U mnie rozwar się jeszcze nie rozwarł , nie ma zbyt dużo słońca.
Cudna jest ta dalia, mnie dwie dalie ślimaki mocno objadły, przesadziłam do doniczek i żyją, mają już nawet parę listków,
może zdążą zakwitnąć.
Ewo, wszystkie jeżówki piękne, ale ta rzeczywiście zrobiła piękną kępę, super.
Szkoda, że ślimaki też je lubią, trzeba pilnować. W ubiegłym roku zjadły mi kilka sadzonek.
Biała hortensja ślicznotka.
Pojechałam dziś do szkółki, a moje chciejstwa jakby na mnie czekały:
jabłoń rajska Royalty,
róża Artemis,
3 tawuły szare Grefsheim (posadzę za brzozami).
Wzięłam też świerka Acrocona.
W drugiej szkółce miałam wypatrzone derenie IH, chociaż nie jestem pewna czy to one, bo na razie mają zielone pędy. Ale zaryzykowałam, bo wcześniej nie widziałam ich stacjonarnie.
Ja też nie wiem, jak to się mogło stać, bo ta rabata to moje największe zeszłoroczne "dzieło"
Teraz wygląda trochę inaczej. Zakwitła róża Alden Biesen.
Ja myślę, że kolory w ogrodzie są potrzebne sama zastanawiam się, czy obok róży nie dosadzić pysznogłówek, bo mam je na stanie. Obok posadziłam już jeżówki, ale to maluchy, zakwitną za rok.
Niestety kolejny klon palmowy mi pada. 2 lata przerwy było po ostatnim wykopaniu 2 sztuk. Ten był tuż obok więc poniekąď spodziewałam się takiego obrotu sprawy. Ale i tak szkoda bo był już naprawdę wielki. Na razie eMek mi wyciął te uschnięte gałęzie ale nie łudzę się i na pewno będzie cały do wykopania. Z tą chorobą nie potrafią sobie poradzić nawet tak duże, stare okazy. Będzie spora luka na rabacie a nie ma za bardzo co po werti posadzić.
Jolu, większość jeżówek niestety ma problemy z przetrwaniem zimy. Co roku dokupuję kolejne, bo bardzo je lubię. Na szczęście kilka sztuk zostaje z poprzedniego roku, więc jest też się czym cieszyć.
A tu moja Burgundy. Zdjęcia z dzisiaj. Paki nadal tłoczy.
Trudno mi miec wszystko opisane wczesna wiosna. Nie mam parapetow, wszystko stoi na podlodze I blokuje ogrzewanie podłogowe I staram sie jak najszybciej wysadzic do tunelu bo mnie te stosy paletek I doniczek wkurzaja.
W przyszłym roku postaram sie byc porzadniejsza. A jak wyjdzie, zobaczymy