Asia jak widzisz mój pas trzcinnikowy ma się dobrze Nie widać ubytków
Gosia Twoje jarzmianki dopiero w tym sezonie fajnie ruszyły co mnie cieszy niezmiernie
Straty są i u mnie 4 brzozy Doorenbos uschły na tych głównych galęziach wyglada to teraz tak bo ułamałam te sucholce. Tragedia Chyba trzeba będzie je wymienić jak myślicie ? I to w tym miejscu gdzie mi najbardziej zależalo na pięknym wyglądzie. Tam jest glina w tym kawałku i tam wszystko takie nijakie.
Wydaje mi się, że tu bardziej by trzmielina pasowała w ilości 3 sztuk tak bliżej i pomiędzy trawkami. Nie wiem czy dobrze widzę i tam są małe tuje Aurea Nana jeszcze?
Czytam, że się zasnawiasz nad materiałem na podłoże wokół skrzyń?
Myślę, że kamień najlepszy Piasek, kora jak jest mokra to będzie ci się pryzklejać do butów. A jak rano po deszczu wybiegniesz po szczypiorek na śniadanie to nic fajnego roznosić piasek po ogrodzie
U mnie sprawdził się kliniec. Zostało nam z utwardzania podjazdu. Co prawda nie wygląda tak fajnie jak drobny żwirek ale spełnia swoją funkcję.
No to lecimy z fotkami - znowu leje masakra bagno wszędzie. Mam rabatę z grabami do realizacji ale jak tam weszłam w kaloszach to utonęłam.
Skarpa - tam to było roboty. Po wykopaniu floksów musiałam z tamtąd sporo ziemi wywieźć bo jakoś tam wyszło dużo względem trawnika. Część buksów przesadziłam troszkę niżej bo wyglądały tak jakby rosły na skarpie. Lawenda tam jest trochę marna ale odbija od korzenia . Nie wiem co to za odmiana ale pomimo to że kiepsko zimuje to kwitnie obłędnie. Brakuje kosodrzewiny i sesleria czeka do podziału i do posadzenia - deszcz mi nie pozwolił na dokończenie. Wkoło wydreptałam trawnik trzeba będzie dosiać.
Czy ktoś rozpoznaje co to jest? W rym roku nic nie wysiałam ale jak już prawie wszystko usunęłam przypomniało mi się, że w tamtym roku wysiałam tam werbenę p.
Nieprzyjemny ma zapach
Nigdy nie mogę w to uwierzyć, ze w zime wszystko wydaje się takie małe i nie ma efekty takiej osnowy, a potem przychodzą liście i robi się naprawdę gęsto.