 28 kwi 2013

Do góry
Debra napisał(a)
Moje clematisy też na razie mają łyse nogi, miałam posadzić pod nie liliowce, ale clash kolorystyczny mnie przeraził. Mam absolutnie ten sam dylemat - nic mi pod nie nie pasuje, tym bardziej, że są ciemno niebiesko-fioletowe (Polish Spirit). Rozważam jakieś krzewy ostatecznie i mysłałam o ciemnej pęcherznicy. Ma cudne liście, można, a nawet trzeba ją ciąć.

Oj pęcherznica rośnie wieeeeeelka

Myślę że duże hosty to jednak dobry pomysł. Ania Monte na pewno wie jakie wytrzymają na słońcu.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 17:25, 28 kwi 2013

Do góry
noemi napisał(a)

Tak , golden starlet

W necie ich nie kupię ale będę na nie polować w ogrodniczych... iza zapisuj do kajecika !
Ogród Magdalenka 17:22, 28 kwi 2013

Do góry
To ja muszę tego carexa sobie sprawić.... Właśnie go dzisiaj rano w necie oglądalam
Buksiki tak ładne, źe warto było tyle zapłacić. Potrzebowałam zbyt dużo na skarpetę dlatego poszlam w cenę...

Na giełdzie takich trawek nie będzie?
Wiesz lubię robić zakupy w Bitaniku bo czlowiek zawsze doradza i zna się na tym co robi. Graby trzy razy się pytał czy je chcę bo marne.... Ale obiecał ładne fastigaty
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 17:20, 28 kwi 2013

Do góry
noemi napisał(a)

Podoba mi się ... i niedopatrzenie moje bo nie mam szafirków w gruncie ??? ... zapisuję na listę ... magnolie , tulipki dają czadu

Madzia wiesz, źe zanim to będzie skarpeta to musi sporo czasu upłynąć....

Szafirki musowe w kłosówce lub turzycy.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 17:18, 28 kwi 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)
Marzenko miłego popołudnia

Zaraz idę ponownie od ogrodu Życzę miłgo słonecznego wieczoru
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 17:18, 28 kwi 2013

Do góry
Ginger napisał(a)
Madżenko , a potworek ,który zimował w piwnicy Irenki przetrwał??

Podobno przetrwał, ale tylko Irenka go widziała W grażu spleśniał
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 17:17, 28 kwi 2013

Do góry
Syla napisał(a)
Marzenko buziam imieninkowo Ja u siebie jednak na tą czerwień postawiłam i już więcej nie myślę
Jeszcze nie odpoczywam , zacznę od jutra ...... Opuchlaki doglebowo dostały dawkę leku na uśpienie a czy skutecznie tego nie wiem .....Pożyjemy , zobaczymy ..... Natomiast żurawki ładnie się zbierają , potrzebowały chwilki i deszczu który w nocy popadał .... Od razu wszystko się w ogrodzie ożywiło , chwasty również i sadzonki lipy której mam w nadmiarze za ogrodzeniem ... Większość nasionek intnsywnie kiełkuje

Czyli jutro muszę zaplikować lancę opuchlakom....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies