Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

sylwia_slomc... 10:07, 16 maj 2017

Dorota123 napisał(a)
Lecę zobaczyć.

To ten suchy strumyczek u Ciebie? superowy u mnie w przydomowym jeże rozgrzebują nawet kamyki w chodniku
Dorota123 10:16, 16 maj 2017

Mala_Mi napisał(a)
Pełna gęsiówka .. śliczna

A niezapominajek dużo ma też Bogdzia
Gęsiówka dziękuje Wątek Bogdzi śledzę na bieżąco.

Dorota123 10:33, 16 maj 2017

kasiek napisał(a)
Wrzuciłam foty,, niezapominajek też ma sporo Śliczne zestawienia tulipanów z szafirkami niezapominajkami Bardzo kolorowo i wiosennie
Lubię mocne kolory, chociaż one nie są popularne na Ogrodowisku, ale mam też stonowane kompozycje.

Dorota123 10:38, 16 maj 2017

ewsyg napisał(a)
Ślicznie wygląda ten łan niezapominajek.
Dziękuję Ewo, z dnia na dzień jest coraz bardziej niebiesko.

Dorota123 10:51, 16 maj 2017

Anabell napisał(a)
Dorotka - niebiańsko cudnie zresztą o każdej porze roku tak masz.

Wiosną przesadziłam b. dużo niezapominajek, w uporządkowane rządki bo to siewki ładnie rozrośnięte, miały zalążki pąków, niestety pierwszy przymrozek zmroził kwiaty. Wydaje mi się że wszystkie bo nie widać kwitnienia.

Dobra wiadomość że po kwitnieniu lądują na kompost. Też zostawiałam kilka na rozmnożenie.
Dorotka mam nadzieję, wydobrzałaś przez zimę.
Zdrówka i wiosennej energii życzę.
Za pochwały dziękuję. Żal, że niezapominajki nie wytrzymały przymrozków one takie wdzięczne kwiatuszki mają. Bardzo je lubię mieć w ogródku. Ze zdrowiem u mnie różnie bywa choruję długoterminowo.
No to zaczął się sezon na dźwiganie donic, tylko zaczął padać deszcz poleciałam schować petunie. Nie cierpię latać z donicami. Rozlokuję je na stałe w altance.

Dorota123 10:55, 16 maj 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

To ten suchy strumyczek u Ciebie? superowy u mnie w przydomowym jeże rozgrzebują nawet kamyki w chodniku
Twój strumyk jest coraz ładniejszy, mój nie może być z zagłębieniem. Musi być bezpiecznie, jak przyjeżdża wnuk. Nie miałam pojęcia, że jeże potrafią tak rozrabiać. U Ciebie jest duży areał, ięc mogą się siać do woli niezapominajki, ja muszę je grupować - z resztą ja lubię mieć je w dużych plamach. Wtedy widać ich moc.

sylwia_slomc... 12:34, 16 maj 2017

Dorota123 napisał(a)
Twój strumyk jest coraz ładniejszy, mój nie może być z zagłębieniem. Musi być bezpiecznie, jak przyjeżdża wnuk. Nie miałam pojęcia, że jeże potrafią tak rozrabiać. U Ciebie jest duży areał, ięc mogą się siać do woli niezapominajki, ja muszę je grupować - z resztą ja lubię mieć je w dużych plamach. Wtedy widać ich moc.

Niezapominajki najładniejsze duzzymi plamami, albo jak u Ciebie jako obwódka
Jeszcze chwila i takie plamy będę miała w łące kwietnej bo już zaczynają te z wysiewu zeszłorocznego
Dorota123 16:37, 20 maj 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Niezapominajki najładniejsze duzzymi plamami, albo jak u Ciebie jako obwódka
Jeszcze chwila i takie plamy będę miała w łące kwietnej bo już zaczynają te z wysiewu zeszłorocznego
Pojedyncze niezapominajki są mało widoczne dopiero w grupie robią efekt.
Poukładałam już donice w altanie, nawieszałam serduszek z granatowymi kokardkami i pojechałam rowerem. Po powrocie altana wyglądała jakby tornado przez nią przeszło. Donice pościągane, kokardki z serduszkami zdjęte i mój eM szalejący z pędzlem.
Stwierdził, że trzeba odświeżyć drewno i wziął się za malowanie. Już wszystko wróciło na swoje miejsce i można korzystać z altanki.

Dorota123 16:42, 20 maj 2017

Pierwszy zamysł na białe donice był, że będą zdobiły białą ławkę.Zaczął padać deszcz a petunie nie lubią opadów na kwiaty więc schroniły się w altanie i już tam zostały. Nie będę latać z doniczkami tam i z powrotem.

mirkaka 19:47, 20 maj 2017

Dorota123 napisał(a)
Pojedyncze niezapominajki są mało widoczne dopiero w grupie robią efekt.
Poukładałam już donice w altanie, nawieszałam serduszek z granatowymi kokardkami i pojechałam rowerem. Po powrocie altana wyglądała jakby tornado przez nią przeszło. Donice pościągane, kokardki z serduszkami zdjęte i mój eM szalejący z pędzlem.
Stwierdził, że trzeba odświeżyć drewno i wziął się za malowanie. Już wszystko wróciło na swoje miejsce i można korzystać z altanki.

Dorotko, ślicznie ozdobiłaś te donice, fajnie wyglądają te wstążeczki na białych donicach