Dziewczyny to wszystko wasza wina!
Pisałyście i pisałyście o drzewkach liściastych i o tym, że ich brakuje i co zrobiłyście?
Poszliśmy z mężem po hortensje i korę a wróciliśmy z wielką wiśnią umbraculiferą
Ciekawe jak takie bydle się wyjmuje z donicy - ktoś chętny do pomocy?
Przywiozą nam ją po 3 maja i postawią. Na moim wybitnym rysunku jest postać mniej więcej 180cm
Witaj Smutno strasznie kiedy nasze psiny odchodzą, zawsze zarzekam się że nigdy więcej następnego czworonoga, ale w końcu i tak prędzej czy później kończę z pycholem Jak się już raz zejdzie na psy.... A wszystkie kochane.
Co do ML masz rację. Trzcinnika Overdam mam jednego od zeszłego roku. Jak na razie super. Już wystartował, a i kolorki ma fajne - źdźbła zielone z akcentami bieli i fioletu. Przymierzałam go do trzmielin, ale on też wysoki rośnie, a korona trzmielin zaczyna się na 1,1 m.
żeby nie było, że cały czas laba - kilka z prac ogrodowych
Frontowa - brakuje tylko hakone - dziś sadziłam żurawki Zakupiony świerk conika daje oznaki życia choć myślałam, że nic już z niego nie będzie...
i w tle rododendron, który zaczyna swój spektakl - za tydzień przy lepszej pogodzie będzie wielka różowa plama
Dziękuję Wam wszystkim za odwiedziny Ogród nawet nieźle przetrzymał atak zimy. Roślinki w większości się pozbierały. Niestety dzisiaj pod topór ( a raczej piłę)poszła nasza 25- letnia sosna. Szkoda, bo była ładna, jedyny pozytyw to to że nie będzie sprzątania lecących na ulicę igieł i szyszek.
Dzisiaj dla odmiany fotki z ogrodu japońskiego we Wrocławiu, który zwiedzaliśmy w niedzielę.
Jaka to żurawka Palace purple, Beaujolais czy inna?
Proszę o pomoc w identyfikacji, jakoś ładnie mi wyrosły na parapecie z nasionek gdzieś zebranych w terenie, ale co to za odmiana?