Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nigdy nie mów nigdy

Nigdy nie mów nigdy

JulkAd 14:26, 28 gru 2012

Kasiu przyszłam zobaczyć, co u Ciebie, ale chyba też błogie lenistwo bo narzekasz, że bez pracy Ci trudno.....pomcnik super, moja się też do kuchni garnie....i ciekawe dlaczego?
Kindzia 18:22, 28 gru 2012

No, ja też zupełnie nie wiem dlaczego

Dzisiaj był facet obmierzyć ile kostki na brukowanie nam trzeba, następny...i żadna firma nam się nie podoba. Oczekuję zrobienia wszystkiego, od A do Z. Czyli projekt, jaka kostka, kolory, materiał i robocizna. Każda z firm, która u nas była oczekuje ode mnie projektu (!), tz. nie mówią tego bezpośrednio, ale najlepiej : "pani sobie coś znajdzie". Słabi mnie to!!!! Duże firmy, niby z doświadczeniem i co? U nas też jest niemało, ok. 200 m2, to chyba im się opłaci? Nie mam siły do nich !!!!!!!!!!
Jak byo u Was? Sami szukaliście kostki i mówiliście wykonawcy jaka kostka i gdzie?
Kindzia 09:43, 29 gru 2012

I poranne zdjęcia ze spaceru z psem

Miłego dnia
Sebek 15:54, 29 gru 2012

Kindzia napisał(a)

Dzisiaj był facet obmierzyć ile kostki na brukowanie nam trzeba, następny...i żadna firma nam się nie podoba. Oczekuję zrobienia wszystkiego, od A do Z. Czyli projekt, jaka kostka, kolory, materiał i robocizna. Każda z firm, która u nas była oczekuje ode mnie projektu (!), tz. nie mówią tego bezpośrednio, ale najlepiej : "pani sobie coś znajdzie". Słabi mnie to!!!! Duże firmy, niby z doświadczeniem i co? U nas też jest niemało, ok. 200 m2, to chyba im się opłaci? Nie mam siły do nich !!!!!!!!!!
Jak byo u Was? Sami szukaliście kostki i mówiliście wykonawcy jaka kostka i gdzie?

Oczywiście, że samemu - ale może dlatego, że moi nie byli zbyt kumaci

Na pewno dobierz kostkę do koloru domu, dachu, płotu. Będzie łatwiej wybrać spośród setek wzorów. Ściągaj sobie zdjęcia z netu co Ci się podoba, a potem to przenieś do siebie. Jednak poproś firmę o jakiś katalog z realizacjami, cokolwiek.
kasik778 16:04, 29 gru 2012

Kasia piękne fotki ze spaceru

Jeśli chodzi o kostkę, to ciągle u nas jest tylko w sferze marzeń, niestety, może kiedyś na nią uzbieramy, ale ja na twoim miejscu raczej sama bym zrobiłą projekt, bo musi być w twoim guście
Kindzia 19:25, 29 gru 2012

Sebek napisał(a)

Oczywiście, że samemu - ale może dlatego, że moi nie byli zbyt kumaci

Na pewno dobierz kostkę do koloru domu, dachu, płotu. Będzie łatwiej wybrać spośród setek wzorów. Ściągaj sobie zdjęcia z netu co Ci się podoba, a potem to przenieś do siebie. Jednak poproś firmę o jakiś katalog z realizacjami, cokolwiek.

Na kolor, który ma przeważać jesteśmy zdecydowani, ale to pikuś. Tyle jest wzorów, sposobów łączeń różnej wielkości kostek, że głowa mała Nie chcę pstrokato, ale ciekawie. Dotąd nikt mi nic konkretnego nie zaproponował.
Po Twoim komentarzu Sebku myślę, że za dużo wymagam Coś mi się wydaje, że muszę sama zakasać rękawy.
Kindzia 19:28, 29 gru 2012

kasik778 napisał(a)
Kasia piękne fotki ze spaceru

Jeśli chodzi o kostkę, to ciągle u nas jest tylko w sferze marzeń, niestety, może kiedyś na nią uzbieramy, ale ja na twoim miejscu raczej sama bym zrobiłą projekt, bo musi być w twoim guście

Dzisiaj w ogóle przyzwoicie było
Pewnie na tym się skończy
No tak, brukowanie to kawał kasy, też mnie to boli, ale mus jest. Trudno po tłuczniu się chodzi, o butach na szpilce nie ma mowy
JulkAd 19:57, 29 gru 2012

Kasiu witam wieczornie...ja u siebie kostkę sama kładłam, ale pisałam już, że był to malenki kawałek...i u mnie jest kostka granitowa, ale na powierzchni 200m2 to są już koszty spore, więc nie dziwię Ci się, że masz takie wymagania...bo to nie tylko pieniądze, ale i inwestycja na lata. Ja sporo naoglądałam się tej kostki. Nie wiem czy cosik poradzę, ale jeżeli masz zamiar wkomponować beżowy żwirek w rabaty (mam na myśli okolice ciurkadełka - chyba dobrze pamiętam?) to podejrzewam, że kostka też w beżach będzie?....jeżeli tak to odwiedź Anię z "Lecę w kulki", bo kostka u niej jest bardzo prosta za to bardzo elegancko się prezentuje...ja bym szła w ten deseń, ale.....jak zawsze to Twój ogród

edit:...super masz ten widok na spacerze, ja gdzie nie wyjdę z "piesą" to wszędzie sąsiedzi wschodu i zachodu nie ujrzysz
eliza3 20:51, 29 gru 2012

Witaj Kasiu, u nas mroźno, ale pięknie.
Położenie kostki to poważna sprawa, wiesz jak u nas to się skończyło... znaleźć firmę, która zrobi to porządnie to nie mała sztuka, ale mam nadzieję, że się uda i będziesz zadowolona.
Gosiniak 21:20, 29 gru 2012

Łał... ile ty masz róż Kochana, rabatki super ci wychodzą i te stroiki mnie zachwyciły. Pozdrawiam