Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

inka74 19:20, 29 maj 2017

Ja z pustymi już doniczkami zrobiłam porządek - 2 ogromne wory na plastiki zapełniłam i jeszcze zostało (na okrywanie przed zimnem za rok bo się sprawdziły i na sadzenie rozsad). Zastanawiam się gdzie ja to wszystko upchnęłam na rabatach ))
jolanka 20:35, 29 maj 2017

Róże, róże, róże
Pąki są juz na każdej, to zdjęcia żelaznych, garażowych: Minerwy. Za kilka dni bedzie można je podziwiać
LO ma już widoczny kolor ale jest już za późno na robienie zdjęć. Niestety mszyce sie pojawiły, zdążyłam spryskać - jutro rano sprawdzę czy skuteczny jest preparat Emulpar. Kupiłam juz przygotowany do pryskania razem z rozpryskiwaczem.

jolanka 20:40, 29 maj 2017

Pięknie wyglądają czosnki na rabatach. Mam je po raz pierwszy i już widzę, że na pewno dokupię

jolanka 20:45, 29 maj 2017

ostróżki tylko patrzeć jak rozkwitną Mają coś za blade liście, powinnam chyba sypnąć azofoskę

jolanka 21:00, 29 maj 2017

Pokażę wam jeszcze coś. To wnętrze budki lęgowej, w której byly sikorki. Musieliśmy ją otworzyć ponieważ podejrzewałam, że pisklaczki nie przeżyły. Rodzice nagle zniknęli a w budce zaległa niesamowita cisza - wczesniej jazgot byl niemiłosierny
Jakież bylo moje zdziwienie gdy zobaczyłam pustą budkę. Pisklaczki są już mlodymi sikorkami i latają sobie gdzieś po lesie, chyba
Zobaczcie jak misternie jest zdbudowane gniazdo. Ile jest tu warstw, ile miekkiego mchy, puchu Niesamowite. Zamknęliśmy budkę szybko a zdjęcia mogłam zrobić wisząc na sośnie i trzymając aparat jedna ręką

MirellaB 21:06, 29 maj 2017

Ale wygodne gniazdko uwiła swoim pisklętą

Jolu czekam na Twój pokaż róż
Makao_J 21:14, 29 maj 2017

Jakie już duże pąki różane masz. Moje to mikrusy ale ciesze się że są Większość mam drugi sezon więc powinny być ładniejsze niż rok temu ale się okaże

Minerva ślicznie się podniosła po garażowym kwitnięciu. Brawo Ty
paulina_ns 21:29, 29 maj 2017

Haha jakie poświęcenie, ale przynajmniej już wiemy jak sikorki gniazdo robią

Piękne czochy u Ciebie, u mnie wszystkie po zimie pognily już niedługo będziemy podziwiać róże, nie mogę się doczekać
Kindzia 21:52, 29 maj 2017

To drozd...nie mam pytań W niedzielę wieczorem takiego u nas w Zabrzu widziałam na spacerze z psem. W mieście też urzędują??? Na wsi nie przyuważyłam...i gdyby nie Ty, nie wiedziałabym, że to drozd!

U mnie róże jeszcze trochę, czyli będą o czasie. Ale Leonardo da Vinci mają początki plamistości...a z takim przekonaniem je sadziłam
tulucy 22:01, 29 maj 2017

Jolu mam zacięcie, bo powoli mam dość i chcę skończyć. Dom zapuszczony, pranie czeka na żelazko, a ja grzebię.
I widzę, że jeszcze sporo przede mną, bo po wycięciu drzew muszę całą rabatę wzdłuż ulicy ogarnąć na nowo.

U mnie już jest pierwsza róża Susan Williams Ellis.
Ostróżka jedna juz kwitnie, inne się zbierają, a jedna przerosła już siatkę. Naparstnice zaczęły, dzwonki się szykują. Czosnki w większości kończą już.