Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

ren133 19:52, 03 maj 2017

inag napisał(a)

Pamiętam! Męczyłam ją o tą rabatę Właśnie pod jej wpływem podjęłam decyzję, ze chcę to samo. Zaraz poczytam o tych odmianach.
Hameln aż tak bardzo się nie pokłada ale na pewno trochę by wylegiwała na trawnik. U mnie na tym murku wygląda tak - To z zeszłego roku kiedy nie była jeszcze nawet w połowie swojej wielkości

Czyli Ty zrezygnowałabyś z tej molinii tam? Chodzi mi po głowie Twój pomysł z powtórzeniem seslerii...

Ilonko
Z jakiego okresu jest to zdjęcie? Wkurza mnie, że rozplenice tak długo ruszają ...
inag 21:11, 04 maj 2017

nawigatorka napisał(a)
u malkul z kwiatami nawet 2,2

Piękna jest ta trawa ale racja - za wysoka. Dziś zdjęcia tej rabaty nie zrobiłam bo od rana do teraz lało bez minuty przerwy. Nie ma jednak sensu zawracać sobie molinią KF głowy. Nie tam.
Zmierzyłam murek i ma 50cm wysokości. Myślę że taka trawa byłaby też najlepsza tzn. około 50cm wysokości. Sesleria będzie chyba za niska. Poza tym martwi mnie to jej brzydkie starzenie się i konieczność odmładzania za dwa-trzy lata. Te co mam to ogarnę ale kolejna setka... Myślałam nad rozplenicą

Little boy - jej plusem są wzniesione źdźbła. Niby nie przewiesza się i to bardzo by mi odpowiadało ze względu na komfort koszenia trawnia ale jej wysokość to 30 - 40cm. Nie za mało???
Medium boy - 60cm wysokości, z kwiatostanem nawet 80 wiec za dużo poza tym już się przewiesza tak jak i inne o tej wielkości

Pomysły mi się skończyły Chcę zamówić a nie wiem co
POMOOOOOOCY...
inag 21:11, 04 maj 2017

nawigatorka napisał(a)
tyle ze ani jedna ani druga murka nie zasłoni ale sg mnie to dobrze a dopiero co 200 molini ed rozdalam

Co myślisz o tej little bunny??? Jej póżniejszy start bym przebolała.
inag 21:13, 04 maj 2017

Sabina76 napisał(a)
Morze tulipanów cudne! Te pomarańczowe ciekawe. Skusiłaś się na taki kolor?

Biedny koziołek, całe szczęście że wszystko z nim dobrze.

Zaszalałam ale stwierdziłam, że wiosną wszystkie kolory dozwolone
Koziołek kochany. Mam nadzieję, ze dostał nauczkę i teraz będzie ostrożniejszy.
inag 21:14, 04 maj 2017

MirellaB napisał(a)
Ilonka dziękuję Ci za informację o tulipanach i hacone
Link do sklepu, który przesłałaś mi wcześniej oczywiście mam zachowany. W tym roku zapoluję u Pana na białe tulipany
U mnie ciężka gleba i na rabatach ścisk. Nie mam już możliwości przekopywać z piaskiem. Zaryzykuję i posadzę hacone. Może akurat będzie pięknie rosła
Muszę tylko najpierw uporać się z sadzeniem na bylinowej zimozielonych.

ja też bym zaryzykowała. Nie spróbujesz to nie będziesz wiedziała. Może sprawdzi się to co mówili w "Mai..."?
inag 21:14, 04 maj 2017

isia33 napisał(a)
Witaj Ilonko. Czy i ja mogę prosić o namiary na białe tulipki? W przyszłym roku robię komunię w domu i fajnie byłoby z białymi dekoracjami w ogrodzie. Iwona

Cześć!
Zaraz Ci prześlę oczywiście
inag 21:17, 04 maj 2017

Agi2006 napisał(a)

A więc Ilono.... Cieszę się ,że nie będę się bawić z nimi za często. Mam taka nadzieję. Mam na razie 4 szt . To ich drugi rok. Na razie zaczynają pokazywać się takie małe zielone igiełki z tych wysuszonych przyciętych końcówek, ale tak nieregularnie . Dlatego zaczęłam się obawiać , że to łysienie już się zaczęło W tamtym roku były takie

Nie bój się! To normalne. One zawsze startują od brzegów a na końcu wypuszczają ze środka Też pierwszy rok dziwnie im się przyglądałam
Piękne okazy. W tym roku pewnie jeszcze Cie wielkością zaskoczą
inag 21:18, 04 maj 2017

Agi2006 napisał(a)
jeszcze większe? W tamtym roku miały ok. 60cm średnicy!!!!

Ola ma racje. Będą większe
nawigatorka 21:20, 04 maj 2017

inag napisał(a)

Co myślisz o tej little bunny??? Jej póżniejszy start bym przebolała.
to maleństwo jest. A seslerie dzieli się znacznie łatwiej niż rozplenice. O a może Trzcinnik krótkowłosy? PIEkny jest http://pin.it/dMOk4-v
inag 21:23, 04 maj 2017

ren133 napisał(a)

Ilonko
Z jakiego okresu jest to zdjęcie? Wkurza mnie, że rozplenice tak długo ruszają ...

Sprawdziłam - z końca czerwca.
Fakt, że ruszają późno ale za to szybko nadrabiają straty.