Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:14, 29 maj 2017

Do góry
W zgodzie z naturą 09:13, 29 maj 2017

Do góry
gierczusia napisał(a)
ja widzę ,że wirus wisteriowy szerzy się w tym wàtku muszem uciekać i to szybciorem , bo u mnie jedna wisteria zajęłaby calusi ogród
Buziol Elcia
Ps..piękna jest tak czy siak

Nie bój się Elciu, można z niej zrobić coś takiego

Zdjęcie z pinteresta
Z Pszenicznej ... 09:12, 29 maj 2017

Do góry
Tymczasem u mnie też kwitnienie zaczyna się przeradzać w cudowny spektakl

łubiny pachną jak tylko zbliżam się do nich, zapach wywołuje wspomnienia z dzieciństwa.
Jak na razie nie obserwuję starzenia się ich, mam kilka siewek w razie czego.

W zgodzie z naturą 09:09, 29 maj 2017

Do góry
iwka napisał(a)
Ela !!! co narobiłaś ??? wisterię kupiłam nie wiem gdzie posadzić guuuupia jestem

Iwonko!!! cieszę się, miejsce znajdziesz, najlepiej w słońcu, co do prowadzenia, szukaj inspiracji na pintereście

Np. zdjęcie z pinteresta
Z Pszenicznej ... 09:09, 29 maj 2017

Do góry
Było przecudownie, kolorowo i mega pozytywnie. Takie chwile są jak kropla wody na pustyni - smakują obłędnie i wciąż chce się jeszcze
Do następnego razu

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:09, 29 maj 2017

Do góry
kilka fotek ode mnie
czosneczki

Z Pszenicznej ... 09:08, 29 maj 2017

Do góry

Z Pszenicznej ... 09:06, 29 maj 2017

Do góry
Tutaj Krysia ćwiczyła swój talent oratorski i sugestywnie pokazywała jaki odcinek drogi dojazdowej zorała swoim traktorkiem, a może długość wykopanego opulchniaka, a może wielkość napisów na trawniku... Krysia sugeruję sprawdzić czy nie ma kręgów w zbożu
Warto zauważyć że czy tak czy tak miała wielu słuchaczy

Z Pszenicznej ... 09:01, 29 maj 2017

Do góry
Zachwycają nie tylko rh ale i "wypełniacze' które są nie mniej urocze

i wszędobylskie niezapominajki - jak ich nie kochać za ich urok

Z Pszenicznej ... 08:59, 29 maj 2017

Do góry
I ja zostawiam sobie na pamiątkę zdjęcia

W ogrodzie Bożenki byłam już wielokrotnie za każdym razem odnajduję coś czego jeszcze nie widziałam. Sądzę że tak już zostanie, bo tam wiele skarbów w ziemi siedzi

Ogród Grodzi 08:57, 29 maj 2017

Do góry
chciałabym tą skarpę obsadzić bylinami i trawami coś w tym klimacie jak mi radziejowa podrzuciła podoba mi się coś własnie takiego

takie zestawienie też mi się podoba jakby połączy to pierwsze z tym drugim to byłoby dla mnie idealnie...

Ogród skąpany w słońcu 08:57, 29 maj 2017

Do góry
Nova Zambla

Klonik

Liliowce i carex Graya

Ogród Małej Mi 2017 08:55, 29 maj 2017

Do góry
ana_art napisał(a)
??????????!

To był szybki wypad rodzinny..... ale spoko.. kiedyś zajadę na dłużej

Z przymrużeniem oka Sprawdziłam zawartość parterów bukszpanowych i posągów

W zgodzie z naturą 08:52, 29 maj 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Elu wisterię masz przecudną. Może czas pomyśleć i sobie też zakupić? A czy ina może rosnąć w słońcu czy woli cień? Liatry bardzo polecam, są rewelacyjne, w zeszłym roku miałam po raz pierwszy, kwitła bardzo ładnie i długo. Jak przekwitła to na chybił trafił porozsiewałam nasiona. Kurka wzeszła jak dywan. Ale nic to... zagospodaruje się.

Dziękuję Basiu
Pomyśl i kup, nie pożałujesz. Moja rośnie totalnie w słońcu w kierunku południowo-zachodnim.
Liatry u mnie też w zeszłym roku po raz pierwszy i faktycznie wytrzepałam kwiatostany w miejscu gdzie rosną i mam dywan siewek (na chwasty proszę nie patrzeć, czekam aż siewki podrosną, żeby wypielić )

Ogród skąpany w słońcu 08:51, 29 maj 2017

Do góry
Pod Nigrami koła z bukszpanu, między nimi róże Gamma, hosty i tawułki

Podmiejski ogródek 08:49, 29 maj 2017

Do góry
A tak w ogóle, to jak Wasze weekendy? Mnie się udało posadzić 8 z 14 cisków, reszta czeka aż eM wykopie tuję (rany, będziemy już kompletnie odsłonięci!)

Zrobiłam też dużo "roboty głupiego", jak to określa mój mąż, tzn: przesadzałam roślinki z jednego miejsca w drugie, a że małe, to efektu nie widać. Wyjątkiem jest duża hosta. Widać ją tutaj przy samym pniu:

Przeniosłam ją w tą dziurę po lewej stronie, która tak naprawdę dziurą nie jest, bo rosną tam mikre miskanty, wietlice, tiarelle i bergenie.
Podzieliłam, dałam trochę od tyłu i jest dużo lepiej, ale zdjęcie będzie kiedy indziej, bo te, które zrobiłam rano mają za duże kontrasty i nic nie widać.

Rabata tarasowa wygląda zaś tak;

Miałam ambitny plan zrobić rozprowadzenie deszczówki po całej rabacie, to jest kompletnie bez sensu, bo przy takiej długości rury, końcówka wypada tak nisko, że byliny i tak nie będą miały szans dosięgnąć jej korzeniami.
Także będzie tylko kawałek metrowej długości.
Anna i Ogród 08:47, 29 maj 2017

Do góry
Niepewnie opryskałam tym gotowym środkiem na mszyce co ostatnio kupiłam a Mirella ostrzegła że jest do niczego ale po dwóch dniach efekt jest taki

mszyca była zielona i było jej jak widać baaaardzo dużo. Teraz jest czarna i sucha więc uważam że się sprawdził.
W zgodzie z naturą 08:45, 29 maj 2017

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Wisteria cudna, peonie uwielbiam przez cały sezon. Liście pięknie się przebarwiają jesienią. Liatry kocham miłością bezgraniczną. Ostatnio dokupiłam
Miłego weekendu Eluś

Dziękuję Asiu, masz rację z peoniami, też zostawiam liście do jesieni
Liatry też będę rozmnażać
Weekend, ze względu na niedyspozycję, tym razem bez roweru , ale za to z dobrą książką i wypoczynkiem w ogrodzie, pogoda przecież była cudna
Na huśtawce leżałam i taki widok miałam

Ogród skąpany w słońcu 08:43, 29 maj 2017

Do góry
Jesienią miną dwa lata jak posadziliśmy przy ogrodzeniu szpaler śliw wiśniowych Nigra

Ogród skąpany w słońcu 08:38, 29 maj 2017

Do góry
Minęły dwa lata od moich pierwszych wpisów, dużo się zmieniło na tym moim kawałku ziemi.

Skarpa zarasta, rośliny cieszą, ale z nornicami nadal jest duży problem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies