Iwonko, kosaciec syberyjski zaczyna kwitnienie w pierwszym tygodniu czerwca. Po mniej więcej tygodniu przypada pełnia kwitnienia, w kolejnym kwitną pąki boczne. Czyli można przyjąć, że całość trwa dwa tygodnie. Wszystko zależy jednak od pogody. 7.06.2013 12.06.2013 Ale 2.06.2015 już tak... Irysy te powinny mieć dosć wilgotne podłoże i minimum 6 godz. słońca.
Bogusiu, to maltańczyki czy inna rasa? Piękne. Gratulacje!
Kasia ilość twoich bzow i tak jest powalająca śiczne są poidełka ekstra
niepilnowana werbena sieje już postrach na całym ogrodowisku, a i naparstnice czy orliki to też nie takie niewiniątka jakby się mogło wydawać Natura jest wielka.
Bogusiu musi Cię serce bolec jak patrzysz teraz na ogród ale po kilku dniach mam nadzieje ze wszystko wróci do normy i bedzie Cie cieszyc. Pieski śliczne ale opieki ciagłej sporo wymagają, miło popatrzec jakie zadbane.
Moje sieroty rododendrony nie wiem dlaczego z takich dużych pączków kwitną tylko po jednym kwiatku W tych takich bardziej rozchylonych pączkach widać w środku takie czarne jak by zamarłe kwiaty widać to na fotce poniżej A ten to już pewno w ogóle nie zakwitnie Też tak mam. Moje zawiązały pąki ale nie zakwitły, a już puszczają nowe liście. Też nie wiem co to