Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Prawie - jak ogród 19:50, 13 kwi 2017

Do góry
Migdałek ma swoje 5 minut...

I stipy urosły...
Na huśtawce miło płynie czas... 19:50, 13 kwi 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Rzeczone nowe nabytki brzózki

I brateczki mocno się zagęściły

Ogólnie w ogrodzie zielono, kolorów jeszcze mało, ale czekam cierpliwie. Mam nadzieję, że latem będzie tak jak zaplanowałam.

Dzisiaj wsadziłam cztery nowe róże. I kupiłam bukszpany, żeby "zakleić" dziury w obwódce. A za chwilę akcja reanimacja piwonii i jeszcze muszę przesadzić Swany do donic. Ale pogoda nawet sprzyja

Martyna ale będzie klimatycznie gdy te brzozy urosną... ja też planuję brzozy koło placyku ale zwykłe nie zwisające. relaks przy ich szumie mi sie marzy

jak przycięłaś swany? pokazesz?
Słoneczny Ogród 19:48, 13 kwi 2017

Do góry
Donia72 napisał(a)
Daria, a myślałaś o brzozach? Też fajnie by wyglądały w szpalerze. A liście to wiadomo, ze wszystkich drzew liściastych lecą. Ja też mam u siebie klona na rabacie. Pozdrawiam

Myślałam, podobają mi się, dają ładny delikatny cień, pień mają ładny cały rok, ale mam już za domem brzozy to bym może coś innego wzięła. W sumie to już decyzję podjęłam.
Przemyślałam wszystkie drzewa, faworytami były drzewa o jasnozielonych liściach i ładnych koronach, ale one są przypalane przez słońce.
Skłaniałam się też ku magnoliom czy wiśniom japońskim, ale i przemarzają i krótko kwitną i za wcześnie kwitną, bo teraz kiedy nie siedzi się w ogrodzie jeszcze, bo za zimno. Wiśnie zakwitną przyjdzie mróz i pozamiatane, a pozostałą część roku nie wyglądają najlepiej, stale łapią choroby grzybowe.
Glediczje, ambrowce, tulipanowce, głogi, judaszowce i dziesiątki innych odrzuciłam.
Zastanawiałam się nad Katalpą, ale ona rusza z wegetacją po 20 maja, więc liście dopiero widać od czerwca.
Więc wybrałam ... sztuczne palmy
Nie! to tylko żart
A to moje drzewa przy zejściu na łąkę.
Prawie - jak ogród 19:47, 13 kwi 2017

Do góry
Między kolejnymi opadami deszczu udało mi sie wyskoczyć do ogrodu i utrwalić kwiatuchy. Mimo okrutnego zimna (gdzie ta wiosna?!!!) roslinki dzielnie walczą i chwytają każde promienie słońca.

Amanogawy tuż, tuż... Może do świąt zdążą

Tawuła wciśnieta w róg ma jednak cieplej i już zachwyca
Rozpoznawanie roślin wodnych i błotnych 19:43, 13 kwi 2017

Do góry

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:43, 13 kwi 2017

Do góry
kasiek napisał(a)
Teraz nowość nr 2 - brama do ... kompostownika z resztek po łóżku

Całość będzie przemaziana na jasny kolor

Kasieńko musiałam zacytować - to po prostu petarda ! Ale genialny pomysł z ramą łóżka . Jesteś niesamowita . Sąsiedzi cudowni. Wyrywania przez nich roślinek nie biorę na klatę . Też u mnie mieszkają. U mnie nic nie wyrywają, ale roznoszą suche źdźbła traw i to co się im do budki nie zmieści po ogrodzie się buja .Zerknij do mnie, bo u mnie też nowości . Jeszcze raz chylę czoła dla przepięknej furtki .
Do cyklinowania parkietu też bym się nie paliła .
Rozpoznawanie roślin wodnych i błotnych 19:40, 13 kwi 2017

Do góry
Młoda rzeżucha prawej stronie kaczeńca, wszędobylska.

Słoneczny Ogród 19:24, 13 kwi 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Fajną masz tą studnię. Też taką chcę. Nawet mam miejsce dla niej ale mąż nie ma czasu jak na razie. Nic skończy budować grila.to będę my przypominać i studni

Ania ta studnia jest prawie od początku i wiatrak też, ale z wiatraku zrobiła się latarnia. M kupił gdzieś koło Nowego Tomyśla przy trasie.

Do raju daleko - u Ewy 19:23, 13 kwi 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Ty to jeszcze z miesiąc nie szalej że skłonami w ogrodzie. Ktoś za Ciebie to musi zrobić. Hakonki lekko się tnie większość wiatr u mnie oskubał więc niewiele było do cięcia. U mnie juž takie.

Z okna jak na nie patrzę, to nadal są suche. Może nie przeżyły?
Krzysia wyślę na cięcie i będę drżała, czy dobrze przytnie
A lawendę kiedy ciąć?
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:20, 13 kwi 2017

Do góry

Pierwsze azalie - strasznie szybko!

Rzeka szafirkowa i białe pelargonie na komunie
Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:17, 13 kwi 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
zające już na święta w ogrodzie kicają i to chyba będzie jedyna moja dekoracja świąteczna ogrodu.....na nic innego nie mam czasu

Przefajne, wszędzie widzę nowe pomysły...nowy mostek z bali...i jest jeszcze dużo nowości do zobaczenia i nadrobienia
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:16, 13 kwi 2017

Do góry
Teraz nowość nr 2 - brama do ... kompostownika z resztek po łóżku

Całość będzie przemaziana na jasny kolor
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 19:14, 13 kwi 2017

Do góry
Chyba bym tam nie zmieściła, tam niewiele miejsca. Chyba zeby wysadzić coś z tych dziś posadzonych
To miejsce ma być wyjściowe od strony ulicy czyli płotu więc sadząc coś wyższego zasłoniłabym kuli bukszpanowe
Tu odrobinę widać o co chodzi:
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:12, 13 kwi 2017

Do góry
Oglądanie domku z tarasu

Kurcze - zlatuje na rabaty i wyrywa mi pieron małe roślinki !
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:09, 13 kwi 2017

Do góry
Za radą Katki zawiesiłam budkę - Daria ją pomalowała i chyba sie spodobała bo juz ma lokatorów Przedstawiam moich sąsiadów - szapków
Pokażę nasz ogród 19:02, 13 kwi 2017

Do góry
Przepowiadanie pogody to jak wróżenie z fusów
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 19:00, 13 kwi 2017

Do góry
Udało mi się wyrwać wcześniej z pracy. Biegiem do ogródka bo wykopane kilka dni temu rośliny czekają na posadzenie. Cztery razy ulewy mnie wyganiały, potem jeszcze gradobicie ale zawzięłam się i nie dałam za wygraną

Za lawendą posadziłam Juziowe rozchodniki, dalej ID i szałwie.
Co myślicie, będzie dobrze ?

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 18:54, 13 kwi 2017

Do góry
babka napisał(a)
Kilka fotek z dziś :

Hej co to za roślinka na pierwszej fotce wygląda super
Ogródek przy lesie 18:51, 13 kwi 2017

Do góry
Witam Igę i Aurelię.
Załączam świeży widoczek.Rabatka dopiero poszerzona i przygotowana na nowe nasadzenia.Były fale a jest koło.

Do raju daleko - u Ewy 18:51, 13 kwi 2017

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Teraz to nie dam rady, bo zdrowie mi nie pozwala... Może po świętach będzie lepiej

Ty to jeszcze z miesiąc nie szalej że skłonami w ogrodzie. Ktoś za Ciebie to musi zrobić. Hakonki lekko się tnie większość wiatr u mnie oskubał więc niewiele było do cięcia. U mnie juž takie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies