Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Pogubiłam się po drodze... 21:49, 28 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Jak zobaczy, że bez brzóz lepiej to może nie będzie jęczał?
Pokazałaś już eMowi projekt pergoli od Magnolki?
Fajnie Ameli będziesz miała jak wszystko zrobisz
jeszcze nic mu nie pokazałam,co by go za bardzo nie stresować,na razie wspomniałam o ściance wodnej u nas jest tak ze ja planuje,opowiadam mu,on mnie nie słucha a potem wojna że wymyślam
Pogubiłam się po drodze... 21:30, 28 sty 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
najważniejsze dla mnie Kasiu były linie rabat,a co gdzie i kiedy to już inna bajka,a z brzozami to będzie przyroda,już raz je przesadziłam i jęczał ze dwa tygodnie

Jak zobaczy, że bez brzóz lepiej to może nie będzie jęczał?
Pokazałaś już eMowi projekt pergoli od Magnolki?
Fajnie Ameli będziesz miała jak wszystko zrobisz
Moja codzienność - ogród Oli 20:01, 28 sty 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Myślałam, że Danusia coś już wymyśliła. Gdyby jednak nie miała czasu, twój plan Ola mi się podoba.

Co do kopania ... W grudniu kopałam dołując roślinki. Było Zakończenie sezonu. W styczniu rozpoczynać nowy ?
Dobrze, że zaraz luty.

Ola, dzięki za opis folii do oczek u Ren. Nie wiedziałam, że jest alternatywa dla EPDM. Myślałam, że to ta sama, co w sklepie. Ta zwykła.

Danusia ma teraz ważniejsze sprawy a mnie przecież się nie śpieszy mówisz, że mój projekt nie najgorszy ?
Co do folii po Twojej wypowiedzi tak sądziłam , może moje doświadczenie bądź co bądź małe ale komuś się przyda
Ogródek Iwony 19:57, 28 sty 2016

Do góry
Wiecie co?
Jak tak analizuję pierwszy projekt, to też bardzo ciekawy. Tylko zamiast lawendy dałabym Salvia nemorosa SENSATION® ’Compacta Bright Rose' - od finki:
http://sklep.zielonypunkt-zieba.pl/salvia-x-superba-merlau-rose-improved-szalwia.html

Lawenda miałaby na tej rabacie chyba mało słońca i lubi mniej kwaśne podłoże. W drugim projekcie jest wykorzystana moja bergenia, w pierwszym wrzosy.
W pierwszym projekcie podoba mi się miskant w rogu i to, że kulki bukszpanowe są na tle mini żywopłociku z cisa.
Ogród Mirelli 19:46, 28 sty 2016

Do góry
Mirelko, zapraszam cię do mnie. Sylwia zrobiła fajny projekt mojej trójkątnej rabatki:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4579-ogrodek-iwony?page=1187

Pogubiłam się po drodze... 19:40, 28 sty 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Chwilę mnie nie było, a tu już projekt gotowy, zaklepany, pergola będzie, wiata, kurczaki Ameli jeszcze życzę Ci tak szybkiej realizacji
Jakie kurczaki? kurczaków nie planuję bo trawę pazurkami drapią
Pogubiłam się po drodze... 19:32, 28 sty 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Chwilę mnie nie było, a tu już projekt gotowy, zaklepany, pergola będzie, wiata, kurczaki Ameli jeszcze życzę Ci tak szybkiej realizacji

wrocisz za tydzien i juz wszystko będzie
Pogubiłam się po drodze... 19:30, 28 sty 2016

Do góry
Ogródek Iwony 19:26, 28 sty 2016

Do góry
Sylwia zrobiła projekt po mistrzowsku chylę czoła nr 2 to dla mnie bomba może i do siebie coś z tego zgapię
Ogródek Iwony 18:29, 28 sty 2016

Do góry
No i mamy projekt i to jeszcze w dwóch wersjach
Bardziej podoba mi się wersja nr 2
Ogródek Iwony 18:16, 28 sty 2016

Do góry
Mi też bardziej podoba się drugi projekt
Jest sporo roślin zimozielonych. Resztę można zmieniać, gdy zmieni się koncepcja - tak jak pisał Łukasz
Typografia ogrodu 14:02, 28 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
dobrze rozumiem, że wg ostatnich ustaleń brzozy będą na całym tyle? Jeśli tak to super!
Cieszę się, że już jesteś "w domu" z projektowaniem tego obszaru
Ja właśnie po przeglądzie ogrodu jestem.

Wlasciwie to caly projekt mi sie zrobil.beda brzozy jak M sie zgodzi.ale on je lubi wiec licze na to
Ogrodowe skarby 13:18, 28 sty 2016

Do góry
Idzie wiosna nie wiem jak wy ale ja już ją czuję w powietrzu hihihihi

Moje postanowienia na ten rok ogrodowy 2016

1. Zmiana nasadzeń na "balkonie" .
2. Nasadzenia przy żywopłocie z brabantów.
3. Zmiana nasadzeń pod bzem
4. Zrobić zrębki dużo dużo !!!!
5. Zaplanować projekt na balkon strona północna (realizacja chyba w przyszłym roku)
5. Dosadzenie czegoś wyższego na rabacie kanciastej hihihi

1.

2. Tawuła ,lawenda i hortka na pniu .

3. Zmiany obejmą także usunięcie bzu i posadzenie na jego miejscu perukowca, który męczy się w cieniu i nie ma możliwości się przebarwić .
Typografia ogrodu 11:13, 28 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Czyli bylo meczaco.ale dzieki Tobie mam "projekt"ogrodu na papierze a myslalam ze nigdy tego nie zrobie

Ty go zrobiłaś, czyli dzięki sobie
Typografia ogrodu 11:10, 28 sty 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Czyli bylo meczaco.ale dzieki Tobie mam "projekt"ogrodu na papierze a myslalam ze nigdy tego nie zrobie
Trawnik łąka kwietna - opinie i doświadczenia. 00:45, 28 sty 2016

Do góry
A czy ma ktoś może propozycję roślin na rabatę na końcu łąki? Nie mam na myśli projektu rabaty ale przykładowe gatunki roślin.
Zachęcona Waszymi zdjęciami rozważam zasianie łąki na drugiej/dalszej połowie działki aż do ogrodzenia. I tu mam problem: czym obsadzić ogrodzenie?
Miałam w planach projekt rabaty z drzew iglastych, a przed nimi z krzewy iglaste i liściaste oraz byliny (tyle jest na Ogrodowisku wspaniałych inspiracji, że sobie wybrałam ), ale one (te rabaty) zwykle są otoczone pięknym równym trawnikiem. Jeśli zamiast trawy będzie okalała je łąka, to może zepsuć efekt.
Na zdjęciach, które znalazłam łąki zwykle otoczone są wysokimi krzewami, trawnikiem, ścieżką lub ścianą lasu. Czy zatem rabata przy łące ma w ogóle sens?

Z góry przepraszam, jeśli to nie ten wątek na takie pytania.
Zakochana w ogrodach 22:00, 27 sty 2016

Do góry
Hmmm, chyba sama miałabym problem, by wybrać, ale mam wrażenie, że pierwszy projekt jest trochę smutny i może warto by go ubarwić kwiatami, drugi bardziej w moim stylu, ale chyba zdecydowałabym się na mniej roślin, ale pogrupowanych w kolorowe plamy. I może jakieś kolumnowe drzewko, by nie zasłaniało widoku, ale troszkę zmieniło perspektywę
Marzenie o własnym zielonym ogródku :) 16:44, 26 sty 2016

Do góry
Madzie mnie projekt się podoba
Marzenie o własnym zielonym ogródku :) 14:33, 26 sty 2016

Do góry
Aniu ciesze się, że mnie rozumiesz no nic, w sumie to mi się ten projekt podoba.... liczę na to że bluszcz przykryje ścianę i będzie git ale faktycznie większe drzewko by się przydało
Marzenie o własnym zielonym ogródku :) 13:27, 26 sty 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)
Ja cię doskonale rozumiem też mam pojedyncze sztuki i nie zamierzam tego zmieniać
Oto fotka z ogrodu szefowej "ogród z wrzosowiskiem: znajdziesz tam wiele pojedynczych roślin na wyższym piętrze.

http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-z-wrzosowiskiem

Edit. I bez kwiatów może być kolorowo Jak patrzę na pierwszą fotkę to nie wyobrażam sobie tej rabaty bez tego jednego niebieskiego świerka picea pungens glauca globosa

Piękny ten ogród Kamilo właśnie coś takiego chciałam u siebie Zgadzam się ten niebieski świerk to taka kropka nad i
A jak Ci się widzą te trawy przy murze? lepszy projekt z 3 szmaragdami czy z różą? już głupieje;D
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies