Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W zgodzie z naturą

W zgodzie z naturą

gierczusia 09:00, 27 maj 2017

ja widzę ,że wirus wisteriowy szerzy się w tym wàtku muszem uciekać i to szybciorem , bo u mnie jedna wisteria zajęłaby calusi ogród
Buziol Elcia
Ps..piękna jest tak czy siak
elka_ 08:25, 29 maj 2017

jolanka napisał(a)
Ela, podziwiam kondycję 24 km nie dalabym chyba rady. Chociaż jak dobre towarzystwo to i odległość nie ma znaczenia

Wisterię masz piękną. Ona rzeczywiście ma niesamowicie silne pędy. U znajomych jest posadzonych 5 krzaków dookoła tarasu ale zrobione jest duże metalowe rusztowanie. I jest cięta systematycznie. Chciałbym ja mieć ale chyba zdecydowałabym się na takie wisteriowe drzewko

Z tymi kilometrami, też tak myślałam, ale nawet nie zauważyłam kiedy przejechałam , a towarzystwo jest odjechane

Wisterią można prowadzić w różny sposób, Przemek w "Mały, ale pojemny" ma fajnie poprowadzoną, jeśli dobrze pamiętam po balustradzie.
elka_ 08:29, 29 maj 2017

MirellaB napisał(a)
Elu, a ja liście piwoni ścinam tzn. nie od razu po przekwitnięciu kwiatów, ale latem już ich nie mam.
Zbyszek na piekną piwonię drzewiastą. Każdego roku u niego podziwiam - wątek Nasz przydomowy ogródek.

Liatry moje też były duże kępy i nie sądziłam, że po trzech latach ich nie będzie. Trudno zwolniło się miejsce na inne chciejstwa

Można ścinać, ale one ładnie się przebarwiają na jesień, więc można powiedzieć dekoracyjne przez cały sezon
U Zbyszka byłam, i właśnie ta peonia najbardziej podobała mi się w Botaniku, muszę ją zdobyć

Jak na razie moje liatry rozsiały się na maksa, więc będę miała ich coraz więcej
elka_ 08:45, 29 maj 2017

AsiaK_Z napisał(a)
Wisteria cudna, peonie uwielbiam przez cały sezon. Liście pięknie się przebarwiają jesienią. Liatry kocham miłością bezgraniczną. Ostatnio dokupiłam
Miłego weekendu Eluś

Dziękuję Asiu, masz rację z peoniami, też zostawiam liście do jesieni
Liatry też będę rozmnażać
Weekend, ze względu na niedyspozycję, tym razem bez roweru , ale za to z dobrą książką i wypoczynkiem w ogrodzie, pogoda przecież była cudna
Na huśtawce leżałam i taki widok miałam

elka_ 08:52, 29 maj 2017

BasiaLT napisał(a)
Elu wisterię masz przecudną. Może czas pomyśleć i sobie też zakupić? A czy ina może rosnąć w słońcu czy woli cień? Liatry bardzo polecam, są rewelacyjne, w zeszłym roku miałam po raz pierwszy, kwitła bardzo ładnie i długo. Jak przekwitła to na chybił trafił porozsiewałam nasiona. Kurka wzeszła jak dywan. Ale nic to... zagospodaruje się.

Dziękuję Basiu
Pomyśl i kup, nie pożałujesz. Moja rośnie totalnie w słońcu w kierunku południowo-zachodnim.
Liatry u mnie też w zeszłym roku po raz pierwszy i faktycznie wytrzepałam kwiatostany w miejscu gdzie rosną i mam dywan siewek (na chwasty proszę nie patrzeć, czekam aż siewki podrosną, żeby wypielić )

elka_ 09:09, 29 maj 2017

iwka napisał(a)
Ela !!! co narobiłaś ??? wisterię kupiłam nie wiem gdzie posadzić guuuupia jestem

Iwonko!!! cieszę się, miejsce znajdziesz, najlepiej w słońcu, co do prowadzenia, szukaj inspiracji na pintereście

Np. zdjęcie z pinteresta
elka_ 09:13, 29 maj 2017

gierczusia napisał(a)
ja widzę ,że wirus wisteriowy szerzy się w tym wàtku muszem uciekać i to szybciorem , bo u mnie jedna wisteria zajęłaby calusi ogród
Buziol Elcia
Ps..piękna jest tak czy siak

Nie bój się Elciu, można z niej zrobić coś takiego

Zdjęcie z pinteresta
elka_ 09:19, 29 maj 2017

Co w ogrodzie piszczy:
Już nie mogę się doczekać na moją Louis Odier

gobasia 10:09, 29 maj 2017

elka_ napisał(a)
Co w ogrodzie piszczy:
Już nie mogę się doczekać na moją Louis Odier

Piękne masz oczko ,napatrzeć sie nie mogę i na żałować ,że nie mogę mieć u siebie oczka

Warmia 10:27, 29 maj 2017

Eluś, u Ciebie to można odpocząć oglądając zdjęcia ogrodu, to co dopiero będąc tam osobiście. Wisteria i oczko wodne to takie perełki u Ciebie.