Lubię dużo kolorów w ogródku, szczególnie wiosną. Wtedy pozwalam sobie na najbardziej żarówiaste kolorki. Cebulowe zasilam w tym roku saletrą amonową podobno nadaje się do wszystkich roślin i nie zakwasza ziemi.
ja cały czas coś robię..... exotic emperor są prześliczne ostatnio listonosz który zawsze mi dostarcza listy itp to tak się zachwycał tymi tulipanami haha że takie są piękne że się napatrzeć na nie nie może
mam w planach na jesieni zakupić cebulek tej odmiany ogromne ilości haha zobacz jak pięknie wyglądają w wazonie ścięłam kilka do wazonu
Mnie udało się rozmnażać gęsiówkę na początku września, ale sąsiadka przycinała swoją w lecie ( nie pamięta w jakim miesiącu) i pięknie jej się przyjęła i rozrosła, na dodatek bardzo obficie kwitła już na wiosnę.
Jeszcze niedawno nie wiedziałam co będzie na żółtej a tu z każdym tygodniem robi się coraz ciaśniej
ale może w końcu w tym roku wsadzę wszystko tak że już zostanie i nie będę przekopywać?
wczoraj podzieliłam i przesadziłam - znowu 4 byliny na żółtej - co roku są w innych miejscach hahahahah - moja mama już się puka w głowę
jak już wszystko posadzę to pokażę - bo na razie dalej stan opłakany
wczoraj wsadzając byliny wykopywałam niechcący dopiero co wsadzone mieczyki - znak że robi się ciasno
--------------
na żółtej nie mam jako takiej obwódki ale wpadłam na to co zrobić
mam tam 2 koszyki cebuleczek które zaraz będą kwitły na biało a w tej chwili mają fajne ozdobne liście, potem są do ucięcia jak wszystkie cebulowe i zostają mi 2 puste kółka, jak już przekwitną wyciągnę je z koszyka i zrobię obwódkę z irysami które kupiłam wczoraj - jak przekwitną zakryją je hosty - taki niecny plan
Robię sobie zakaz jeżdżenia do O
wczoraj miałam chwilkę i stanęłam znowu przy przecenionych cebulach
kupiłam dalie na żółtą i sama nie wiem jak je upchnę bo na wsadzenie czeka kilkanaście wiaderek
ostatnio wpadłam na pomysł że dalie pójdą właśnie na żółtą
mam w kolorach białych i bordowych więc będą fajnym akcentem
Chwalić syna. Mama do kąta za pomysły.
Pytanie nadal aktualne .
Dokąd ten chodnik prowadzi? To dojście do trawnika? Hmmm ......
Zobacz, obok masz piękne dojście wysypane żwirem z zatopionym łupkiem dachowym - materiałem cennym, pięknym i bardzo szlachetnym a przede wszystkim naturalnym, który powinien być wyeksponowany a jest schowany . I jest to tylko dojście do kranu.
Natomiast do tarasu walnęłaś sobie kawał kostki betonowej, której uroda jest wątpliwa i która zabija życie biologiczne w ziemi.
Na krótkim odcinku za domem masz 3 rodzaje ścieżek. Hmmm....
No i ten ukośnie ułożony krawężnik od kostki w kierunku bramy. Co oddziela trawnik od trawnika?
Przy takiej mamie, dzieciom nigdy nie będzie się nudzić w ogrodzie .
Pergole są super, chwalić męża .
Przedwczoraj dostałam cynk od Agaty - dzięęęęęęęęęęki że w O rzucili Vertigo
wczoraj pojechałam i kupiłam sobie 3 sztuki i koleżance 2 bo miała wczoraj urodziny a ja nie miałam pomysłu na prezent
exotic u mnie tez juz po ..a QofN w zielonym pąku ...mam jeszcze kilka tulipanów w pąkach co dopiero ruszaja ...bo mam ich dość duży mix
ale zrobiłam fote szachownicy ...ta w arboretum jest terminatorką ( nie pytałas kiedy cebule sadzili? czy jesienia nowe ...czy juz kilka sezonów temu) ...moja jest beznadziejna ...taka czy raczy zakwitnąć? ..i kiedy? tego nie wie nikt ....dlatego wole same tulipany ...nie sa moze idealne ale swieca na rabacie
PS. końcówki lisci chyba mróz załatwił i dlatego podeschły.