Padły małpy?
Ja swoim dałam mleka się napić z mydłem potasowym i wodą.
Zmiana kolorów nastąpiła u mnie na różance.
Teraz jest tak po lewej stronie studni
Mirko to cudowny, pancerny clematis u mnie sprawuje się bez problemów, pierwsze kwiaty 27cm kolejne są mniejsze.
U mnie tu jest duży bałagan za gęsto nasadziłam i muszę poprzesadzać ale clematis i tak robi wrażenie.
Czy ktoś wie co to za roślinka? Fiołek?
Zadarnia mi wszystkie rabaty , po przekwitnięci ma ładne liście. Ale czy nie jest zbyt ekspansywna i nie zagraża moim różom i piwoniom?
Na koncu sama rura planuje zrobic tak opsypac ro tluczniem na koncu zrobic beczke 200l z otworem u dolu nawiarconymi bokami , owinąć wloknina i opsypac naokolo tluczniem
Czy tak bedzie dobrze
Gleba wyglada tak 20cm ziemi, 3-4cm miekkiej gliny i na glebokosc 50cm piach
Obwodka przy tarasie/basenie.
Witam wszystkich miłośników ogrodow. Prosze o rade przy wyborze roslin
Chcialabym zrobic obwodke, ktora "zamykalaby" teren basenu / tarasu. Mialam pomysl na posadzenie bialych roz, agapantow, lawendy, jezowek. Co wy na to? Myslalam tez o dzwonkach, rozchdnikach okazalych. Mam do obsadzenia jakies 24m. Ponizej jest zdj obwodki, ktora zaczelam juz szykowac
żywopłot zobacz tutaj, jeszcze kilka lat temu był badziewiasty, cięłam niemiłosiernie czasami do korzenia, dostał nawozu i znowu cięcie, i w końcu zrobił się z niego normalny żywopłot, ale trwało to kilka lat.
Ogrodnictwo jednak uczy cierpliwości