Cześć Elu, fajnie że zajrzałaś. Cis miewa się dobrz (chyba) Pociachałam go dość mocno od dołu. Na zdjęciach tego nie widać tak mocno. Mam nadzieję niedługo zobaczyć zieleniejące sie gałęzie.
Niwaki pierwszy raz robiłam, chyba nie najgorzej wyszło
Magnolia sprawia radochę
Dziękuję za życzenia i również życzę radosnych świąt.
Witam wszystkich, również poprosilbym o radę. Moje szmaragdy sadzone jesienią, dość późną, kilkanaście z wszystkich 90 sztuk ma takie gałązki jak widać na zdjęciach, w zimie były one trochę przysypane śniegiem, posadzone są w miejscu gdzie mocno wieje. Na zimę wszystkie dość mocno pożółkły, ale na wiosnę większość odzyskała ładny kolor. Początkiem kwietnia spałem nawóz do iglaków, ale te przyschniete gałązki już wczesniej się pokazały. Dodam jeszcze że niektóre pojedyncze gałązki niemal poczerniały jakby były napalone. Z góry dziękuję za pomo.
Zniknął niebieski pachruszcz
Magnolia jednak przesadzona przez co teraz muszę wysadzić na inne miejsce żółtą brzozę. Poczekam z tym aż przekwitną tulipany, bo żal mi tego stadka pod brzozą. Czekam jeszcze na rozplenice między hortki i tyle. Lecę posprzątać teren.
Prognozy pogody na święta nie są optymistyczne, ale wbrew aurze na zewnątrz wszystkim zaglądającym życzę w tych dniach pogody ducha, radości z odradzającej się przyrody i spokoju w oddawaniu się zadumie nad sensem i bezsensem.