Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój mały ogródeczek :) 21:17, 04 maj 2017

Do góry
Ogródek Iwony II 21:16, 04 maj 2017

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Ostatnie dni pracowite, chyba wszędzie. Deszczyk służy pikowaniu, wysiewom, żeby jeszcze troszkę ciepła było Też wysiewam śremskie, tylko w rękawiczkach trzeba zbierać, bo kłują

Nie wiedziałam, ze ogórki kłują

Niestety jeszcze nie posiane. Rabaty warzywne wreszcie przygotowane.

Dziś wiało i padało i było zimno. Nos tylko na chwilkę wystawiłam z domu. Musiałam pozbierać werbenę, rano doniczki wystawiłam na zewnątrz. Będę wysadzać już na rabaty. Zaczyna kwitnąć
Przypomnę, że w grudniu wzięłam kilka sadzonek z ogrodu do domu. Uszczykiwałam, wsadzałam do wody, a potem z korzonkami do ziemi.

Zwolniły się wreszcie parapety. Mogę ogórki wysiewać
Rododendronowy ogród II. 21:14, 04 maj 2017

Do góry
i jakies tulipanki

Miejski ogród w wersji mini 21:13, 04 maj 2017

Do góry
kaz742011 napisał(a)

A ja mam jeszcze działkę rozkopaną z każdej strony. Jak żyć?

Kasia wiem co czujesz, u mnie ogrodzenie się robi i dzisiaj przejść nie moglam takie błoto, ja już nie mam siły do tej pogody, mogłoby być pięknie chociaż przez tydzień, człowiek by coś porobil, a takto trochę słońca za chwilę deszcz i wszędzie chlapa.
Rododendronowy ogród II. 21:12, 04 maj 2017

Do góry
eda napisał(a)

Ale jaka ogromna piękna jest ! nie widać że smagał nią przymrozek u nas to wszystko rude mieli sąsiedzi na magnolkach ja wczoraj oczyściłam delikatnie moją i jeszcze uchowały się pąki i zakwitły przybiegłam Bogdziu bo u Hanusi rh wystartował i z ciekawości patrzę i wącham u Ciebie i jest jest blu już kwitnie widzę super już się zacznie prawda ,ciepło one to lubią oby tylko deszcz nie przesadził buziaki zostawiam i pozdrawiam

U mnie jest zimniej niz w innych rejonach kraju i później zaczynają kwitna ale niektóre paki juz sie rozwijaja, nie robiłam wszystkim zdjec ale są CW, Dominik, kwitnie resztką nie zmrozonych pąków PJM Elite, troche kwiatów maja czerwone Baden Baden ale paki z góry przemarzły, no tych mi nie zal bo to nie na mój klimat i dawno juz były do wyrzucenia ale M sie uparł posadzic w lesie wiec czasem bedą tak marzły.
tu CW

a tu Simona

i jeszcze Dominikmiał byc ale nie chciał sie wgrac.

Ogród wśród pól i wiatrów 21:09, 04 maj 2017

Do góry
alis napisał(a)
Moją lawendę cięłam w 2 terminach-2 krzaczki w marcu (tak na próbę) pozostałe w połowie kwietnia i muszę powiedzieć, że nie ma znaczącej różnicy, i jedna i druga nie taka jaka powinna być, może kiepski rok dla lawendy?

Alicja, najwyraźniej kiepski rok dla lawendy. Nic nie poradzimy, choć szkoda.
Zwłaszcza, że naprawdę ją lubię i nie chciałabym szukać dla niej alternatywy.
Macham tulipkami w pąkach

Mój mały ogródeczek :) 21:09, 04 maj 2017

Do góry
Dziś tak do 15 było pieknie ciepło słońce
Jakby lato 26 w cieniu
Tulipanki od razu poczuly
Ogród wśród pól i wiatrów 21:01, 04 maj 2017

Do góry
m_gocha napisał(a)
Oj, Kamila! Nie jest źle w porównaniu z tym co było jeszcze kilka dni temu Przynajmniej hiacynty i tulipany zdecydowanie dłużej kwitną

Małgosia, u mnie tulipany strajkują W większości w pąkach, czekają na słonko.
A Twoje hiacynty widziałam.. przepiękne!!

Ogród wśród pól i wiatrów 20:56, 04 maj 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
gdzie to ciepło ja się pytam no gdzie....

Kamisia, ciepło niby przyszło, ale mokro jak nie wiem co! Błoto wszędzie. Trawa rośnie na zabój a skosić ciężko przez te deszcze. O chwastach ... zmilczę! Nie wspomnę, że część malin znów mi padła, pewnie się potopiły na amen Ogólnie uprawy mi najlepiej w skrzyniach wychodzą, jak tak dalej mokro będzie to chyba wszystko na wyżyny przeniosę

Może jakąś zieleninkę na kolację?? Jakby coś to służę
Szpinak, rzodkiewka, szczypiorek, sałatka?? Do wyboru
Ogród wśród pól i wiatrów 20:51, 04 maj 2017

Do góry
Moniq napisał(a)
Oj napracowałam sie Jolu. U mnie tez jakieś marne te rośliny, generalnie tulipany jakieś mniejsze, duzo wogóle nie wyszło. Moja szklarnia jeszcze nie duszona. Moze uda sie w tym tygodniu.

Moni.. moja szklarnia na dzień dzisiejszy prezentuje się tak oto

A najbardziej się cieszę, bo mój Tata przyprowadził gościa co z zawodu szklarzem jest
Hehe, tak więc liczę na montaż profesjonalny
Wczoraj była wizja lokalna, w przyszłym tyg będą szybki.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:48, 04 maj 2017

Do góry
an_tre napisał(a)
Ubiegły rok dla mojego eM był pod znakiem majsterkowania, zrobił mi m.in. trzy donice-osłony i skrzynię do kwiatów, teraz tylko je zagospodarować

Zdolny ten twój eM . Mój dzisiaj nabył drabinę i ją zawiesił w stosownym miejscu
Moja działka na Dębowym Lesie 20:48, 04 maj 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Tulipan Happy Generation

Śliczne te tulipanki Twoje zdjęcia są śliczne Nic dziwnego. że będą na stronach internetowych
Ogród z uśmiechem 20:48, 04 maj 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Czy można dzielić albo jakoś odrywać jeżówki aby je ukorzenić?

Możesz jak najbardziej. Moje wczoraj dzieliłam.
Ukorzenione to one są
Żywopłot strzyżony liściasty 20:47, 04 maj 2017

Do góry
Dziękuję Ci Danusiu za radę - od razu mogłam dodać zdjęcia. To zostałam oszukana, kupiłam graby ze szkółki i sprzedawane były jako graby idealne na żywopłot... szkoda mi ich... Jeszcze raz dziękuję. Twoje okazy piękne !

Gardenarium napisał(a)
One nie powinny się znaleźć w tym ogrodzie, w ogóle nie nadają się do tego celu, do żadnego się nie nadają, nawet na pojedyncze drzewa bo są krzywe. A na żywopłot, który ma zasłaniać od dołu - za łyse. Ja nie wiem co poradzić. Oddać z powrotem.

Kupić rozgałęzione od dołu, jak te które sadziłam dwa lata temu, widzisz różnicę?

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 20:46, 04 maj 2017

Do góry
07_Rene napisał(a)

Klony trochę "krzywusy", będą wymagać formowania. Po posadzeniu mają gdzieś 2,5 metra, cieszę się bardzo.

Tu widać trzy, jeszcze palików nie dostały. Pnie wierzb zostały, żeby hamaki dzieciom zaczepiać, paskudnie to wygląda - wiem.

Acer pseudoplatanus 'Nizetii' ma trochę pstrokate listki. Ale ogólnie z daleka wygląda bardzo energetycznie.

acer freemanii autumn fantasy

Tego klona ale w odmianie Jefersed mam już 5 lat przed domem, ma już 4 -5 metrów i pięknie się przebarwia na jesieni, dlatego kupiłam jeszcze dwa.

fajne kloniki
drzewka zawsze cieszą
nizetti tez rozważałam ale ostatecznie kupilam esk sunset
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 20:46, 04 maj 2017

Do góry
07_Rene napisał(a)

Klony trochę "krzywusy", będą wymagać formowania. Po posadzeniu mają gdzieś 2,5 metra, cieszę się bardzo.

Tu widać trzy, jeszcze palików nie dostały. Pnie wierzb zostały, żeby hamaki dzieciom zaczepiać, paskudnie to wygląda - wiem.

Acer pseudoplatanus 'Nizetii' ma trochę pstrokate listki. Ale ogólnie z daleka wygląda bardzo energetycznie.

acer freemanii autumn fantasy

Tego klona ale w odmianie Jefersed mam już 5 lat przed domem, ma już 4 -5 metrów i pięknie się przebarwia na jesieni, dlatego kupiłam jeszcze dwa.

fajne kloniki
drzewka zawsze cieszą
nizetti tez rozważałam ale ostatecznie kupilam esk sunset
Ranczo Edy 20:45, 04 maj 2017

Do góry
a te sadzone kiedyś w trawie i wybiły jakby było sucho to by tak nie wystrzeliły i żarnowiec zaraz da popis na żółto u mnie chyba wszędzie żółto ha ha

Ogrodowy song 20:44, 04 maj 2017

Do góry
Bez szykuje się do kwitnienia.

Bukowe młodziaki.

Miejski ogród w wersji mini 20:41, 04 maj 2017

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Mnie też wnerwia
Skosić nie można, nic pogrzebać, posadzić, bo grząsko. Co obeschnie troszkę, to znowu leje.

A ja mam jeszcze działkę rozkopaną z każdej strony. Jak żyć?

Rododendronowy ogród II. 20:40, 04 maj 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Magnolia po deszczu się zebrała i z daleka wygląda lepiej ale z bliska widac że przemrożona.

A Laura tak wygląda u Zymona (zdjecie Roberta)

a tak moja- przykro patrzec.

Ale jaka ogromna piękna jest ! nie widać że smagał nią przymrozek u nas to wszystko rude mieli sąsiedzi na magnolkach ja wczoraj oczyściłam delikatnie moją i jeszcze uchowały się pąki i zakwitły przybiegłam Bogdziu bo u Hanusi rh wystartował i z ciekawości patrzę i wącham u Ciebie i jest jest blu już kwitnie widzę super już się zacznie prawda ,ciepło one to lubią oby tylko deszcz nie przesadził buziaki zostawiam i pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies