Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Mój mały raj na ziemi :) 20:20, 09 sty 2013

Do góry
Skoro już po głosowaniu to siem tylko rysunkami pozachfycam
I Spotkanie Ogrodowiska na nartach styczeń 2012 16:59, 09 sty 2013

Do góry
Teraz i ja wiem co to jest sztruks...jak wiele można się nas tym ogrodowisku naumiać

I coś mi się zdaje, że to będzie najdłuższy wątek spotkaniowy na ogrodowisku
Moje storczyki 23:58, 08 sty 2013

Do góry
Wydaje mi się, że to nie ma znaczenia - mi najładniej kwitną te, co mają nieprzezroczyste osłonki

Tak w ogóle gratuluję kolekcji
Ogród Magdalenka 23:13, 08 sty 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Sposób na spatynowanie donic świetny - i chyba zastosuję

Sebek chyba też spróbuję
Ogród Magdalenka 23:03, 08 sty 2013

Do góry
Sposób na spatynowanie donic świetny - i chyba zastosuję
Kolorowe rabaty 20:15, 08 sty 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Miłe wspomnienia z Rzeszowa, a ja zauważyłam i chcę się podzielić, że jesteś na drugim miejscu pod względem oglądalności wizytówek

Za Tobą Sebek i Bogdzia, a przed Tobą - ja

Bardzo mi miło Danusiu,aż mi poleciały... łezka
Kolorowe rabaty 20:15, 08 sty 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Miłe wspomnienia z Rzeszowa, a ja zauważyłam i chcę się podzielić, że jesteś na drugim miejscu pod względem oglądalności wizytówek

Bardzo mi miło Danusiu,aż mi poleciały... łezka
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:22, 08 sty 2013

Do góry
Fakty są takie, choinki nie ma, wianek wśród bluszczu wisi Sebek mnie skrytykuje ale niech jeszcze wisi choć ta wiosna w kuchni jest Co Wy na to, zabrać wianek, czy niech wisi?

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:21, 08 sty 2013

Do góry
Gabrysia_ - to będę współczuć Domek ma 9 lat, czas na malowanie najwyższy. Będzie czysto i świeżo. Wiosną może kwiaty doniczkowe podrasuję, coś dokupię. Ostatnio przestałam oddawać stare storczyki i zaczęłam gromadzić na górze u Michała, pusty pokój.

irena_milek - Irenko, trzeba sobie humor poprawiać, a najlepsze są do tego świeże kwiatki, najlepiej nie cięte, choć też lubię.

monteverde - dziękuję Aniu za odwiedzinki oglądałam dziś u Ciebie śnieżek.

Kindzia - leć i pochwal się

Urszulla - przeróbka kuchni w trakcie, ale zanim cokolwiek ruszymy, robimy salon, żeby siły pomocnicze wykorzystać

kaisog1 - oj będę, Anula mnie odwiedziła w tym bajzlu i pobrała nasionka

Sebek - najgorsze jest to że jutro jadę po farbę i nie wiem jaką, no nie wiem, mówisz migdałowa ?

Łoosiuu - szkoda że był tylko jeden, miałabym ładniej, muszę inne doniczki poszukać.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:02, 08 sty 2013

Do góry
Doczytałem o malowaniu salonu - ciekawe jaki kolor - biały, kremowy? U mnie w pokoju mam migdałowy i bardzo sobie chwalę

Pozdrawiam i wysyłam storczyka o którym była mowa

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:56, 08 sty 2013

Do góry
W domku bluszcz z oleandrem miewa się dobrze

Zielistkom poodrywałem część odnóżek i posadziłem do ziemi - zostało jeszcze do wsadzenia koło 30 Urosły jak gópie!

A na koniec fotka z podlewania patyczaków - ta nazwa pasuje do nich idealnie

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:52, 08 sty 2013

Do góry
W sobotę było jeszcze tak....niby fajnie, ale wolę krokusy w kwietniu niż styczniu

W niedzielę późnym popołudniem było już tak Jednak szczęściu trzeba pomóc i cały śnieg z trawnika powędrował na rabaty Jednak teraz już nie widać różnicy - dzisiaj też sypie

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:35, 08 sty 2013

Do góry
Latte....podobno robię pyszną - przynajmniej tak wszyscy mówią jak ode mnie dostaną...a ja tylko tak śprytnie nalewam ją z ekspresu Tak w ogóle świetne urządzenie to jest

Byłem w sklepie na L...po banany oczywiście Cebul nie brałem - jakoś mizernie wyglądały
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:37, 08 sty 2013

Do góry
ten storczyk obok to taki okaz skarłowaciały, zagląda sobie w narcyzy, jest niziutki, pokręcony, a drugi był taki:

nie mam lepszej fotki, Sebek gdzieś ma lepszą bo robił. Liście są bardzo gęsto osadzone.

