Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

Kindzia 17:57, 28 kwi 2013

A może jakieś tawuły japońskie o różowych kwiatuszkach?
bociek 18:12, 28 kwi 2013

zbigniew_gazda napisał(a)
Boćku wiosna u Ciebie też bierze się do roboty. Variegatus taki okazały. U mnie zakupiony u Mariusza pewnie się już nie podźwignie po zimie.

Witaj Zbyszku, milo Cie widziec

Wyobraz sobie, ze moj Variegatus tez jest od Mariusza, a wlasciwie od P. Anety, podobnie jak 90% traw w moim ogrodzie
bociek 18:14, 28 kwi 2013

JulkAd napisał(a)

Nie łatwo, zwłaszcza, że za mną trzy dni egzaminów jednej Latorośli, a przede mną 7 pisemnych i dwa ustne drugiej, a raczej drugiego Latorośli...Kasiu toż to dopiero ja mam stres miłego popołudnia....
.....gratulki na 4-ą seteczkę

......u nas zrobiło się cieplutko, wyszło słoneczko kawusię ide na taras wypić i przy okazji powyrywam mlecz z trawy

Jestem z Toba calym sercem i dusza. Dzieki za gratki

U mnie slonce sie przebija, ale jest tak mokro, ze dzisiaj odpuszczam. Jutro mam mega pracowity dzien, zobaczymy co uda mi sie zdzialac i czy w ogole cos
bociek 18:16, 28 kwi 2013

Debra napisał(a)
Moje clematisy też na razie mają łyse nogi, miałam posadzić pod nie liliowce, ale clash kolorystyczny mnie przeraził. Mam absolutnie ten sam dylemat - nic mi pod nie nie pasuje, tym bardziej, że są ciemno niebiesko-fioletowe (Polish Spirit). Rozważam jakieś krzewy ostatecznie i mysłałam o ciemnej pęcherznicy. Ma cudne liście, można, a nawet trzeba ją ciąć.

Ja bym chciala cos niziutkiego Chociaz moje powojniki rosna od lat bez skarpetek i swietnie sobie radza Tak tylko kombinuje
bociek 18:18, 28 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)

Oj pęcherznica rośnie wieeeeeelka

Myślę że duże hosty to jednak dobry pomysł. Ania Monte na pewno wie jakie wytrzymają na słońcu.

Oooo, zapytam Ani Monte, dzieki Madzen
bociek 18:20, 28 kwi 2013

Kindzia napisał(a)
A może jakieś tawuły japońskie o różowych kwiatuszkach?

Oooo, nie pomyslalam o tawulach, dzieki Kasiu, to tez jest jakas opcja
Gabriela 18:29, 28 kwi 2013

Pod powojniki pnące - powojniki bylinowe, które rosną niewysoko i płożą się po ziemi. Właśnie takiego - powojnika erecta posadziłam pod powojnikiem, wiciokrzewem i atkinidią które się pną po tarasie. Wyrastają wcześniej niż funkie. Zresztą funkie to bardziej do cienia i półcienia się nadają, mocne słońce zawsze poparzy im liście, a powojniki wolą słońce.
Tak się wtrąciłam.
bociek 18:43, 28 kwi 2013

Babrysiu, bardzo cenna informacja. Lece zobaczyc jak wyglada taki powojnik Nie mialam pojecia, ze jest powojnik bylinowy Dzieki za uswiadomienie
Kasiek 19:07, 28 kwi 2013

Bocku ja moge polecic Montane Rubensa ,ma kaskade kwiatow i przepieknie rosnie.Jezeli chcesz miec i piekny zapach to polecam Mayleen o oszalamiajacym waniliowym zapachu.Kwiatami roznia sie nieznacznie ale zapach... Tu na zdjeciu poczatek kwitnienia:
Madzenka 19:20, 28 kwi 2013

bociek napisał(a)
Babrysiu, bardzo cenna informacja. Lece zobaczyc jak wyglada taki powojnik Nie mialam pojecia, ze jest powojnik bylinowy Dzieki za uswiadomienie

Ja przepraszam, że się wtrancam ale do powojnika potzrebne coś dla odmiany o dużych liściach lub o regularnej formie. W przeciwnym razie będzie misz masz. Ale juz się nie wyrącam i zmykam
Zamykam buzię na kluczyk