Zatem Zygmunt musi mieć wyłączność na kanty Mi też raz przy bylinowej zbyt osunął się nóż i zamiast zostawić darń to stwierdziłem, że odrośnie... I tak już drugi rok czekam
Po kilku latach dorobiłam się w ogrodzie cienistych zakamarków. Bardzo dziwne doświadczenie. Może wreszcie zacznie rosnąć rodgresja kasztanowcolistna. Pod krzewami znajduję pozostałości bylin na słoneczne rabaty.
co prawda zapowiadają mróz na jutrzejszą noc ale ja już pookrywalam co nieco
doniczki na hortkach rozplenicach malutkich szałwiach worki na piwonia otulone clematisy zawilce
przesada?
mróz idzie i nie wiem czy uda się przetrwać tym tulipanów a może ktoś wie co to mo ze być za klon?
Jest cuuudowny Sylwciu - bardzo jestem Ci za niego wdzięczna Kombinowałam co po drugiej stronie klonu posadzić przy lustrze i mam! Ciemiernika o podobnym deseniu liści!
A to moja jak się okazuje dwukolorowa magnolia kiedyś lata temu mama zakupiła żółtą raz chyba tylko zakwitła i nie przetrzymała zimy, jednak od tego co z niej zostało wypuściła nowe pędy na których zaczęła kwitnąć na blado różowo biały kolor no była nie chciałam z niej krzaka tylko podcinałam na drzewko w tamtym roku wypuściła dwa wielgachne pędy z liśćmi jak talerze miałam je nawet wyciąć ale zostawiłam i ot niespodzianka na tych nowych pędach ma dwa kwiaty w kolorze żółtym
A to jeszcze kwitnąca fioletowa płatki są wszędzie