Sebek napisał(a)

Pozdrawiam i wysyłam storczyka o którym była mowa

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:29, 08 sty 2013

Do góry
Sebek, trzeba posłodzić i latte zrób sobie, ha zamów gdzieś z pianą
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:16, 08 sty 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Ale u mnie ruch - niezmiernie mi miło Kawy się jeszcze nie nauczyłem pić - zapach uwielbiam, ale smaku nie znoszę ...Za to umilam sobie wieczór gorącą czekoladą ze spienionym mlekiem I ogrodowiskiem Chyba zgram zdjęcia z aparatu - tylko bardzo zabiegany jestem i nie wiem, czy się wyrobię - ale jeszcze 4 dni i ferie

Na razie serdecznie Was pozdrawiam

No to możemy sobie piątkę przybić...zapach uwielbiam a smak to bleee )
Kolorowe rabaty 14:15, 08 sty 2013

Do góry

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 11:06, 08 sty 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
przeczytałam u Madżenki, że na ogrodowisku trzeba być jak rozkraczona stonoga - po jednej nodze w każdym wątku ... w każdym moje dwie tylko i to krótkie rady nie dały ... ale co nieco siem zorientowałam ... tylko nadal nie wiem o so chodzi z tą Scarlett ... więc była bym wdzięczna ...

jak prognoza pogody to tylko wg Alinki ... mocno wierzącej w zimę i jej mocne wejście wraz z naszym zjazdem ... wierzymy wszystkie i pragniemy nie ma prawa się nie udać ...

.marzy mi się :
---4 dni opady śniegu
---3 dni - 10 stopni
--- 3 dni ( 11, 12, 13 ) -2 st. i piękne słońce.
to na razie moje najświeższe marzenia na tern rok . dalej nie sięgam

a "mimo woli" Anna wiosną mami tarzając się z Miśkiem na traffce ... pomalowała nam świat na zółto (to wczoraj) i na niebiewsko (to dzisiaj ) ... z Irenką złocień pod stopy róży rzucają ... ładny widziałam ... narciarskie wdzianko też widziałam ... i wybaczam bo Irenka obiecała na oślej mnie potowarzyszyć ...

"u stóp klasztoru" siem ćwiczy ... i gdy nóżki nabierają mocy głowa obmyśla ... wiosenne kombinacje i plan chirurgii plastycznej wobec derenia tym razem ... pewnie dlatego Alinka szuka na Krakowskim Kazimierzu samochodu jak przysłowiowej igły w stogu siana ... bo zamyślona ... nad rabatami alino-angielskimi ...

klimat się ociepla w Roztoce bo Zeta wywiozła towarzystwo do obrzydliwie pięknego raju i nawet Sebek szkoły gotów zarzucić i w gatkach w palemki paniom kawusię zamierza nosić ... ale ja rozumiem ... kolegę ... panie w bikini ... lazur we wodzie ... żyć i nie pamiętać skąd siem uciekło ...

i tu mam mały dysonas bo zamiast Sebka to kawusię z samego rana poroznosiła Zeta ... z pianką i posypką apetyczna jak należy ... i co ??? ... Madżenka była u szefa się wyspowiadać ... i nie wypiła ... ja poza zasięgiem a potem ksiądz był po kolędzie ... kawa wystygła ... dziewczyny zdecydowały się na grzańca ...

tylko czemu u mnie tymczasem jak do Ewci siem procenty dzbankami zwozić zamierza ??? ... aż Ewcia się zasępia czy nas wieś nie napadnie i antałków nie odbije ... no właśnie zanim przez pasiekę najazd niczem hunów przejdzie Ewa zupełnie bez tremy bo żyć kocha w gromadzie (jak doczytałam mimo woli) ... planuje z klasyczną troską o tradycję i ład dziejowy warzywnik ... i ławę z macierzanką ...

a ja ogrzewam się przy kominku gdzieś dlaeko na ziemi kłodzkiej ... oczy mi się świecą przy ognisku ... bojam się tego co mogą ze mną zrobić dechy i oczami Finki zatapiam się w zimę na Czarnej Górze ... i dobrze Martuś, że z procentów przeprowadziłaś nas na metry śniegu ...

Danusiu to kup te łańcuchy ...

jejku jejku jak ja doczekać się nie mogę

pozdrawiam ... i czytam dalej ... a powieść czeka ...

I sobie poczytałam.
PS Nam raz u Magdy (Agrokotlina) "wieś" wyniosła procenty słabe z piwniczki. Całe stowarzyszenie i inni goście, i inne stowarzyszenia w tym czeskie ( a więc procenty czeskie) na polanę (ognisko) procenty znosili, które my niewiasty zapobiegliwie ukryłyśmy w piwniczce prawdziwej (na skobel). Wszystko wyparowało.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:59, 08 sty 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Moje hiacynty też już czekają - z dnia na dzień coraz większe

Ale wiosnę będę wprowadzać chyba dopiero jak choinkę rozbiorę - pewnie w tym tygodniu już ... Bo jakoś mi nie konweniują hiacynty czy narcyzy i choinka

Sebku - mam identycznie

Zawsze zwlekam z wiosennymi kfiatkami, choć u mnie już choinki nie ma.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:01, 08 sty 2013

Do góry
Pozdrawiam Sebek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies