Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:36, 13 kwi 2017

Do góry
Rosa napisał(a)
przepiękna wiosna u Ciebie Irenko, wszystko takie dorodne i kolorowe. Psiaki prześmieszne z tym lokowaniem się w plastikowej skrzynce, mus kupić 2 następne . Leo dopiero zacznie psocić, ale jak popatrzy Ci w oczy ..... coś czuję, że wyrośnie na słodkiego drania .
Pogodnych i spokojnych Świąt życzę i zasłużonego odpoczynku .

Jesteścieszę się Ewo
odwzajemniam życzenia świąteczne, moje będą w biegu, ale rodzinnie i w domu sajgon będzie, psiak i wnusie, chałupę rozniosą
Powiem, że chyba w sedno trafiłaś, słodki drań
Zimno, ale przyroda i tak idzie w swoim tempie

Blak Tulip zaczyna, Sunrise kończy 1 kwiatkiem

magnolia Piruette zaczyna

szykuje się Soualangeana

Ewa, czemu wątku nie ma??????
Ogrodowa przygoda Łukasza II 11:34, 13 kwi 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Bukszpany ogólnie dobrze przetrwały zimę, ale na bylinowej jest jakiś pogrom, wyglądają tam fatalnie.
Bylinowa ogólnie łysa o tej porze, a krokusy zamiast zakwitnąć na raz kwitną sobie na raty

Jedna strona zielona, druga zmrożona?

Nie wiem czy to mróz, grzyb czy zalane korzenie... możliwe że wszystko na raz

Łukasz
Nie wiem jak to się stało, że dopiero teraz się spostrzegłam, że masz nowy wątek ... gapa ze mnie ...
Zdjęcia bukszpanów ... szok ... nie wiem co ja bym zrobiła gdyby mi tak zmroziło moje buksy ... w sumie oprócz ŚŚ i grabów to podstawa mojego ogrodu ... współczuję Ci ... ale nie wydaje Ci sie, ze te kulki to jeszcze do odratowania? Dla mnie są i zmrożone i jest jakaś choroba ... ale Ty masz większe doświadczenie ... na pewno sobie poradzisz z nimi ... trzymam kciuki
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:26, 13 kwi 2017

Do góry
kasiek napisał(a)
Ależ mordeczki cudowne jak Ty je Kobieto w ryzach utrzymasz? toz to będzie wariactwo po ogrodzie Już mi się micha śmieje jak o tym pomyślę Magnolie wspaniałe, soczysta zieleń i dużo kwiecia - słowem przepis na ogród idealny

Nie wiem Kasiu, bo Leoś już niszczy, normalnie stracha mam, jak ogród przetrwa, ledwo Misia mi z tego wyrosła; wczoraj biedulce drugi raz nogi sparaliżowało, była z pańciem u weta, niby nie ma przyczyny, ale to drugi raz już, a młoda, 2 lata. Znowu zastrzyki, więc małpi cyrk teraz z psiarnią.

Dużo młodych magnolii, więc na ich pokaz ciut czekać trzeba,ale i tak każdy kwiatek cieszy. Do ideału mnie daleko, ale ciesze się nim i takjak będę na emeryturze, będzie idealny

Kasiu kochana, mam newsa, jednak judaszowiec będzie kwitł, pełno pąków, czyli 1 raz od 6 lat

zaczyna Susan

Blaski i cienie nowego życia 11:25, 13 kwi 2017

Do góry
Comtessa i Chopin

Kupiłam dwie sztuki Chopina, jestem ciekawa jak bedzie u mnie rósł. Miałaś z nim jakieś problemy?
Ogród Anety 11:22, 13 kwi 2017

Do góry
Nigry w domu...
...uDany ogród 11:20, 13 kwi 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
No dzień to miałaś bardzo udany Znacznie zwiększyłaś stan posiadania bo i cegły i roślinki. Super oj będzie się działo.

Basiu kilka lat nie kupowałam roślin, teraz mogę się wyżyć. Już specjalnie dużo się nie zmieści. Teraz jak będę coś kupowała to tylko rarytasy
Miejsce drastycznie się kurczy
Ale ogród zaczyna wyglądać na zagospodarowany

Chciałam ruszyć z cegłą przed świętami , ale chyba mi się nie uda. Co chwila pada i jest okropnie zimno.

Pierwszy raz od lat na święta nie umyłam okien ani nie przybrałam domu. Dziwne uczucie, ale nie chcę już podchodzić do niego emocjonalnie. Czas zapakować wór wspomnień i wyprowadzić się mentalnie.
Szkoda, że zapowiadają taką paskudną r bo Wielkanoc spędziłabym w ogrodzie.
A tu trzeba kupić brykiety żeby nie zamarznąć, blee...

Pozdrawiam serdecznie

Pierwsze lilaki

Zakątek z fioletową ławeczką 11:17, 13 kwi 2017
Do góry
Donia72 napisał(a)

witam się !

Jestem kolejną osoba widzę,która te fotki cytuje
Bardzo fajny kolor tej ławeczki,energetyczny widzę jak Właścicielka
Fajnie prowadzony jałowiec z taką rozwichrzona fryzurką o reszta ścięta
Widzę rozchodnikowe ciagotki jak i u Siostry
Pozdrówka zostawiam
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:16, 13 kwi 2017

Do góry
SłonecznyOgród
Daria, czy to Ty pytałaś o trawy z wizytówki ze str.5, tam sa miskanty Morning Light.
Klony, te pryskane, to Golden Globe, szczepione na pniu, mam tam 2 i 2 Scheridan Gold inne.
A trawa to carex szerokolistny variegata. Gatunków sporo, choć teraz mało widać.

klon Golden Globe

klon palmowy Oridono-Nischiki

klon palmowy Garnet

molinie ruszyły, te nowe też ale w innym miejscu mam
tu variegata
Działka prawie w Borach Tucholskich 11:09, 13 kwi 2017

Do góry
Dziewczyny takie zdjęcia prowokują mnie do zakupu prawdziwego aparatu a nie kieszonkowego pstrykacza, jednak szybko mi mija bo nie wyobrażam sobie chodzenia po górach z dyndającym aparatem

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:07, 13 kwi 2017

Do góry
mirkaka
dziękuję serdecznie jest już kolorowo, ale zimno.
Mało czasu mam, jak już będzie luz i wykosi się i przytnie, to będzie schludniej, bo teraz busznieokiełznany
Bukszpany prysnę, tylko aura nie sprzyja. Klony miseczniki zaatakowały, mąż Decisem psiknął i nie ma
Wszystkie swoje bukszpany i cisy tylko ręcznie tnę, a mam ich od cholery, więc wiem jak ręce i krzyż boli. U mnie cisy w setkach, w żywopłocie, do tego formowane, kulek nie zliczę, znowu nie pamiętam, żywopłot bukszpanowy tez wielki, jestem w polu z cięciem.

tawuła szara...biała

lilie od Sebcia i biała wyjątkowa piwonia, kwitnie obficie i długo

tak w sezonie wygląda
różni się łodygami i liśćmi od pozostałych

Mój ogród pod lasem 10:57, 13 kwi 2017

Do góry
Na zyczenie Figielki moje Nigry w całości. Choc uważam ,że nie ma się czym chwalić bo nisko szczepione, człek całe życie się uczy...nie wiedziałam kiedyś ,że to ma znaczenie
Na ogrodzenie nie patrzymy, cały czas czeka na otynkowanie

Działka prawie w Borach Tucholskich 10:55, 13 kwi 2017

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Ewa

zapłakany poranek

ojej...jakie slicznosci
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:51, 13 kwi 2017

Do góry
Ewa777
Wiosna zimna Ewciu, dziś jak ze słodziakiem po ogrodzie chodziłam, zmarzłam, zimny wiatr, mało słońca, deszcz, ale rośliny oczywiście idą
A słodziak już rozrabia, nie słucha się, lata po rabatach, odgryza liście hortkom, bukietowym, więc kwiatków nie będzie....chyba ten sezon za piękny u mnie nie będzie
Co do siewek ciemiernika, wykopuję je i daję w docelowe miejsce w grunt; rok temu tak robiłam i w tym kwitły po 1 lub 2 kwiatkami. W tym roku znowu od groma siewek, jak podrosną, to będę je przenosić.

koło domu mam takie tulipanki, wczoraj im odgryzł kwiatki, zostały liście, te jeszcze się uchowały...

tu już chowam wszystko przed nim

a jak ja chowam, to do dechy się zabrał
Działka prawie w Borach Tucholskich 10:45, 13 kwi 2017

Do góry
Ewa

zapłakany poranek

Sasanka zwyczajna (Pulsatilla vulgaris) 10:43, 13 kwi 2017

Do góry

Ogród w Tarnowie 10:25, 13 kwi 2017
Do góry
Richie napisał(a)

Jak zwykle piękna u Ciebie wiosna
Obiela prześliczna w towarzystwie tego krwistoczerwonego klonu;patrz,faktycznie Tarnów to biegun ciepła ;u mnie klony jeszcze w pąkach ale najważniejsze,że mi nie obmarzły

Napisz prosze,jak przebarwia się obiela na jesieni

Pozdrawiam i trzymam kciuki za szybki powrót pełnej sprawności po kontuzji
Wesołych Świąt życze
Lawendowy zawrót głowy 10:03, 13 kwi 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Goska jaki film ?
ha!
super pomysł
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:01, 13 kwi 2017

Do góry
SabinaSz napisał(a)
Dzień dobry Kochani.Wymodziłam coś takiego.
10 krzaczków lawendy i jeden stary, a pomiędzy mało widoczna tu na zdj.róża okrywowa.
Czy to wystarczy?, czy jeszcze jakieś okrywowe?

Czyli to jest druga strona schodków. Lawenda lubi miejsca słoneczne, czy będzie jej tam dobrze ? Postaraj się tak sadzić, aby obie strony były takie same...przynajmniej w okolicy schodków. Z okrywowych polecam The Fairy, które fajnie mogą komponować się z lawendą.
Ta starsza lawenda powinna być posadzona w inne miejsce...to tylko moje zdanie.

Proponuję, abyś założyła swój wątek i będzie wtedy łatwiej. Więcej fotek trzeba, zwłaszcza z dalszej perspektywy.
Z jakich rejonów opolskiego jesteś ?
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:00, 13 kwi 2017

Do góry
Milka napisał(a)

Bardzo mi się to miejsce podoba
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies