Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:06, 29 gru 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Aż mi się gęba uśmiechnęła jak przypomniałaś mi o tym szampanie i truskawkach

A skąd wiesz, że o tym napisałam?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:05, 29 gru 2012

Do góry
Aż mi się gęba uśmiechnęła jak przypomniałaś mi o tym szampanie i truskawkach

Ogród jak zwykle śliczny - w moim dużo liści nie ma, a jak są to niech okrywają pachruszcze
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:59, 29 gru 2012

Do góry
Gratuluję 300

Nigdy nie mów nigdy 15:54, 29 gru 2012

Do góry
Kindzia napisał(a)
No, ja też zupełnie nie wiem dlaczego

Dzisiaj był facet obmierzyć ile kostki na brukowanie nam trzeba, następny...i żadna firma nam się nie podoba. Oczekuję zrobienia wszystkiego, od A do Z. Czyli projekt, jaka kostka, kolory, materiał i robocizna. Każda z firm, która u nas była oczekuje ode mnie projektu (!), tz. nie mówią tego bezpośrednio, ale najlepiej : "pani sobie coś znajdzie". Słabi mnie to!!!! Duże firmy, niby z doświadczeniem i co? U nas też jest niemało, ok. 200 m2, to chyba im się opłaci? Nie mam siły do nich !!!!!!!!!!
Jak byo u Was? Sami szukaliście kostki i mówiliście wykonawcy jaka kostka i gdzie?

Oczywiście, że samemu - ale może dlatego, że moi nie byli zbyt kumaci

Na pewno dobierz kostkę do koloru domu, dachu, płotu. Będzie łatwiej wybrać spośród setek wzorów. Ściągaj sobie zdjęcia z netu co Ci się podoba, a potem to przenieś do siebie. Jednak poproś firmę o jakiś katalog z realizacjami, cokolwiek.
Od zera 15:49, 29 gru 2012

Do góry
Witaj serdecznie. Widzę, że macie już posprzątane po budowie - to chyba najbardziej pracochłonny etap w zakładaniu ogrodu

Przed przystąpieniem do nasadzeń przeczytaj sobie tą serię artykułów - na prawdę są pomocne, dzięki nim o wiele łatwiej spojrzeć na przyszły ogród

Sprzątanie za Wami - teraz czas na planowanie

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/56-poradnik-jak-zaprojektowac-i-zalozyc-ogrod-cz-2-planowanie

A potem projektowanie

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/69-poradnik-jak-zaprojektowac-i-zalozyc-ogrod-cz-3-projektowanie

Jeszcze 3 miesiące do wiosny - będziesz mieć dużo czasu na przygotowanie - bez niego ani rusz
Witam wszystkich!! 12:42, 29 gru 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Witaj, masz tutaj kolegów i koleżanki w podobnym wieku, a najbardziej znanym jest Sebek, którego na pewno zauważyłeś

A z Twojego miasta jest Basia Krajewska

tak, tak zauważyłem, w końcu już czytam ogrodowisko od roku i bardzo jestem zadowolony
Mój mały raj na ziemi :) 11:05, 29 gru 2012

Do góry
Sebek jak był u mnie zdziwił się, że mam katalpę, ano mam, tylko jakoś się nie załapuje na zdjęcia
wygląda marniutko, no ale może w tym roku się zagęści ! liczę też na powiększenie, ba ! przeżycie buka co mi go Hania przywiozła

tu widać, że za fotelami jest patyk - to pień katalpy (szczepionej) dlatego nie widać jej nigdy na fotach....
Kubusiowo 09:24, 29 gru 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Renata dzięki

Sebek dzięki za otuchę Zwątpiłam

Marzena hahhaha mnie to nie grozi Jeszcze długoooo zanim Kubusiowo będzie wyglądać jakbym chciała

Bocku

Kasik no własnie tego chaosu sie boję.,. Będę normalnie ściągać beszczelnie z ogrodów angielskich i już

A ja dzisiaj miałam cudny wieczór. Paweł przyszedł z pracy, gdzieś zadzwonił i mówi "pakuj się, jedziemy" Pytam Go gdzie... a On na to "do Dany"... i ubrany czeka już w przedpokoju.... Ubrałam się grzecznie i pojechaliśmy. A tu się okazuje, że u Danusi "Mikołaj" zostawił mi prezent i trzeba go było odebrać
(zdjęcie jutro bo baterie mi padły)
Nie dość, że dostałam fantastyczny prezent to jeszcze przemiło spędziliśmy wieczór! Szefowa dzięki

i nie zajrzeliście?
foch
Witam wszystkich!! 01:01, 29 gru 2012

Do góry
Witaj, masz tutaj kolegów i koleżanki w podobnym wieku, a najbardziej znanym jest Sebek, którego na pewno zauważyłeś

A z Twojego miasta jest Basia Krajewska
Ogród na Cedrowej 23:30, 28 gru 2012

Do góry
kraania napisał(a)

http://www.houzz.com/photos/845987/Strong-Statement-Hedge-Row-Boxwood-and-Pachysandra-traditional-landscape-detroit

Zakochałam się w tych połączeniach
Na wiosnę ruszam

Niby takie proste a jaki efekt. Rewealacja.

