Kasia już widzę te łany tulipanów, gdzie pokazywałaś
Dziękuję za miłe spotkanie i świetną zabawę. Ogród masz niesamowicie klimatyczny i piękny. Jest w nim mnóstwo detali, których nie widać od razu.. niesamowicie.. a lustra w ogrodzie.. mistrzostwo!
Dziś przede wszystkim chce podziękować moim gością za przemiłe popołudnie i naprawdę bardzo fajnie spędzony czas Dziękuje za wszystkie pyszności i prezenty bardzo bardzo
Na fotki obudziłam się późno ale kilka mam
Strzelanie to już u nas tradycja
Wojtek chyba się wkurzył i idzie sprawdzić
E kurcze - gdzie ta kula?..
Hehe, uśmiałam się z Twojego "głupiego humoru"
Co do cen - taki dziś mamy wolny rynek - każdy sobie krzyczy, ile mu się podoba. Ale jak już się mniej więcej ma orientację, to przynajmniej człowiek potrafi racjonalnie ocenić, czy dana rzecz/roślina jest warta swojej ceny.
Co do drzew, kurczę ... ciężko powiedzieć, zazwyczaj po prostu rozkładałam równo, to co kupiłam i różnie to wyszło. Brzozy co ok. 2 metry, amonogawy.. może ze 3,5, Pissardii ok. 5m.
dzisiaj zastanawiam się nad tą łezką (wstawię zdjęcie), wymyśliłam mały lifting, pytanko czy może tak być:
na brzegu żurawka marmalade i rzeczka szafirków, zamiast juki chciałabym posadzić miskanta punkchen i rozplenicę japońską red head a przed nimi trytomę o czerwonym kwiatostanie redhot popscile, trzmielinę tą żółtą chcę wykopać, a na przodzie azalię, kwitnącą w różowym kolorze, którą mam i chcę ją wykorzystać (karłowa odmiana), reszta by została, czy tak może być
łezka
No nie mogę "wyczekiwany deszcz"....no nie wierzę, ja dziś "wykradłam" pogodzie 2 godzinki na koszenie ale kończyłam już w mżawce...leje albo mźy albo znowu leje....i tak dookoła Wojtek...
Wczoraj było ładne popołudnie ale życie towarzyskie nie pozwoliło na pracę w ogrodzie...no ale kiedyś trzeba wyjść z domu...a dziś już zimno i mokro u nas....o rany co za wiosna...
Twoje kolory śliczne i energetyczne. A kanciki jak żyleta
Wróciliśmy z Wystawy Ogrodniczej z Krk z... dwoma balonami dla dziewczyn No rozplenic, miskantów i kwieci różnego typu mnóstwo, ale seslerii ani pół i to w żadnej odmianie :/