Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Lawendowy zawrót głowy 09:25, 13 kwi 2017

Do góry

Goska jaki film ?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:10, 13 kwi 2017

Do góry

...a to str.wsch.-płn.
Póki co 3 rododendrony,lawenda wzdłuż schodków i wrzosy pozostałe z doniczek(może się przyjmą?)
Planuję jeszcze pod oknami hortensje 3szt. tylko,czy będzie sobie radzić w cieniu?
Funkie już zarezerwowałam sobie 10 szt.,a okrywowy może barwinek lub "kopytnik" i jakieś trawy dla urozmaicenia niskie.
Co Wy na to?
Pomoże mi ktoś,bo tak troszkę osamotniony ten wątek ,ale będę wdzięczna za wszelkie sugestie.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:10, 13 kwi 2017

Do góry
Dzień dobry Kochani.Wymodziłam coś takiego.
10 krzaczków lawendy i jeden stary, a pomiędzy mało widoczna tu na zdj.róża okrywowa.
Czy to wystarczy?, czy jeszcze jakieś okrywowe?

Na huśtawce miło płynie czas... 09:02, 13 kwi 2017

Do góry

2. Wsadziłam z gołym korzeniem piwonię, ale nie jestem pewna czy dobrze to zrobiłam. Wsadziłam na głębokość 5 cm, jak było napisane. Ale mam mieszane uczucia. Co z tym dalej począć? Odkopałam dzisiaj, żeby Wam pokazać.

Będę wdzięczna za wszelkie spostrzeżenia, uwagi i rady

Wykop ją, jest jeszcze malutka nic jej nie będzie i posadź tak aby nasada tego młodego pędu była na poziomie gruntu. Jeśli się uda to posadź tak aby korzeń był pod kątem w gruncie. Czyli krzywo, na ukos
Wygląda jakby rosła w samym piachu, jeśli masz kompost to włóż do dołka albo kup ziemię z worka.

Mój ogród pod górkę... 09:00, 13 kwi 2017

Do góry
Kacha123 napisał(a)
I jeden klon już na miejscówce. Dobrze, że mamy oświetlenie w ogrodzie, bo kończyliśmy już po zmroku Kiepsko widać, ale nie mogłam się oprzeć przed prezentacją.

Ale widok piękny wielki okaz!
Bawarka 08:57, 13 kwi 2017

Do góry
Kasiek napisał(a)
Pieknotka

Kasiu u Ciebie wiosna już w pełni. Bosko się ogląda taki szybki start u nas w powijak ach wszystko porównując z Twoim klimatem.

Kasiu foty wycieczkowe super . Jak zawsze z chęcią poogladalam. Kwiecia masz pełno cudne go ech.

Kupiłam sobie te magnolie szczepiona pniu. Kasiu jak ja zasilasz czym i kiedy tak pięknie u Ciebie kwitnie .
Mój zielony świat 08:42, 13 kwi 2017

Do góry
Justyna napisał(a)

Lennei Alba Jestem nią zauroczona. Przecudna magnolia U mnie maluszek, posadzony ubiegłej wiosny. Kwiaty tworzą duże kielichy, płatki zaskakują sztywnością.

Podzielam zachwyt nad tą magnolią. Muszę zobaczyć w realu, te sztywne płatki Kiedyż u mnie taka wiosna?
Ogród KasiWB - część II 08:35, 13 kwi 2017

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Róża Louise Odier

Pięknie przezimowała! Gratuluję umiejętności cięcia
Zdecydowanie ruszyłaś z przebudową rabaty przed domem. Te lawendy, które przesadziłaś, to iluletnie były? Pytam, bo też przesadziłam jeden krzak, taki wyjątkowy o srebrnych liściach i teraz się boję, że na nic.
Masz dobre namiary na bukszpan?
Ogród z rzeźbą 08:28, 13 kwi 2017

Do góry
Zana napisał(a)

I kiełkują, uwaga .... krokusy. Chyba w maju będą kwitły:

To Ci niespodzianka
Moja bajka 08:16, 13 kwi 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
mam najfajniejszego ema świata . Widział kiedyś jak na necie wzdychałam do bzu czarnego Eva (wzdycham do niego odkąd oglądnęłam odcinek Mai "Piotr - perfekcyjny ogrodnik" i dziś przychodzę z pracy, a tu taka niespodzianka

na dodatek zamówił jeszcze taki, bo wpadł Mu w oko

Cześć Kasiu
Przybiegłam z ciekawości co też Twój eM wywinął Niespodzianka niesamowita Chłopak zapunktował, okazy piękne niech rosną na potęgę i zdobią ogród.
Idę na spacer po Twoim królestwie Pozdrawiam
Wszystkiego po trochu 08:07, 13 kwi 2017

Do góry
widoczek

veilchenblau

najbardziej bałaganiarski klomb, wszystko na nim jest i nie potrafię go uładzić
Chyba tylko wczesną wiosną jest w miarę spokojny

trzmielina

jaśmin chyba aureus
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 08:06, 13 kwi 2017

Do góry
Na mojego to nie miał być komplement....
Wszystkiego po trochu 07:56, 13 kwi 2017

Do góry
Wiosny ciąg dalszy, chociaż zrobiło się bardzo zimno roślinki nie dają się

azalie pęcznieją

Ukojenie 06:59, 13 kwi 2017

Do góry
Pomidory:
- pikowane w sobote:

- czekajace na pikowanie po swietach - z lewej strony balkonowy-doniczkowy, z prawej gruntowy:

Ogród, mydło i powidło. 06:55, 13 kwi 2017

Do góry
katel napisał(a)

O te z grupy Atragene to ja się nie martwię ale cieszę się że górskich jeszcze nie wsadziłam to do garażu schowam .
Wielosił - niesamowita roślina, cały jest zsypany pączkami

Mam jeszcze takiego:

Bardzo ładne te wielosiły. Jak będziesz miała siewkę to poproszę a jak chcesz mojego to dostaniesz ile chcesz, mam sporo )
Ukojenie 06:54, 13 kwi 2017

Do góry
Poranni goscie na tunelu:

Pozrzucalam zeby ptaki nie zjadly i dziur mi w folii nie porobily.

Ale czemu tak?

Duzo ich bylo i nawet jedna na srodku dachu.

Edit: raport - nie okrywalam roslin na rabatach bo deszcz i w miare cieplo. W tunelu wiadomo pala sie znicze - rosliny jakby stoja w miejscu. Pomidory trzymam w domu i rosna jak na drozdzach
Przerwa na kawę... 06:28, 13 kwi 2017

Do góry
inka74 napisał(a)
Ech ten mój pośpiech... Najpierw napisałam o magnolii że kupiłam Siebolda (w ubiegłym roku już po kwitnieniu) a teraz okazało się że nią nie jest bo po pierwsze kwitnie teraz a po drugie ma bardzo ciemne kwiaty więc to może być magnolia np. odmiany Nigra. A potem znów napisałam o Nigrze mając tym razem na myśli śliwę wiśniową o której rozmawiałam z Anulą, że boję się że padła bo znaku życia nie daje. Zero listków. Ech te moje skróty myślowe... Przepraszam was. Zakręcona jestem ostatnio. Za dużo się dzieje

Dziś i jutro miałam być totalnie gdzie indziej ale po ponad półtorej godziny jazdy w jedną stronę w gigantycznym korku (mamusiu, jak ludzie to wytrzymują dzień w dzień) dowiedziałam się, że nie zostaniemy przyjęci bo mają nadstan ( przypominający overbooking w samolotach - więcej zapraszają niż mają łóżek) i mamy wracać. Na języku miałam już dosadne słowa ale w sumie lepiej święta spędzić w domu niż w jednostkach medycznych.

No to musiałam sobie jakoś humor poprawić. Pojechałam do LM kupić 2 stożki z bukszpanu ale już nie było. Za to w następnym ogrodniczym po drodze po 20 zł za sztukę kupiłam całkiem niezłe roztrzepańce z drobnolistnego bukszpanu. O takie...

I chwyciłam za nożyce... Wyszło cosik takiego. Z przeznaczeniem na balkon. W sumie za cenę jednego stożka mam 2 kulki i 2 zaczątki stożków.

Ale wiesz co ja to bym obok takich przeszła obojętnie.. a ty takie cudeńka z nich zrobiłaś..
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 06:08, 13 kwi 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
Kasiu, w takim razie ostatnie podejście

Kasiu, ja bym się tej opcji Asi trzymała. Na Twoim rysunku za dużo jak na moje oko "schodków" wyszło i linie proste pomieszane z zaokrągleniami. Chyba chcesz przekombinować.
Współczuję połamanych tulipanów, toż każdy na wagę złota jest!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies