Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 10:22, 22 lis 2012

Do góry
Aga, wkleiłam w Ogrodowej Kuchni przepis na makaron molto bene. Hania napisała, że robi bez szynki - w sam raz dla Ciebie Na przyszłość będę pamiętała, że Ty masz bezmięsną dietę
Makaron Molto Bene 10:21, 22 lis 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Często robię ....bez szynek.Też pyszne.

O to jest wersja dla Agi_pe, bo ona wegeterianka, albo inna jaroszka
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:20, 22 lis 2012

Do góry
aga_pe napisał(a)

ja przetestowałam, ale nie działa Zazdraszczam i zazdraszczam dziewczynom piknych ogrodów ale kg nie chcą lecieć w dół hehehe

No jak to jest, że wszyscy Ci mówią: "super wyglądasz" a my i tak doszukujemy się w nas samych wszelkich wad, choćby tych kilogramów A może nie lecą w dół, bo nie ma co lecieć?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:16, 22 lis 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Aga piszę do Ciebie po cichutku .... znalazłaś przepis na makaron "Tagliatelle molto bene" , bo "fiesz" Szefowa prosiła ... żeby nie było ,że my chitre ...

idę po kawkę ....

Madziu, wkleiłam w momencie, kiedy do mnie pisałaś Przecież wiesz, że ja nie chitra, tylko pamięć działa wybiórczo

A ja po kawce jadę pracować w ogrodzie!!! Wzięłam zaległy urlop i będę nadganiać zaległości: ścinanie bylin, wiązanie traw, chwasty... Mam nadzieję, że mi wystarczy dnia na to wszystko
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:13, 22 lis 2012

Do góry
Irenko udanego wyjazdowego weekendu już dziś Wam życzę Nie zapomnij o fotkach!
Wkleiłam przepis na makaron w Ogrodowej Kuchni.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:12, 22 lis 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

E tam fotki.. zazdrość mnie zjada, że mię nie było Czy od takiej zazdrości można schudnąć?.. bo zżera normalnie, zżera

Nie słyszałam, żeby to było udowodnione naukowo, ale kto wie? Tylko potem trzeba uważać na efekt jo-jo

ja przetestowałam, ale nie działa Zazdraszczam i zazdraszczam dziewczynom piknych ogrodów ale kg nie chcą lecieć w dół hehehe
Makaron Molto Bene 10:10, 22 lis 2012

Do góry
Na prośbę ogrodniczek wklejam przepis na pyszne i łatwe danie makaronowe, którego pierwowzór to "Tagliatelle Molto Bene" z Pizza Hut

Składniki:
- 1 opak. makaronu tagliatelle (ja robię z kokardkami lub innymi rodzajami, bo wygodniej się je lub jakimś makaronem pełnoziarnistym - jest równie smaczne)
- mały słoiczek czarnych oliwek bez pestek
- mały słoik suszonych pomidorów
- pół opak. rukoli
- kilkanaście plastrów szynki parmeńskiej lub szwarcwaldzkiej (ja lubię, więc daję dużo - 3 opak. po 10 plasterków, bo są baaardzo cienko pokrojone )
- 0,5 l mleka 3,2%
- 2 duże łyżki mąki
- 20 dkg masła
- 2 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 2 ząbki czosnku (niekoniecznie)
- sól, pieprz
- parmezan lub inny twardy ser do posypania

Makaron gotujemy al dente. Suszone pomidory i szynkę kroimy na mniejsze kawałki, ale nie za drobne, oliwki kroimy na pół. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy z oliwek, wrzucamy szynkę. Podsmażamy, aż się lekko zarumieni. Dodajemy pomidory i oliwki, chwilę smażymy. W dużym naczyniu łączymy makaron z zawartością patelni i rukolą. Zalewamy makaron sosem beszamelowym. Już na talerzu każdą porcję posypujemy startym drobno parmezanem.
Sos beszamelowy: podgrzewamy mleko. W osobnym garnku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę. Mieszamy cały czas i chwilę smażymy (mąka nie może być surowa). Do zasmażki wlewamy gorące mleko. Gotujemy chwilę rozbijając grudki (np. blenderem) i mieszając intensywnie, żeby się sos nie przypalił. Dodajemy gałkę, sól, pieprz i rozdrobniony czosnek (jeśli ktoś lubi).

Często robię tak, że danie przygotowuję wcześniej, w naczyniu do zapiekania. Wtedy posypuję całość dużą ilością startej mozarelli i przed podaniem zapiekam przez ok. 20 minut.

Smacznego!
Wersja mini mini 09:31, 22 lis 2012

Do góry
Tak, ja też żałuję, że zrobiłaś tylko jedną fotkę Bo piękne to zestawienie kolorów. A skoro już wróciłaś, to mam nadzieję, że na dobre i nie będziesz nas tak bardzo zaniedbywać
Moje wisienki nie mają już ani jednego listka, ale zanim je zgubiły były przez moment tylko żółte, a potem ogniście czerwone. Niestety, nie zdążyłam uwiecznić tego widoku...
Pochwal się ogródkiem przygotowanym do zimy, bo ja jeszcze w lesie z tymi pracami
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:25, 22 lis 2012

Do góry
stychaz napisał(a)
Witaj Agnieszko

Pozdrawiam cieplutko i serdecznie

ps. GAP-a świątecznego tez przejrzałam z błyskiem w oku, co by tu można skopiować

O witaj! Pojawiasz się na chwilkę i znikasz Szkoda, że Cię nie było na naszym spotkaniu Mam nadzieję, że uda nam się jeszcze kiedyś nadrobić zaległości
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:22, 22 lis 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

To samo wczoraj powiedziałam, myślałam, ze tam tylko kwiatki
Ja już przebuszowałam 26 stron z hasłem Christmas

Ja dwa razy te 26 stron christmas przejrzałam oczy nasyciłam

Ja teeeeż! I Jeszcze houzza i pinteresta podesłanego przez Danusię Szkoda, że i tak nie mam pomysłu na zmiany swoich dekoracji świątecznych...
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 09:19, 22 lis 2012

Do góry
Gabisiu, pokaż proszę ten wieszak do wieszania wianków na drzwiach, plisss . Bo byłam w TKMaksie, ale nie znalazłam, bo też nie wiedziałam, czego dokładnie szukam... Bardzo by mi się taki przydał.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:34, 22 lis 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Madżenka jak Ty jak twierdzisz tylko kopiować umiesz ... to ja bardzo ciem proszę kopiuj z rozmachem do końca świata i o jeden dzień dłużej ...

i na Zeusa ... nie można piekniej zakopać kawalerki ...
buźka

Iza, jesteś niesamowita Takiego komplementu to chyba Marzenka jeszcze w życiu nie słyszała Podpisuję się obiema rencami

W życiu nie słyszałam Iza KOFAM cię!!!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:49, 21 lis 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Madżenka jak Ty jak twierdzisz tylko kopiować umiesz ... to ja bardzo ciem proszę kopiuj z rozmachem do końca świata i o jeden dzień dłużej ...

i na Zeusa ... nie można piekniej zakopać kawalerki ...
buźka

Iza, jesteś niesamowita Takiego komplementu to chyba Marzenka jeszcze w życiu nie słyszała Podpisuję się obiema rencami
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:35, 21 lis 2012

Do góry
Aga Wieloszka. tryskasz energią zatem planuj już wyjazd na spotkanie ogrodozwiska w Kotlinie Kłodzkiej aby doładować akumulatory na zimę !!
Aga K pozdrawiam
Sebek koneicznie pokazuj inspiracje, dobrze ze o GAPie przypomniałałeś bo bym się zaGAPiła....
Ewo - piję winko poczytując Was ale nie bożole nouvo !
Iza zrób proszę fotorelację to może i ja podołam i wykonam stożka???
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 11:49, 21 lis 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Czekamy z niecierpliwoscią na efekty "układu" Pozdrawiam serdecznie obie układające się

Aga, sama jestem ciekawa co z tego wyjdzie
Tylko muszę małża eksmitować z gabinetu, bo tylko on ma takie 2 duże biurka robocze
Pozdrawiam serdecznie
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 11:44, 21 lis 2012

Do góry
Czekamy z niecierpliwoscią na efekty "układu" Pozdrawiam serdecznie obie układające się
Zimozielony ogród przy białym domu 11:41, 21 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
One wyglądają tak, albo mają nieco dłuższą rączkę a inny wachlarzyk.

Tak jak napisała Madzia - jesteś niesamowita Masz zdjęcie na każdą "okazję"
Utknęłam na pintereście - równie niesamowity czasopochłaniacz jak gap i houzz
Zimozielony ogród przy białym domu 11:17, 21 lis 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Mam tylko duże grabie wachlarzowe do liści. Mus zakupić te krótkie, skoro takie skuteczne
Moje "ulubienie" bluszczu zaczęło się właśnie od Twoich hortensji wiosną Podglądam na bieżąco co tam zmieniasz w donicach w poszukiwaniu inspiracji

One wyglądają tak, albo mają nieco dłuższą rączkę a inny wachlarzyk.

Zimozielony ogród przy białym domu 10:00, 21 lis 2012

Do góry

Mam tylko duże grabie wachlarzowe do liści. Mus zakupić te krótkie, skoro takie skuteczne
Moje "ulubienie" bluszczu zaczęło się właśnie od Twoich hortensji wiosną Podglądam na bieżąco co tam zmieniasz w donicach w poszukiwaniu inspiracji
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:35, 21 lis 2012

Do góry
Ja zostawiam sobie tę przyjemnośc na wieczór, bo jednak trzeba trochę popracować
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies