zabij mnie a nie powiem czy klapnelo na zime calkiem ...nie pamietam )
pamietam tylko ze pomniejszalam kępę bo wlazla na tulipany !
wygląd kępy jak trzcinnika ale wieksza
2 x wieksza niż krotkowlose (tez mam) i troche wieksza niz karl f.
to jest zeszloroczna siewka ! a opbok widac karl f., owszem sadzone wiosna zeszlego roku ale z 1,5 l doniczek wiec mialy juz ze 2 lata...
to jakis trzcinnik giganteus moze jest taki ??
a lilaki to jeszcze....przy takiej pogodzie ze 2 tyg
a moze przyjedziecie do mnie i do Powsina na lilaki za 2 tyg ? Renia moze da sie namowic
po lewej ta trawka, po prawej karl f. a z przodu rozplenica little bunny, jeszcze sucha z daleka i mała kłosownica (jasnozielona)
Ale ładna, mogłaby już taka zostać A to klapnęło na zimę? Nie było częściowo chociaż zimozielone? A czemu trzcinnika podejrzewasz? Moje KF wielkością zbliżone teraz, ciut większe może ale chyba masz jakiś powód? Trzcinnik raczej by ci zakwitł, nawet wypierdki z trzema liśćmi kwitną. Ty szukaj w środku kępy czy tam czego małego nie ma.
A ty wiesz że trzcinnika krótkowłosego mam z nasion i skubany tak przyrasta że szok Szkoda że ci Agata nie napisała czy jej podobny :/ Ale bez łaski, wpisz nazwę w Google i zobaczysz że rzeczywiście kępa taka rozwalona raczej- kępa liści rzecz jasna Same zagadki ostatnio Fajnie.
Z lilaków tylko jedną odmianę znam bo kupna więc miała fiszkę, reszta u mnie to rośliny przygarnięte. Zazdroszczę ci że za chwileczkę taka radość cię z nimi czeka Ostatnio wykopałam sobie kilka odrostów zwykłych białych i buch do doniczek- będzie podbój terenu
Miłko u mnie prawie cały dzień padało i znowu zimno.Dziwaczna ta wiosna
Floksików mam 3 poduchy i 3 kolorki.Ale zamierzam je sporo podzielić, aby na całą rabatę dać floksikowy akcent
Mieszkam na południu Polski, a to robi różnice.. albo robiło, bo w tym roku parzę, że nawet w Łodzi wegetacja szybsza Mi się nie spieszy, byle szlag nie trafiał na amen
To mamy całkiem piękne 3 kolory tych floksików. Aby ładnie się jeszcze podzieliły .
już sama nie wiem co robić z tymi narcyzkami..
Widziałam u ciebie,, nawet połowa nie kwitnie.
Irysy są niskie wczesne, niskie późniejsze(ja mam właśnie te 2 kolorki) potem średnie i wysokie.
W wysokich tez jeszcze nie widać pąków kwiatowych .
Sporo tulipanów masz jeszcze w pąkach ale to dobrze, niedługo ma przyjść ocieplenie więc będą oko cieszyć kiedy więcej w ogrodzie przebywać będziesz
Ja okryłam jedynie hortensję ogrodową, reszta niech walczy sama
Napisałam elaborat i zjadło.... tak jak krzaczory zjadają moje rabaty bylinowe
Może dobrze, bo nastrój mam ostatnio napięty jak nerwy..
Jak się pozbieram, to będę tworzyć nowe rabaty bylinowe.. nie wiem gdzie, ale będę, bo mi ich brakuje..
Knautia z nasion angielskich żyje I nawet ma zamiar zakwitnąć..
Muszę przekopać twój rdest.. też zaczyna kwitnąć.. jemu woda nie przeszkadza