Jakiego masz szmbelana, uważa na rośliny?
Też mam szambo w środku rabaty obok szamba idzie ścieżka aby nie deptali mi roślin bo są bardzo nieuważni
Przede wszystkim zamieniłabym trawę na korę dzięki czemu dekiel nie będzie się rzucał w oczy.
Jak duża warstwa ziemi przykrywa szambo, ile cm.?
Na mojej rabacie rosną żurawki, rozplenice i róże okrywowe
wszystko w dobrej kondycji
betonowa pokrywa od szamba pod zwojem z gałązek winobluszczu
Wow! Kawał dobrej roboty zrobiliście, co tam będziesz sadziła?
No właśnie nie ma ani jednego, nic, a nic jakby znikły, poczekam jeszcze trochę i z ciekawości rozkopie i zobaczę,czy w ogóle cebulki są i w jakim stanie.
Witajcie, nie mam pomysłu co zrobić w tym miejscu. Niestety znajduje się tam szambo więc tym bardziej sprawa jest skomplikowana. Bardzo proszę pomóżcie w zagospodarowaniu i doborze roślin.
Witaj! Dzięki! Fajnie, że zajrzałaś , widziałaś wątek spotkaniowy? Lubdom Ogród - spotkanie
Dasz radę dotrzeć, zaraz lecę do Ciebie się porozglądać.
Kasiu sadzone 16 kwietnia 2016, znalazłam fotkę - to zielone to tawuły, żeby róże zobaczyć trzeba się dobrze przyjrzeć - kupowane z gołym korzeniem ale do sadzenia się porządnie przyłożyłam
No właśnie, cebulowe skradły moje serce, te widoki u Bogdzi z Rododendronowego rzucają na kolana! U Hortensjady też są przepiękne ale to kilku lat mi będzie potrzeba żeby choć namiastkę takich widoków stworzyć. Na jesieni 240 posadziłam i widzę, że to kropla w morzu
Puk puk jest tam ktos dalej prowadzę monolog kilka dni temu zakupiłam wierzbe iwo? Chyba? Posadziłam ja na tej rabacie ze świerkiem perukowcem krzewuszka i zlotolinem mówi się że na chwile ale takie tymczasówki są na stałe potem
Korzystając z zaległego urlopu zaczęliśmy przygotowywać miejsce na kolejne rabaty. Pierwsze zadanie to ściągnięcie darni.
Tak było rano
A tak jest teraz