Witam Haniu Pierwiosnki były po 10 zl za doniczkę ale nasiona oni drogo kupują dlatego cena jest wysoka tulipki u mnie powoli zakwitają ale mam mało narcyzów chyba pozanikały trzeba będzie dokupywać
czekam na kwitnienie Galaxy, ale jak widać pączki mrozem poranione
Moja też jest najgorsza w historii... że tak powiem.
Nie wszystkie krzaczki wypuszczają... będę czekać, bo wykopać zawsze zdąże
Dzięki za radę
Dla Ciebie sasanka
U mnie gęsiówka miała ograniczyć plewienie. Spełniła swoją rolę, ale pod nią nornice mi buszują Więc myślę o ściółce bo nie mam czasu co drugi dzień chwastów wyrywać.
Tego niwaka bardzo lubię, ale powoli dojrzewam i stwierdzam, że nie za bardzo pasuje do bukszpanów - ciętych, formowanych, bo to zupełnie inny "styl". Tak samo jak Inversa i cyprysik groszkowy, który rośnie w rogu.
Cześć Kasiu tak to pierwiosnek ząbkowany, biały jeszcze mi nie zakwitł zimno jak pierun, mam już dość tego zimna szkoda, że nie wiedziałam u nas były targi, to bym Ci kupiła pozdrówka Kasiu
trójlisty gorzej znoszą tę wiosnę od sangwinarii
niezawodne miodunki
czerwona będzie już kwitła
kalina angielska też już niebawem zakwitnie, pachnie obłędnie
no i powojniki wczesne już gotowe do kwitnienia tylko mogłoby być już cieplej
Aniu to nieustające zimno niepokoi, czekamy na ciepłe słoneczne dni a tu klops co z tego, że słońce przyświeca ale zimnica nie daje posiedzieć w ogrodzie i cieszyć się widokiem kwitnących kwiatów. Przez to zimno kwiatki kwitną krócej, szczególnie sasanki...
a dziś było tak.....ja z tym ogrodem chyba nigdy nie skończę....dla poprawy nastroju zamówiłam sobie swidosliwe lamarcka 2 derenie jadalne i hortensję polar bear
Witam Ciebie Aniu ciepło w tą zimną wiosnę
niestety większość z nas zaliczyła straty
piękny ten pierwiosnek (chyba?) Hania ma zdaje się takiego samego. Ja u nas nie widziałam, bo bym kupiła
Pozdrawiam i oby już było tylko cieplej