Basiu dzięki Hiacynty nadal pięknie kwitną pomimo dość obfitego deszczu Niektóre jeszcze w pąkach
Cebul hiacyntów nie wykopuję. Trzeba jedynie pamiętać aby ich liście usunąć dopiero po zaschnięciu
Dla odmiany dla Ciebie Basiu zostawiam szachownice cesarskie
powyżej to zdjęcie dzisiejsze
a te niżej to fotki z przed trzech dni - jeszcze mocno zwinięte pąki
Śmieszne te zielone czuprynki-irokezy
Witam wszystkich serdecznie, spotkanie udane,okolica przepiękne, domownicy przemili.
A teraz pokażę moje klamoty jakie przywieźliśmy, jeszcze nie wszystkie sfotografowane.
Paula, dokładnie przed chwilką pisałam o tym wszechobecnym błocie. U mnie podobnie jak i u Ciebie. A sałatę sadziłam z rozsady, no i skrzynie mam przykryte, to szybciej rośnie.
Z tą szklarnią to się teoretycznie wydawała taka prosta sprawa, a ciągnie się i ciągnie. Fundament, wykopywanie ziemi, nawożenie nowej, skręcanie całego tego rusztowania, mocowanie do fundamentu. No i wreszcie szybki. Też problem bo całe latają i na pewno się stabilnie na tej konstrukcji trzymać nie będą. Zwłaszcza przy tych wiatrach, co tu bywają. Wcale to nie jest takie hop-siup, jak się zapowiadało.
No ale koniec już widać Bardzo jestem ciekawa jak to u Moniki pójdzie Może sprawniej niż u mnie.
Exotic emperor uwielbiam. Śliczne, długo kwitną.
Potem na tej samej rabacie zakwitną Quiny. Ale tych jest mniej, niż rok temu.
W pierwszym roku, myślałam, że zakwitną razem. Tydzień tak kwitły. Trochę byłam zła, ale potem okazało się, że fajnie wygląda, jak jedne kwitnące tulipany zastępują drugie. Cały czas coś się dzieje na rabacie. Wykopałam w czerwcu, jesienią posadziłam na nowo.W tym roku już nie będzie rewolucji na rabacie, zostaną, nie będę ich wykopywać
Ewo Nallar zielona żabko Zobacz gdzie wylądowały póki co rozchodniczki od Ciebie. Taka poczekalnia aż przestanie padać i wkopię korzenie w ziemię i je nimi obsadzę
Gdybym dała 3 trzmieliny w brązowe trawki, tutaj już chyba z nich zrezygnowałabym, za dużo trzmielin byłoby, a gdybym posadziła 2 laurowiśnie? Warunki dla nich chyba byłyby dobre, półcień, wilgotne podłoże i funkie do towarzystwa, co myślisz o tym?