Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To miejsce trzeba kochać

To miejsce trzeba kochać

kasia_c 20:52, 11 maj 2017

Invincibelle przecięte przy ziemi zmarzły trochę
kasia_c 20:54, 11 maj 2017

A to moja mała szkółka ostnicy. Piękna trawa w przyszłym roku wysieję więcej. U nas w ogrodniczym sadzonka ostnicy 15 zł
Zana 09:44, 25 maj 2017

Kasiu, co tam u Ciebie? Buczki się zregenerowały? Pokaż trochę zdjęć
Lulilaj 10:27, 25 maj 2017

Hej Kasiu

Trafiłam do Ciebie dzięki Anuli Mamy domy w podobnym stylu i kolorystyce. Ja teraz jestem na etapie poszukiwania czegoś na murek oporowy a tu u Ciebie jest takie piękny murek . Czy mogłabyś mi napisać z czego go zrobiliście, czy na fundamencie, czy to tzw. suchy murek?

Tak patrze na zdjęcie i mamy nawet podobne balustrady na balkonach

Tworzysz piękne miejsce na ziemi
kamila66 10:31, 25 maj 2017

No kurcze dostały te Twoje roślinki tej wiosny
kasia_c 10:50, 25 maj 2017

Fajnie, że wpadłyście i pamiętacie. Ja teraz więcej jestem u Was niż u siebie. Czytam i podziwiam codziennie Wasze ogrody.
U mnie niewiele się zmieniło. Buki odbiły. Jeden nawet ładnie, dwa pozostałe gorzej. Marikeny też słabo odbijają, ale odbijają i liczę że się jednak odbudują.
Śliwa wiśniowa nigra, którą kupiłam na wiosnę niestety nie puściła listków. Miała małe gdy kupowałam, ale potem nic się nie zadziało. Pewnie była jednak przymrożona już w ogrodniczym. Dziś pojadę ją zareklamować. Warto spróbować. Duże centrum powinni dbać o opinię.
Najbardziej martwią mnie derenie. Mazan orzekł w wątku o dereniach, że mają werticiliozę. Zastanawiałam się czy wycinać, ale postanowiłam poobserwować bo zimno było i liczyłam że może to jednak nie to. No i zaczęły odbijać, ale dziś rano zauwazyłam że po ponownym przycięciu soki wypuściły. Cóż to? Co z tym robić?
kasia_c 11:02, 25 maj 2017

No a z dobrych wiadomości. Rozplenice przeżyły, miskanty przeżyły: podzieliłam i część nowych poszła na różankę. Kupiłam szałwię i kocimientkę. Kocimientka już kwitnie wsadzona obok peonii. Peonie wielkie i pąki mają więc liczę że zakwitną.
Nie wiem czy je teraz czymś jeszcze nawozić, czy raczej dać im spokój?

Hortensje ładne, tylko invincibelle przymarzły i teraz się zbierają "od nowa". Na szczęście się zbierają.

Róże ładne w sumie. Te które latałam i konewkami przykrywałam bardzo ładnie rosną. Te których raz nie przykryłam chyba trochę przymarzły, bo wolniej rosną, ale odbijają więc się w sumie cieszę.
Jarzmianki też ładnie urosły i widać już na nich pierwsze malutkie kwiatki.
Lawenda też nie zmarzła, a miałam wątpliwości jak będzie.
Tulipany piękne były. Już ucięłam

Zamówiłam trochę bukszpanu pod te buki. Stwierdziłam jednak że to duża rabata i że ciężko mi będzie utrzymać tam tylko trawy i jeżówki.
Zrobię kostki bukszpanowe i pomiędzy nimi ostnicę i jeżówki.
Ostnicy mam trochę swojej i od siostry i kupiłam jeszcze troszę.
W weekend będzie sadzenie. Może wtedy jakieś fotki zrobię.

A na razie specjalnie dla pamiętających i odwiedzających kwiatek begonii, która zakwitła w donicy. Bulwy z Li.. chodowane od marca w domu, więc kwiat bardzo cieszy
kasia_c 21:51, 25 maj 2017

Posadziliśmy bukszpany. Trzy godziny roboty po pracy i są. Jedno zdjęcie zdążyłam zrobić
kasia_c 21:53, 25 maj 2017

Kocimiętka przy peoniach. CZY ją się jakoś przycina żeby się zagęszczała?
_Martini_ 12:18, 26 maj 2017

Kasia, super robota z bukszpanami. A co masz w środku posadzone?