Boskie!!! I chyba zrobię sobie takie....koło studni...Bukszpany już mam, a runianka w tamtym miejscu
Kubusiowo 23:18, 28 gru 2012

Do góry
Sebek

Bogda anoooo Ja jestem przeszczęśliwa z tego powodu

Ania hehehhe nooo te chody to Paweł ma A wieczór był boski! Potrzeba mi było tego
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:19, 28 gru 2012

Do góry
Święta, świętami, ale Gosia się wygadała, że się spotkaliście Prosimy o szczegóły
Kubusiowo 22:17, 28 gru 2012

Do góry
O rany - może u Danusi się dowiem co to było
Kubusiowo 22:15, 28 gru 2012

Do góry
Renata dzięki

Sebek dzięki za otuchę Zwątpiłam

Marzena hahhaha mnie to nie grozi Jeszcze długoooo zanim Kubusiowo będzie wyglądać jakbym chciała

Bocku

Kasik no własnie tego chaosu sie boję.,. Będę normalnie ściągać beszczelnie z ogrodów angielskich i już

A ja dzisiaj miałam cudny wieczór. Paweł przyszedł z pracy, gdzieś zadzwonił i mówi "pakuj się, jedziemy" Pytam Go gdzie... a On na to "do Dany"... i ubrany czeka już w przedpokoju.... Ubrałam się grzecznie i pojechaliśmy. A tu się okazuje, że u Danusi "Mikołaj" zostawił mi prezent i trzeba go było odebrać
(zdjęcie jutro bo baterie mi padły)
Nie dość, że dostałam fantastyczny prezent to jeszcze przemiło spędziliśmy wieczór! Szefowa dzięki
Boćkowe perypetie ogrodkowe 22:14, 28 gru 2012

Do góry
Zdrówka życzę!
Zmiany u kraanii czyli co w lesie piszczy. 22:01, 28 gru 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Co do drugiej rabaty to niby te rośliny mają podobne upodobania, bo sosny lubią piasek, ale malutkie są bardzo... Najlepsze byłyby pomiędzy tym pienne róże, ale lubią wymarzać....

Sebek właśnie myślałam o różach piennych, ale ja totalnie nie mam doświadczenia z różami. Ba, ja ich nawet nie chciałam w ogrodzie jakiś czas temu .
A teraz właśnie myślę o nich na tamtej rabacie, tak sobie myślę, że nawet może kosztem lawendy? tzn zmniejszenia jej ilości.
Tak po cichu się przyznam, że ja bukszpanów też nie chciałam mieć Ale Ciiiiiii....
Zmiany u kraanii czyli co w lesie piszczy. 21:54, 28 gru 2012

Do góry
Co do drugiej rabaty to niby te rośliny mają podobne upodobania, bo sosny lubią piasek, ale malutkie są bardzo... Najlepsze byłyby pomiędzy tym pienne róże, ale lubią wymarzać....
Zmiany u kraanii czyli co w lesie piszczy. 21:52, 28 gru 2012

Do góry
Kulki bukszpanowe będą na prawdę super - i w taką porę jak ta codziennie się do moich uśmiecham tak to wygląda u Madżenki z traffkami

Marzena2007 napisał(a)

Hatfield House Garden 21:48, 28 gru 2012

Do góry
Jolu - z tego co pamiętam, to głogi - pora kwitnienia się zgadza, na jabłonie to za późno
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:30, 28 gru 2012

Do góry
Ten post nade mną jest baaardzo pouczający - wykorzystam to na pewno

A tak w ogóle to śliczny wianek...i ogród...i blomusowe choineczki...i ta wielka też (jak mogę coś doradzić to jeśli byłaby szersza to uniknęłabyś narzekania, że się bombki nie mieszczą Nawet nie musi być koreanka - w końcu i tak sprząta córka )
No i te prezenty - a niech mnie Iiiiile teego jest!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies