Od furtki w stronę domu mam posadzone tawuły i kule danica ,nie wiem czy to wogole pasuje,chyba troche zmniejsza przestrzeń, zastanawiam się nad likwidacją tego pasa.Na obwodke rabat kupiłam kostkę, kiedyś sama zalewalam palisade ale zmieniam na kostkę.
A teraz rabaty z boku domu
Pryskanie nie jest antidotum na wszystko. Zastanów się czy czasem nie zmarzła, nie zgniła, nie uschła itd. Zbadaj co się dzieje w korzeniach, rozgrzeb te kamienie, może jest ich za grubo? Może szmata nieprzepuszczająca powietrza do korzeni leży pod kamieniami? Jeśli leży szmata, to znacząco przyczynia się do śmierci kulek z tui.
Czy ktoś mi pomoże i powie, co zżera moje łubiny? Dzisiaj opryskałam tym co miałam w domu Substral długo działający POLYSECT 005SL (mszyca, ochojnik, misecznik, wełnowiec, tarcznik, ziemioródka)Zwalcza+chroni. Mam nadzieję, że pomoże.
Jestem
No to wklejam zdjęcia na początek ,rabata zaraz przed domem.
Następnie dalsza część rabaty od strony sąsiada
Tutaj mam problem z obraniem kształtu rabat,mam tam posadzone bukszpany i tak sobie myślę ,żeby zrobić łezkę i wyłożyć białym kamyczkiem
Z kostki narazie tak wstepnie ułożyłam kształt
I rabata od drogi
w markecie dorwałam dziś kolejną roślinkę z listy swoich chciejstw - krzewuszkę Wings of fire . Dokupiłam jeszcze trochę zmęczoną azalkę Homebush. Ale jak nie wziąć za 8zł?
mam nadzieję, że te plamki na grujeczniku to wina przymrozku, bo młode listeczki wyglądają ok.
Lilaki z Wojsławic wstawiłam w wątku spotkaniowym.Zakupy jakies tam zrobiłam ale niezbyt duże np takie cos kupiłam
Nazywa sie thermopsis lanceolata, jeszcze jakies trawki , hostę i to co mi sie najbardziej podoba czosnek górski(chyba)