Elu na drugi raz pomyślisz zanim wyrzucisz albo się na O poradzisz. Rozchodniki rozmnażam w wiekszości przez podział karpy na sadzonki.Z lisci i pędów też robiłam ale sadzonka dłuzej się rozrasta.
Wczoraj dzieliłam rozchodnika.
tutaj zimą stał karmnik. Teraz donica z pelaśkami . Pomiżej na balustradzie wisi takie cacuszko od Sylwi
tak się zastanawiam czy by przed tą bordową leszczyną nie posadzić np. horty bukietowej żeby przelewała się trochę w stronę trawnika i robiła za przesłonę, żeby tak nie było od razu widać wszystkiego jak na dłoni. Ech, mój biedny klonik. Podpowiecie coś?
Tu jeszcze nie skończyła kwitnąć magnolia, a już zaczyna obiela. Fajnie
brunnery są fajowe. Cudne nawet z liści, a poza tym dość długo kwitną
Przez dwa dni mąż kopał dziurę pod drugi zbiornik na wodę, a, że trzeba było ziemię z gliną, a raczej w większości glinę wykorzystać, to rabata przy wjeździe i skalniak zostały powiększone
Dziura, nie taka mała a jak cieszy
Kącik z pomalowanym już na ciemno lustrem. Moim zdaniem znacznie lepiej. Wcześniej ta rama za bardzo świeciła
oczko już wyczyszczone i nawet z wodą. Sprawdził się patent Sylwii na uszczelnienie otworu parafiną . Jutro wpuszczę rybkę i dam roślinki wodne. Najbardziej marzą mi się takie miniaturowe lilie wodne
Sylwuś dzięki wielkie za tą umywalkę . Jest piękna i moim zdaniem idealnie wpasowała się w ten kącik
póki co mam takie kumaki
a w drugim oczku tętni życie
Kijaneczki mają się dobrze .
Jak to miło popatrzeć, jak na rabatkach kwitną kwiaty
Rok temu miałam kwiatów bardzo malutko, a nawet wcale, więc teraz tym bardziej cieszą, a zwłaszcza przy tej pochmurnej pogodzie.
Cząstka mojej wiosny kwitnącej