Dzisiaj pogoda była iście letnia
Nawet się opaliłam.
Dzień spędziłam w ogrodzie. Trochę pospacerowałam, trochę posadziłam.
Rano odwiedziłam giełdę kwiatową.
Upolowałam śliczną bergenię Baby doll, jest cudowna
Kupiłam też miniaturową pelargonię, wylądowała na stole nad stawem
niebo czyste, bez grama chmurki...
żabka się chichra...
trawa w opłakanym stanie, potraktowana środkiem na likwidację mchu...
mech był wszędobylski w tym sezonie...musi się to jakoś zregenerować, ale puki co...bida z nędzą...
Jedyny zauważalny kwiatek odpoczywa na trawce...
motyle też w fazie odpoczynku...a raczej w fazie oczekiwanie na kwiaty...
i nie chodzi o takie kwiatki...
z poidełka właśnie odfrunęły ptaszki, przestraszyły się aparatu...
Dzisiaj calutki dzień spędziłam w ogrodzie i mogę powiedzieć, że wiosenne prace w 100% zakończone
Pierwszy z klonów pokazał liście
Grujecznik też
Doczekałam się też pierwszego tulipana
I jeszcze coś od mamy
Ale fajna,mojej Siostrze Doni też się spodoba bo ma podobną ale fioletową
Wpadają w oko takie energetyczne ławeczki o innych kolorach
A ja dziś z...czajnikiem wróciłam
Iwa ( pozwolisz że będę tak mówił jakoś mi szybko do głowy wpadła taka ksywa i się mi spodobał- jak wierzba iwa ). Jeśli mogę ci coś zasugerować... bo moim zdaniem to ta rabata jest za mała. Posadziłaś na małym kawałku dużo roślin w tym o ile dobrze widzę jakieś świerki(chyba) które w przyszłości będą albo niewielkimi drzewami albo dużymi krzewami i wyprą lub strasznie wymieszają się z pozostałymi roślinami
(jedne powłażą na drugie). W moim odczuciu powinnaś powiększyć tą rabatkę A nawet zrobić jedną dużą na długości całej skarpy. Wtedy posadzić tam jakieś iglaczki a na pólkach pomiędzy nimi np. floksy,jeżówki,pysznogłówki,ostróżki,trawy-mówisz że lubisz taki naturalny/nieco wiejski styl a moim zdaniem wyglądało by to dobrze. Poza tym stojąc na tym wyższym pietrze nie byłoby widać od razy wszystkiego co jest niżej i tu rodziłoby się takie "Oho tam jest jeszcze coś ciekawego do obejrzenia" i dopiero wtedy stąpając po schodkach odsłaniała by się nam kurtyna z roślin- takie jest moje, odczucie i moje zdanie co ja bym zrobić, ale oczywiście jest to twój ogród i ty w nim rządzisz, Ma się podobać TOBIE