Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja bajka 20:03, 26 mar 2017

Do góry
tu mi jakieś popierdułki, a nie krokusy rosną . Widział kto kiedy takie mikrusy???

krwawniki śliczne - wyhodowane z nasion. W zeszłym sezonie zakwitł jednym kwiatkiem. Teraz liczę na więcej
jeden nawet ucieka
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:01, 26 mar 2017

Do góry
mira napisał(a)
Nie mam pojęcia co mi tu rośnie - coś sobie jesienią wsadziłam i teraz amba

ktoś wie ?? jakieś sugestie?

Wieczornik ?
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 19:59, 26 mar 2017

Do góry
Piotr_ napisał(a)
I wiosna się zaczyna

Piotrze, co to za ciekawostki pokazujesz? Na drugim zdjęciu może kopytnik? Ale pewnie nie mam racji.
Moja bajka 19:58, 26 mar 2017

Do góry

zabić tego kreta to mało

poidełko od Sylwii i przez Nią zrobione już na miejscu . Sylwuś przepiękne jest, strasznie się z niego cieszę
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:55, 26 mar 2017

Do góry
W sobotę zmobilizowałam się do wykonania najbardziej nielubianej pracy. Z pieleniem doszłam to róż okrywowych i trzeba było je przyciąć. Zapowiedziałam rodzinie, że jeśli będę coś wspominać w czerwcu o konieczności powiększenia asortymentu róż, to mają wylać mi na głowę kubeł zimnej wody w celu ostudzenia zapału.
To efekt cięcia połowy moich róż, na kolejnych ujęciach róże Bonica, Swany i The Fairy po cięciu

Wszelkie prace na rabatach trochę utrudniają cebulowe. Prawdopodobnie stratowałam ich trochę.
Pięknie rozwinęły się bazie na wierzbie.

Moja bajka 19:54, 26 mar 2017

Do góry
Wreszcie mebelki odkryte
Moja bajka 19:50, 26 mar 2017

Do góry
taka ślicznota zakwitła

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:49, 26 mar 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Żeby nie było, że tylko ryję w ogrodzie to w czasie przerw na odpoczynek kręgosłupa skosiłam wczoraj trawnik i zrobiłam kancik

W warzywniku posiałam pietruszkę. Wschodzi już rzodkiewka i posadzona dymka na szczypior.

Siedmiolatkę już jemy

Nastawiłam wczoraj dwa wiaderka gnojówki.
Świeża pokrzywa, suszony wrotycz, suszony skrzyp, trochę babki i mleczu z trawnika.

wow wow wow! Trawka śliczna, kolorku zazdroszczę
Muszę ruszyć na łowy pokrzywowe
U mnie mega zimno, wieje że głowę urywa. Ja znowu w pociagu ale dzisiaj zdążyłam poplon posiac
Ogród w remoncie 19:48, 26 mar 2017

Do góry
Może tak

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:46, 26 mar 2017

Do góry
Roma, latem ze względu na dłuższy dzień można się rozpędzić z robotami. Wczesnowiosenne dni są trochę za krótkie. Zmiana czasu bardzo sprzyja.

Aura podczas weekendu sprzyjała pracom ogrodowym. Grzechem byłoby z tego nie skorzystać. Choć noce były z lekkim mrozikiem i woda w poidełku dla owadów zamarzała, to w dzień było przyjemnie. W piątek zakupiłam rośliny do obsadzeń dekoracyjnych w pojemnikach na zewnątrz. Taras, ganek i pokrywy oczyszczalni dostały wiosenny akcent.

Ogródkowe rewolucje 19:41, 26 mar 2017

Do góry
Toszko dziękuję, że do mnie zajrzałaś chyba myślami Cię ściągnęłam

Dzisiaj około 14 przestał wiać wiatr i wyszło słoneczko więc popracowałam trochę na ogródku.

Ciachnęłam cisy ale tylko trochę, teraz Toszko już rozumiem dlaczego muszę je ściąć więcej, żeby nie miały takich pojedynczych badylów . Jutro zetnę mocniej.

Toszko na swoich cisach znalazłam coś takiego czy to coś groźnego, czy normalnego?, Cisy sadziłam w zeszłym roku więc jeszcze nie wiem jak z nimi postępować.

Ciachałam też hortensje, mam ich 17, i jak ich tak ciachałam nie wiem nawet czy dobrze , to jedna wydawała mi się idealna na hortensje na nóżce. Czytając instrukcję Toszki wyszło mi takie coś

tadam moja hortensja na nóżce , mam nadzieje, że coś z niej będzie to ta w środku, dwie po bokach będą zwykłe

Zacieniony taras 19:40, 26 mar 2017

Do góry
Witam wszystkich serdecznie.

Posiadam taras w bloku na 1 piętrze. Moim marzeniem jest zrobić z niego zielony zakątek i zyskać na nim trochę prywatności. Pierwotnie był on pokryty płytkami ceramicznymi, ale w zeszłym roku zdecydowaliśmy się na ułożenie drewnianej podłogi (modrzew syberyjski). Wyszło nieźle, ale do zielonego zakątka brakuje nam jeszcze zieleni
Nie za bardzo znam się na roślinach ani tym bardziej na projektowaniu zielonej przestrzeni, więc chciałam zwrócić się do Was, drodzy Forumowicze, jako do profesjonalistów, o podpowiedź w zagospodarowaniu tej przestrzeni...
Przez większość dnia taras jest zacieniony, jednak latem, przez kilka godzin mamy słońce przy barierkach i do połowy długości tej szklanej ściany.

To co mi chodzi po głowie:
- zasłonięcie tego mlecznego przeszklenia zieloną ścianą (pnącza - tylko na czym podparte?)
- bardzo podobają mi się trawy
- chciałabym, aby stworzyła się spójna kompozycja, a nie kilka doniczek losowo ustawionych
- jedynym pomysłem jaki mam to zrobienie drewnianych donic (wzdłuż ścianki ze szkła) o szerokości 60cm, z tego samego materiału co taras - czy nie będzie zbyt monotonnie?
- trochę osłony od strony barierek - czy donice wiszące, czy bardziej stojące i posadzenie wyższych roślin?
- uwielbiam rośliny kwitnące, ale wiem, że możliwości są ograniczone ze względu na mały dostęp słońca

Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi

Ogródkowe rewolucje 19:32, 26 mar 2017

Do góry
Aniu lawenda Hidcote sadzona w maju

tutaj czerwiec

lipiec

wrzesień
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 19:31, 26 mar 2017

Do góry
I wiosna się zaczyna
Ogrodowe przygody 19:28, 26 mar 2017

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Ja swoje obornikiem tez podsypalam bydlencym zobaczymy co to z tego bedzie

Na pewno będą pięknie kwitły
Ogrodowe przygody 19:24, 26 mar 2017

Do góry
patrycja napisał(a)
Hej Iwonka dzwoniłam wczoraj w sprawie róż, powiedzieli że zaczynają sprzedawać różyczki w pojemnikach. Hura Tak więc muszę przygotować miejsce i pojadę po kwiaty

O w tamtym roku kupowałam właśnie koło kwietnia np Arquell
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 19:23, 26 mar 2017

Do góry
Piękny dzień dziś zachodzi. Zmiana czasu na wiosenny w pełni
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 19:05, 26 mar 2017

Do góry
Orlik,zeszłoroczna zdobycz

Zawilec
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 19:02, 26 mar 2017

Do góry
relaksowałam się dziś w ogrodzie
rabarbarowi minął foszek i zaczął sie wynurzać

Edenusia

Nowe alejki w ogrodzie 19:00, 26 mar 2017

Do góry
Witam,

mam a planie przeprowadzić zmmiany w ogrodzie, wyrzucić obecne płyti i położyć kostkę typu creativ (szara z białymi paskami). Proszę o poradę jak poprowadzić alejki w moim ogrodzie, chciałbym aby to było praktyczne, z miejscami gdzie można posadzić jakieś krzewy ozdobne.Planuję poprowadzić główną alejkę (zdjęcie 1) w stylu fali. W okolicach studni chciałbym zroboć jakiś wpust (koło lub łezka) gdzie będę mógł wsadzić jakieś ładne drzewko lub krzew ozdobny.
Pytanie co z pozostałą częścią ? Macie jakieś pomysły ? Bardzo proszę o pomoc.
Na samym dole zdjęcia pomysły które chciałbym wykorzystać i zrobić coś w tym stylu w moim ogrodzie.

POMYSŁY KTÓRE CHCĘ WYKORZYSTAĆ:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies