Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 08:05, 05 maj 2017

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Kolorowo i zielono, fajnie Jakim nawozem zasilasz cebulowe?
Lubię dużo kolorów w ogródku, szczególnie wiosną. Wtedy pozwalam sobie na najbardziej żarówiaste kolorki. Cebulowe zasilam w tym roku saletrą amonową podobno nadaje się do wszystkich roślin i nie zakwasza ziemi.

W moim małym ogródeczku - Dorota 08:00, 05 maj 2017

Do góry
Ivvvona napisał(a)
U Ciebie wiosna bardziej zaawansowana niż u nas, ślicznie i kolorowo masz w ogrodzie
Może nie tak bardzo zaawansowana ta moja wiosna tylko odmiany cebulowych trafiły mi się wcześniejsze.

Ogród w Cichym Dworku 07:59, 05 maj 2017

Do góry
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 07:58, 05 maj 2017

Do góry
beata_m napisał(a)
i chwalę się .... donica już na miejscu docelowym ... na zasypanie czasu brakło więc na spokojnie w tygodniu będę zasypywać ziemią i snuć plany jej obsadzenia

Donica świetna!!!Pięknie rozjaśnia miejsce-naprawdę super wyszło.
Na zielonej... trawce :) 07:57, 05 maj 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

No halo! A gdzie Ty się podziewasz jak Cię nie ma?

Dziękuję a Twoje to nowo sadzone czy kilkuletnie?

ps. Exotici mam na liście na jesień do kupienia.... dużo....

ja cały czas coś robię..... exotic emperor są prześliczne ostatnio listonosz który zawsze mi dostarcza listy itp to tak się zachwycał tymi tulipanami haha że takie są piękne że się napatrzeć na nie nie może
mam w planach na jesieni zakupić cebulek tej odmiany ogromne ilości haha zobacz jak pięknie wyglądają w wazonie ścięłam kilka do wazonu
W moim małym ogródeczku - Dorota 07:54, 05 maj 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Dorotko u siebie pytałam w jakim terminie dzielisz gesiówkę, muszę miec więcej bo pięknie kwitnie.
Mnie udało się rozmnażać gęsiówkę na początku września, ale sąsiadka przycinała swoją w lecie ( nie pamięta w jakim miesiącu) i pięknie jej się przyjęła i rozrosła, na dodatek bardzo obficie kwitła już na wiosnę.

Typografia ogrodu 07:51, 05 maj 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Przy wglebnika pergola. A pod nią miało być miejsce do biesiadowania. A do tego stół niezbędny leje wiec spawanie jedynieozliwe.
Jakos u nas wszystko duze wychodzi

Maleństwo...z tego co widzę.Zmieszczą się tam chociaż z 3 osoby?
Muszę o to zapytać i boję się odpowiedzi: Asia Ty spawasz stół?
W moim małym ogródeczku - Dorota 07:49, 05 maj 2017

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Ale masz bogactwo cebulowych! Śliczne kolorki i jeszcze te dekoracyjne smaczki! Pięknie!
Dziękuję, Twój ogród to dopiero dzieło sztuki od początku mocno Ci kibicowałam. no to dalszy ciąg cebulowych, dziś w roli głównej szafirki.

Ogród w Cichym Dworku 07:49, 05 maj 2017

Do góry
To właśni ten rząd wzdłuż drogi wjazdowej był sadzony na pierwszym miejscu

Widać jakie są różne wysokości
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:40, 05 maj 2017

Do góry
Jeszcze niedawno nie wiedziałam co będzie na żółtej a tu z każdym tygodniem robi się coraz ciaśniej

ale może w końcu w tym roku wsadzę wszystko tak że już zostanie i nie będę przekopywać?

wczoraj podzieliłam i przesadziłam - znowu 4 byliny na żółtej - co roku są w innych miejscach hahahahah - moja mama już się puka w głowę

jak już wszystko posadzę to pokażę - bo na razie dalej stan opłakany
wczoraj wsadzając byliny wykopywałam niechcący dopiero co wsadzone mieczyki - znak że robi się ciasno

--------------

na żółtej nie mam jako takiej obwódki ale wpadłam na to co zrobić
mam tam 2 koszyki cebuleczek które zaraz będą kwitły na biało a w tej chwili mają fajne ozdobne liście, potem są do ucięcia jak wszystkie cebulowe i zostają mi 2 puste kółka, jak już przekwitną wyciągnę je z koszyka i zrobię obwódkę z irysami które kupiłam wczoraj - jak przekwitną zakryją je hosty - taki niecny plan

a tu będzie ta obwódka

W Dolinie Muminków 07:32, 05 maj 2017

Do góry
MilkyWay napisał(a)
Nie moge uwierzyc,że tyle śniegu na południu było 19 kwietnia anno domino.Mnie jakoś ominął ten śnieg.

Tulipanki widze radośnie wygladają już wiosny prawdziwej

Wiosna pełna para u Nas....
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:32, 05 maj 2017

Do góry
Robię sobie zakaz jeżdżenia do O
wczoraj miałam chwilkę i stanęłam znowu przy przecenionych cebulach
kupiłam dalie na żółtą i sama nie wiem jak je upchnę bo na wsadzenie czeka kilkanaście wiaderek

ostatnio wpadłam na pomysł że dalie pójdą właśnie na żółtą
mam w kolorach białych i bordowych więc będą fajnym akcentem

wczorajsze nabytki

Ogródek Iwony II 07:31, 05 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Niedawno była dyskusja na temat zejścia z tarasu, które po przedłużeniu rabaty kończyło się w połowie rabaty.

Kostka była, tylko pan złota rączka zajęty. I moje dziecię w ramach nauki i przygotowań do matury zaproponował, że położy nam tę kostkę, twierdząc, że umie to zrobić. Zostawiliśmy go z tym problem, nie mieliśmy nic do stracenia. Dostał do pomocy młodszego brata, by kostkę donosił. Ja robiłam obiad i co chwilę wychodziłam na taras, zerkać, czy dobrze mu idzie. Na koniec zostałam zawołana, by zaakceptować pracę. mamy położoną kostkę. Chodniczek skończony
Dumna jestem z mojego synka

Z prawej strony chodniczka dosiałam trawę.

Chwalić syna. Mama do kąta za pomysły.
Pytanie nadal aktualne .
Dokąd ten chodnik prowadzi? To dojście do trawnika? Hmmm ......
Zobacz, obok masz piękne dojście wysypane żwirem z zatopionym łupkiem dachowym - materiałem cennym, pięknym i bardzo szlachetnym a przede wszystkim naturalnym, który powinien być wyeksponowany a jest schowany . I jest to tylko dojście do kranu.
Natomiast do tarasu walnęłaś sobie kawał kostki betonowej, której uroda jest wątpliwa i która zabija życie biologiczne w ziemi.
Na krótkim odcinku za domem masz 3 rodzaje ścieżek. Hmmm....
No i ten ukośnie ułożony krawężnik od kostki w kierunku bramy. Co oddziela trawnik od trawnika?
Przy takiej mamie, dzieciom nigdy nie będzie się nudzić w ogrodzie .
Pergole są super, chwalić męża .
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:30, 05 maj 2017

Do góry
Przedwczoraj dostałam cynk od Agaty - dzięęęęęęęęęęki że w O rzucili Vertigo
wczoraj pojechałam i kupiłam sobie 3 sztuki i koleżance 2 bo miała wczoraj urodziny a ja nie miałam pomysłu na prezent

nie wiem czy nie mam za niskich donic

W Dolinie Muminków 07:24, 05 maj 2017

Do góry

W grupie wyglądają ślicznie

Piękne są. Jesienią mus takie same dokupić i dosadzic
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 07:04, 05 maj 2017
Do góry
Rench napisał(a)
eee_taam - kupiłam białe późne,bo mi się w ubiegłym roku Exotic nie zgrały z QUEEN OF NIGHT.
W tym sezonie,Exotic już przekwitły. Królowa nocy po jednym marnym kwiatuszku miejscami,a późne białe dopiero wylazły z liści

exotic u mnie tez juz po ..a QofN w zielonym pąku ...mam jeszcze kilka tulipanów w pąkach co dopiero ruszaja ...bo mam ich dość duży mix

ale zrobiłam fote szachownicy ...ta w arboretum jest terminatorką ( nie pytałas kiedy cebule sadzili? czy jesienia nowe ...czy juz kilka sezonów temu) ...moja jest beznadziejna ...taka czy raczy zakwitnąć? ..i kiedy? tego nie wie nikt ....dlatego wole same tulipany ...nie sa moze idealne ale swieca na rabacie

PS. końcówki lisci chyba mróz załatwił i dlatego podeschły.
Ogród w Cichym Dworku 06:54, 05 maj 2017

Do góry
Witam.Może nie mam zdolności w fotografowaniu swojego ogrodu, ale spróbuje powklejać na razie te zdj które mam.

Ukojenie 06:52, 05 maj 2017

Do góry
Tulipany:
Biale

Zolte

Banja luka

I zbiorczo:
Anulajda w raju 05:45, 05 maj 2017

Do góry
Purple Pion
Tu ma być ogród :) 00:56, 05 maj 2017

Do góry
Dzieciaki wyszalały się w legolandzie - miasta z klocków

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies