Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W Gąszczu u Tess 00:26, 14 kwi 2017

Do góry
A teraz obiecana prezentacja kopytek.

Przez całą zimę kopytka są zielone. I całkiem ładne. Kiedy nadchodzi czas wypuszczania nowych liści, stare czasem robią się bardzo nieładne.

To stan z 1 kwietnia.

Przy okazji - zwróćcie uwagę, jak załatwiłam cisa, sadząc zbyt blisko niego hakone. Cisy nie lubią dotykania.

Wymagały czyszczenia, zarówno kopytka, jak i citronelki.

Ale kopytka pod pendulą, gdzie miały mniej słońca, w tym samym czasie wyglądały całkiem ładnie.

Życzenia z okazji Świąt Wielkanocnych 2017 00:24, 14 kwi 2017

Do góry
Wszystkiego dobrego, rodzinnych, spokojnych Swiat,
dla Ciebie Danusiu i Twojej rodziny,
dla kolezanek i kolegow Ogrodowiskowych

Bawarka 00:03, 14 kwi 2017

Do góry
Dobranoc, spokojnej nocy..Rodzinnych Swiat...

W Gąszczu u Tess 23:57, 13 kwi 2017

Do góry
07_Rene napisał(a)
Rośliny zimozielone robią swoją robotę. Super soczysta zieleń, oczu nie można oderwać. A ten trawnik.... ach...
Więcej zdjęć poproszę...

Prośba spełniona Wstawiłam wszystkie,zostały mi już tylko fotki ładne inaczej

W Gąszczu u Tess 23:53, 13 kwi 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Witam się deszczowo.Jak zwykle zachwycam się twoim ogrodem.Piękne fotki jak zawsze

Ech, nie zawsze piękne wychodzą, niestety. Zrobiłam wczoraj sporo zdjęć, ale że było pochmurno - kiepsko wyszły, nie ma co pokazać

W Gąszczu u Tess 23:48, 13 kwi 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)

Tess piękne to zdjęcie - jak w bajce

Dziękuję, Mirelko Odpowiednio kadruję, żeby tylko ładne elementy były widoczne. Bo po kątach mam jeszcze wiele rzeczy do zrobienia.
Na przykład podłogę w tej altanie, którą widać na zdjęciu, które zacytowałaś.
Albo rozbiórkę tej wiekowej pergoli. Ma już 21 lat.

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 23:44, 13 kwi 2017

Do góry
Magnolia stellata 'Pink Stardust' i pierwszy trójlist T. camschatcense

Cieszynianka 'Thor', biedna, bo przesadzana jesienią i dzielona.

W Gąszczu u Tess 23:42, 13 kwi 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
Tess kofam Cie

Ale wiesz, że ja mam męża?

Też Cię kofam

(Kurcze, zdjęcia ładne mi się kończą)

W Gąszczu u Tess 23:40, 13 kwi 2017

Do góry
Toszka napisał(a)
Tessiu, natyrałaś się już?

Oj, natyrałam.
Dla niewtajemniczonych: Toszka obdarowała mnie (czytaj: wysępiłam od Toszki) trawami. Różnymi, np. rozplenicą (na pytanie, co to za odmiana, Toszka rzekła: "Ładnie rosła, to nie pytałam" ) i Red Baronem, z którego cieszę się jak dziecko. I hakone macra, i malepartusem.

Zdjęć nie mam, bo mało fotogeniczne na razie są

Zamiast nowych mieszkańców mojego ogrodu - sesleria jesienna, którą dostałam od Magnolii i zamiast od razu podzielić, trzymałam w kępie. Dopiero teraz podzieliłam i wsadziłam na rabatę z kulkami bukszpanowymi. Będą ozdobą, kiedy już zakończy się koncert czosnków i kamasji (co mam nadzieję, nastapi).

W Gąszczu u Tess 23:29, 13 kwi 2017

Do góry
MAD napisał(a)
Tak chodzę sobie po Twoim ogrodzie z kawką w łapie i stwierdzam, że pomimo, iż sezon się dopiero zaczyna to u Ciebie jest tak... Przytulnie.
Pozdrowienia zostawiam!

Wiosna to u mnie najładniejsza pora roku.
Wrażenie przytulności wynika pewnie z małej przestrzeni i dużych zimozielonych drzew.
Czekam na kwitnienie powojnika Montana Rubens, który rozgościł się na żywotniku.

W Gąszczu u Tess 23:23, 13 kwi 2017

Do góry
anbu napisał(a)

Tess widoki to Ty masz obłędne

Rzadko je tej wiosny podziwiam Noram, czasu nie mam podziwiać. Czasem aż mnie to złości.
W Gąszczu u Tess 23:19, 13 kwi 2017

Do góry
Justyna napisał(a)
Tess, przepiękne te cebulicowe strumienie! Też je bardzo lubię I co roku rozsadzam w nowe miejsca, ale wolno mi idzie. Ty swoje rozsadzasz, czy dokupujesz?
W Anglii z kolei niebiesk efekt dają bluebells, czyli hiacyntowiec zwyczajny. U nas jakoś nie popularny.

Cebulice zaprosiłam do ogrodu 4 lata temu. Zaczęło się od kilkunastu cebulek, wykopanych w fazie kwitnienia wiosną, z ogródka Babci Danusi po jej odejściu. Przesadzałam kwitnące, bo tylko tak byłam w stanie wyselekcjonować je spośród morza innych cebulek.
Potem same się już rozsiewały, co roku. Ale też co roku dosadzałam to, co znalazłam w ogródku Babci Danusi.
Tu mam bardzo kiepskie zdjęcie takiego rozsiewania.

Te cienkie "szczypiorki" są małymi cebulicami.

Ładniejsze zdjęcie wstawiła Mary w wątku o cebulicy syberyjskiej, który założyłaś. Wstawię tam moje cebulice.

Hiacyntowca nie znałam.
Dla Ciebie jeszcze wspomnienie z niebieskich strumieni.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:13, 13 kwi 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Amanogawa dla Bawarki w tym roku bez kwiatów na razie i chyba nie będzie niestety

a to z zeszłego roku

Jak tak sobie porównuję to rok temu wszystko wcześniej u nas kwitło i nawet amanogawa miała liście już dojrzalsze , to może teraz jeszcze za wcześnie?
ale pączków nie widzę

Pokaz mi ja cala prosze, jak wyglada jej dol? I jej kwiatuszki w zblizeniu tez poprosze
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:09, 13 kwi 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
inne też kwitną

Rozpoznałam tutaj pierwiosnki i tulipanki a pozostałe to...? Ten żółty to nachyłek?
Mam podobnego.
Mały ogród pod Krakowem :) 23:04, 13 kwi 2017

Do góry
Klon czerwony, nie taki efektowny jak u Kasi spod górki ale jest zależało mi koronę miał akurat wysoko

Zachodnia rabata, posadzone graby Fastigiata i buki Atropunicea. Po świętach myślę że uda się zdobyć cisa Farmen i posadzić pomiędzy. Później juz tylko zdjąć agro i wykorowac. Przed bukiem i cisem ma byc jeszcze liriope spicata ale szukam obecnie potrzebnej ilości

W Gąszczu u Tess 23:04, 13 kwi 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Podziwiam Twój trawnik i ten łan koron cesarskich. O pszylaszczkach nie wspomnę.

Pochwaliłaś obietnicę, zapowiedź ledwie.

Dla Ciebie zatem korony w pełnej krasie.

Skarbonkowy ogródek 23:04, 13 kwi 2017

Do góry
Wpadłam zobaczyć jak się cis miewa, widzę, że troszkę pociachałaś go, teraz trzeba dać mu czas, na pewno będzie się odnawiał, za parę lat będzie doskonałą zasłoną
Niwaki ekstra!
Magnolia zachwycająca!

Pozdrawiam serdecznie i życzę wspaniałych Świąt
Kwiaty we włosach 23:01, 13 kwi 2017

Do góry
Sylwia moja amanogawa jeszcze sprzed kilku lat, teraz zostało po niej wspomnienie poprzez fotki

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:59, 13 kwi 2017

Do góry
inne też kwitną

Ogrodowe skarby 22:59, 13 kwi 2017

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies