Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 09:13, 01 maj 2017

kerii napisał(a)
Kurcze ty to dziewczyno idziesz jak burza)) przyszłam zobaczyć twoją mega donicę i widzę że w niej wiosna na całego i jeszcze oczko wodne zdążyłaś zmajstrować, jak ty to wszystko ogarniasz ??? Pięknie
A tiarelki pierwszy raz widzę ciekawe

właśnie zrobiłam listę co do zrobienia mamy na dziś Wczoraj był relaks to dziś i jutro trzeba podziałać
Lista dłuuuga, ale słonko świeci to może zdążymy
sylwia_slomc... 09:15, 01 maj 2017

dana1s napisał(a)
Super spotkanie
Pięknie wyglądacie, miło zobaczyć takie uśmiechnięte buźki. W sumie się nie dziwię, bo w takich okolicznościach przyrody trudno się nie uśmiechać
Pozdrawiam serdecznie i miłego , słonecznego dnia życzę!
U nas słonko, aż miło

U nas tez świeci od samego rana, zaraz bierzemy się do roboty bo jutro już może laćTak straszą, ale może się nie sprawdzi
sylwia_slomc... 09:18, 01 maj 2017

Katkak napisał(a)
Sylwus ja dostałam wcale nie mniej podarkow . No i kijaneczki . Nawiasem mówiąc widziałaś kiedyś zeby się ktoś tak z kijanek cieszył?.

Nie widziałam, ale czułam to samo jak zobaczyłam, ze w oczku będą. Uwielbiam żabki za robotę jaką w ogrodzie robią te pomocnice
Tak sobie wczoraj myślałam nad Twoim pytaniem i wymyśliłam , że trzeba będzie sprawdzić co jedzą na tym etapie w necie bo przecież moje wpuszczone do wody w której jeszcze komarów nie było
A wiesz, że znajomi co po Was przyjechali myśleli , że to rybki pływają w oczku
sylwia_slomc... 09:20, 01 maj 2017

Rosa napisał(a)

Przepiękna . Nic dziwnego, że dziewczyny się nią zachwycają. Nigdy nie spotkałam tiarelli z takimi grubymi łodygami kwiatowymi wygląda zjawiskowo. Pamiętasz może odmianę?

Coś Ty ja bardzo dłygo myślałam, że to taka odmiana żurawek, dopiero na forum dowiedziałam się, że to tiarella, pojęcia nie mam jaka Jak będziesz chciała wpisze na jesienna listę podarków
sylwia_slomc... 09:23, 01 maj 2017

Rosa napisał(a)

Też tak osadzałam zbiornik wodny (oczko) w ziemi, to chyba najpewniejszy sposób .
Coś podpowiem. Jeśli masz mało jednakowych kamieni i łączysz je np. otoczaki z łupanymi, to naturalnie wyglądają obsypane i trochę zatopione w żwirze z niewielkimi przerwami. Coś na wzór wyschniętego potoku górskiego.
Pomysł z gałązkami ściągam bez pozwolenia .

Pomysły ściągaj Kamieni nam brakło, dopiero jutro będą kolejne i cały brzeg zostanie przerobiony bo tak mi się nie podoba
Dziś posadzę rośliny i będzie można żwirek sypać i układać resztę....w formie obecnej to taki trochę pół produkt
sylwia_slomc... 09:25, 01 maj 2017

pawel_snopek napisał(a)
Zdjęcia piękneNasuwa mi się pytanie czy może potrzebujesz Ogrodnika bom jest chętny do pomocy przy tworzeniu tak pięknego miejsca jakie tworzycieMordka mi się z rana cieszy że jeszcze są takie kobitki jak Ty i Kasia pozytywnie zakręcone, cieszące się nawet z kijanekTak jakoś mi się miło zrobiłoPozdrawiam

Mnie się też cieszy jak to czytam Każda pomoc mile widziana, jeśli będziesz w okolicy to wiesz gdzie nas szukać
sylwia_slomc... 09:26, 01 maj 2017

anabuko1 napisał(a)
Ale Sylwuś miałaś suuper spotkanko
Tiarella ciekawa, inna.
Podobają mi sie obrezeża z kamieni .Także suuper ci to wyszło

Już się Aniu tak za Katką i Jej EM stęskniłam, choć gadamy kilka razy w tygodniu nie raz, ale to nie to samo co na żywo
Cieszę się , że Ci się podoba
sylwia_slomc... 09:30, 01 maj 2017

W namiocie koło oczka gigantka rośnie Za dwa tygodnie odsłona i się okolica oczka diametralnie zmieni
W końcu to oczko powstało dla niej i tak jest zrobione, że przelewać się będzie w jej kierunku

na zdjęciach nie widać , a ona już taka
Rosa 12:55, 01 maj 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
W namiocie koło oczka gigantka rośnie Za dwa tygodnie odsłona i się okolica oczka diametralnie zmieni
W końcu to oczko powstało dla niej i tak jest zrobione, że przelewać się będzie w jej kierunku

Idę stąd..... nie patrzę już więcej!
Tfu, tfu kolejna piękność, warto było dla gunnery robić taki domek na zimę .
violka171 18:50, 01 maj 2017

Katkak napisał(a)

te sówki są bomba

jejciu,ile rzeczy nie pokazałaś Sylwia,a moze pokazywałaś lecz innym okiem inaczej się to widzi,cudnie naprawdę ,fajnie WAS dziewczynki razem widzieć ,buziam wszystkich