Troszkę juz ich jest
Te narcyzki to ćwieka nabijają co z nimi robić ..
Wyslę ci wieczorem tą zalewę, bo w domciu w mieście ją mam.A teraz jestem na działce na Dębowym .Dobrze,że przypomniałaś.
Witam,
Jestem początkującym ogrodnikiem,od jakiegoś czasu zaglądam na forum.
Potrzebuję porady nt moich posadzonych jakiś miesiąc temu bluszczy Hedera hibernica. Zaczęły się na nich pojawiać plamy, jak na zdjęciach... Co to może być?Co robić?
Z góry dziękuję za pomoc!
olga80, Tereniu bardzo lubię rośliny kwitnące. Najbardziej chyba róże i dosadzam kolejne. Przywieźli juz do nas róże w doniczkach i chyba zakupie jeszcze Elfe i Augusta Luise
wciąż czekam na tulipany, które pomalutku rozkwitają
Zadołowana kupiona wczoraj Vanilka - wydaje mi się, że nawet dorodna, bo ma całkiem grube patyki - tylko teraz dylemat czy jak już liście popuszczałą, to czy ją ciąć, czy zostawić już.. a jeśli ciąć to jak krótko? Teraz pędy mają jakoś po 40cm... Fajnie, jakby zakwitła w tym roku - wiem, że kwitnie na tegorocznych, tylko, czy jak teraz ciachnę krótko to tez ma szansę na kwitnięcie?
Ela jak się wszytko wali z każdej strony i jeszcze dojdzie "walący" się ogród.. to brakuje już nawet odrobiny chęci by znaleźć coś pozytywnego.
By kupić rośliny muszę naprawdę zrezygnować ze wszystkiego innego.. i są to pieniądze wsadzone w błoto. Dosłownie w błoto.. Ogród ma być odskocznią od wszystkich problemów..a tu jeszcze i on daje w dupsko.. Rozumiem, że rośliny też chorują, że są anomalie pogodowe, ale co za dużo to nie zdrowo..
Nastrój mam do niczego.. wracam do pracy... bo mam zaległosci spore.. tydzień przeznaczyłam głównie na rodzinę i ogród.. jutro będzie jazda.. aż się boję myśleć..
magnolie pomału koczą piękne kwitnienia.Tulipany jeszcze królują.
a te narcyzki mam 1 rok.
niestety dziewczyny piszą,że w drugim roku już tak obficie i wszystkie nie kwitną.
wykopie je i potem posadzę.
może tym sposobem uda się
Łąka już dostarcza kwiatów I na tarasie też