Rhapsody in Blue, Agnieszko
ten kolor pojawia się kiedy rośnie w półcieniu. Na słońcu jest mniej intensywna. Przekwitając dodaje szarości do kwiatu - urzejakące!
nie mogę zdjęcia przekręcić jaka szkoda, może ktoś to zrobi za mnie?
Jak wygląda Twój trawnik po tym wygrabieniu?
Ja swój siałam w maju 2016, po zimie wyglądał podobnie jak u Ciebie, też go lekko wyczesałam grabiami i jest o niebo lepiej.
Widzę, że się bardziej zazielenił, pewnie jak dam nawozu to ruszy z pełną mocą
Niedzielne spotkanie choć krótkie było bardzo przyjemne. Każdy z nas jest inny ale łączy nas zamiłowanie do przyrody.
We mnie grają różne melodie i przekładam je na efekt wizualny np taki
rumiany z Henri Martin
Alhymist z powojnikiem Rooguchi
Tuscany
Teraz dokładam do ogrodu piękności o nie tak spektakularnych kwiatach ale w masie robiących jednak duże wrażenie.
Mnie takie widoki zachwycają i ten zapach w realu!!
Rosa multiflora
nadrabiam zaległości od lewej strony:
Joasia (jona), Monika (Marga), Gosia (Gocha), Beatka (Betka), Kasia (katel), Aga (agapant),Aga (dominka), Ania (anabuko1)
Ja pomiędzy Gosią i Beatką
AnnaCh – ja raz w roku organizuję sobie taki wspólny z przyjaciółmi weekendowy wypad nad Bałtyk….choć osobiście też wolę cieplejsze klimaty. Ale na 3-dniową wycieczkę, to nasze morze jest zupełnie ok., tym bardziej, że przed sezonem śmieszne ceny po prostu
powalają …za 3-pokojowy, luksusowy apartament zapłaciliśmy po 32 zł od osoby.
Ewa nie wiem czy ja się już u Ciebie witałam, jeżeli nie to niniejszym czynię.
Mam u siebie dylematy różane, szukam dosyć wysokiej rózy w odcieniach purpury, miałam wybraną Falstaf, ale dziewczyny piszą, że niezbyt z jej zdrowotnością.
Znalazłam informację, że Soul ma ADR i widzę, że masz tę różę.
Jakbyś mogła podzielić się opinią i coś podpowiedzieć u mnie to byłabym wdzięczna.
Reniu widzę, że masz różę soul. U mnie dylematy rabatowe, jakbyś mogła wyrazić opinie byłabym wdzięczna. Myślałam o róży Falstaff, ale różne są opinie o jej zdrowotności, że się zwiesza.
okazało się, że opisany jako japoński na szczęście okazał się zawilcem greckim – Anemone blanda, szukałam takiego od ubiegłego roku
Kojou-no-mai
Pokazały nowe dziuple na klonie, mam nadzieję, że to pozbawione innych zadrzewień ptaki powiększyły sobie domki, na samym dole wychowały się najpierw dzięcioły, w ubiegłym roku modraszki
I metoda ta się sprawdza, u mnie tez
Gratki, będą nowe róże
Teraz zetne inna i potestuje z tym ziemniakiem, choc jakos mnie nie przekonuje...
Tradycyjnie inne patyki do ziemi dalam i czekam
Milego dzionka, dziś pogoda nas rozpieszczac ma, u mnie dach robia, a ja do pracy