Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W zielonej aptece

W zielonej aptece

Filomena 22:35, 29 maj 2017

Nieznany mi z nazwy wiciokrzew roztacza zapach na cały ogród - w tym roku zachwycam się nim nie glicynią - ta jednak przez majowe mrozy nie zakwitła tylko wypuściła liście
Clematis Urszula Ledóchowska nieśmiało rozwija pąki
Dobrze, że na pergoli mam różne pnącza - przy kaprysach pogody zawsze coś będzie cieszyć.
Na tarasie w tym roku postawiłam na urzekające zapachem lewkonie - znacie, pamiętacie?
.
Zapachy ... Przemarzł mi prusznik i nie martwię się- mam miejsce na urzekającą zapachem kolejną orszelinę. Ta zachwycać będzie zapachem za kilka tygodni
Kasiek 22:38, 29 maj 2017

Nie koszę w tym roku całości tylko boisko, które widać w dali oraz ścieżki. Resztę chcę zagospodarować jako łąkę kwietną. Wiem, że teraz jest to trudne. Złocienie pięknie się sieją więc efekt złocieniowej łąki kwietnej w przyszłym roku wydaje się być całkiem realny.

Ciekawa jestem tej laki, swietny pomysl
Filomena 09:39, 30 maj 2017

Ja też liczę na przyjemny efekt i mniej koszenia.
To też mój sposób na ujednolicenie charakteru całego ogrodu czyli powtarzalność choć w różnych wydaniach.
W tym roku potrzebuję też jeszcze poleniuchować chociażby w taki sposób

Niezwykle przyjemnie jest kiedy cała rodzina dostrzega uroki mojej koncepcji. Przepychanki na hamaku skończyły się po zakupie hamaka dwuosobowego, na którym w porywach leżą 3 osoby - polecam!
Marga 18:37, 30 maj 2017

Filomeno, ależ mi się u Ciebie podoba! Jak klapnęłam sobie na tym hamaku, to już chyba nie wstanę. Co najwyżej mogę się posunąć Masz dziewczyno prawdziwy talent.
Twoja Perovska rośnie
AgataP 18:39, 30 maj 2017

Rany 3-osobowy hamak? U nas to nie przejdzie, sam eM waży ponad 100
Gruszka_na_w... 19:31, 30 maj 2017

Przypomniałaś mi o hamaczku. Wciąż jeszcze leży w garażu. Piękne okoliczności przyrody masz wokół swojego. Podoba mi się pomysł na łąkę kwietną. U Ciebie będzie świetnie pasować.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Filomena 21:31, 30 maj 2017

AgataP napisał(a)
Rany 3-osobowy hamak? U nas to nie przejdzie, sam eM waży ponad 100

Nośność mojego hamaka to 200 kg - jeśli ważysz drugie tyle co Twój EM Agato to z mężem da radę na styk!
Filomena 21:34, 30 maj 2017

Marga napisał(a)
Filomeno, ależ mi się u Ciebie podoba! Jak klapnęłam sobie na tym hamaku, to już chyba nie wstanę. Co najwyżej mogę się posunąć Masz dziewczyno prawdziwy talent.
Twoja Perovska rośnie

Moniu, cieszę się niech perowskia rośnie, jesienią ukopiemy Widzę ja na rabacie przy boisku.
A widziałam u Ciebie, widziałam, kopytników się dorobiłaś piękniusich - cichutko zajrzałam.
Filomena 21:39, 30 maj 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Przypomniałaś mi o hamaczku. Wciąż jeszcze leży w garażu. Piękne okoliczności przyrody masz wokół swojego. Podoba mi się pomysł na łąkę kwietną. U Ciebie będzie świetnie pasować.

Haniu,
pamiętam pierwsze lato w mym domu i "ogrodzie". O zakupionych leżakach przypomniałam sobie 15 sierpnia -w to święto postanowiliśmy wreszcie poświętować. Wyciągaj swój hamak koniecznie już teraz!
agapant 22:22, 30 maj 2017

Filomena jaki Twój ogród zmienny, cały czas wydaje mi się że pokazujesz nowe zakątki. A może tak jest? Wyobrażam sobie jak pachnie. Rozmarzyłam się.