Haniu...koloru tulipanów nie oddaje mój aparat.W rzeczywistości to tzw.kolor biskupi.
Kwiatuszek zadomowił się już u Ciebie na stałe...moje też kwitną.
olga80, Tereniu, nie wiem, czy ta róża zakwitnie bo dostałam bardzo marna sadzonkę. Wstyd coś takiego przysyłać, jednak zaryzykowałam i ja nie reklamowałam. Mnie ta choroba też się bardzo podoba
barbara_kraj..., Basiu posłonki niedługo zakwitną. Część narcyzy jest tegoroczna a część z poprzedniego roku. Dzisiaj się nimi zachwycałam, pięknie pachną. Mam zamiar je jeszcze dokupić i utworzyć większy łan.
efekt niedzielnego sadzenia bukszpanów, na zasadzie saper myli się tylko raz zostały posadzone o lataniu i mierzeniu tudzież przestawianiu z uwagi na wagę nie mogłam sobie pozwolić
oczywiście zostaną jeszcze dosadzone kulki tylko pytanie sadzić teraz czy czekać na jesień ?
i kolejne pytanie czym wypełnić ziemię między bukszpanami korą, żwirkiem czy np. runianką?
Jeszcze parę fotek z książęcej palmiarni, wybudowana przez ostatniego przedstawiciela rodu Hochbergów na Zamku Książ – Jana Henryka XV. Książę budował ją z myślą o swojej małżonce Marii Teresie Cornwallis - West, zwanej Daisy, która była miłośniczką pięknych kwiatów i oryginalnych roślin.