Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 23:11, 21 mar 2017

Do góry
Pierwszy dzień wiosny i cudne ciepełko. W cieniu +17 stopni. Wprawdzie słoneczko częściowo za chmurami ale od razu zrobiło się wiosennie.
Szybki obchód po ogrodzie w poszukiwaniu wiosny - i... wiosnę już widać
Z ziemi wyszły tulipany, narcyzy, czosnki, krokusy

oraz niektóre byliny

Ogród z rzeźbą 23:08, 21 mar 2017

Do góry
Dream Queen, ta jeszcze mała, ma dwa lata, liście niebieskie z jasnym środkiem:

Great Expectations, dwulatka. Docelowo duża hosta

Brother Stefan, tu dwulatka więc malutka, docelowo duuża hosta:

Wybrałam te, które najbardziej lubię. Trudno jednak coś doradzić. Jedni lubią liście bardzo urozmaicone kolorystycznie, inni bardziej jednostajne. Host jest tak wiele odmian, że można byłoby obsadzić nimi kolekcjonersko ogromny ogród.
Na zielonej... trawce :) 23:03, 21 mar 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
A moje kulkowe cyprysiki mają się całkiem dobrze - są gęstę - przyjamniej mocno mi się wydaje że to cyprysy

Angeliko, czy masz też lawendę od wschodniej strony? mam ochotę posadzić przy wejściu lawendę, ale nie wiem, czy wystarczająco słońca będzie miała?
Piękna ta kompozycja
Ogród Małej Mi 2017 23:02, 21 mar 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Dziś rozglądałam z się za tobą w pracy, ale nie widziałam Ciebie, specjalnie zajechałam.. ale wpadłam jak po ogień... spieszyłam się..

Aniu byłam na rano.

Szkoda, że nie zadzwoniłaś.
Ogród z rzeźbą 22:56, 21 mar 2017

Do góry
Krossa Regal, ta ma cztery lata, bardzo duża z tzw. niebieskich:

Blue Belle - też niebieska, zwarta, kompaktowa, ma grube liście i szybko przyrasta. Ta ma trzy lata. Za nią Ivory Coast.

June - bardzo ją lubię, średnia hosta, szybko rośnie:

Ogród Małej Mi 2017 22:51, 21 mar 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Reszcie macham i uciekam.. mam trochę innych pilnych rzeczy do zrobienia.. ..

Irysy te co rosną od lat kwitną, a te co posadziłam na nowo ledwo kiełki tu i tam wypuszczają..

U mnie tak samo
Ogród z rzeźbą 22:50, 21 mar 2017

Do góry
Hostowych ciąg dalszy:

Alex Summers - piękna duża hosta, tu trzyletnia, aż się jej boję w tym roku. Uwielbiam ją. Na pierwszym zdjęciu wiosną, na drugim latem.

Julie Morss, trzyletnia:

Ivory Coast, też trzylatka, docelowo duża hosta:

Ogród nowoczesny w pradolinie Warty 22:50, 21 mar 2017

Do góry
Moje róże jednak przezimowały, mają teraz nowe nawadnianie kropelkowe zamiast zraszacza sektorowego:

P.S. nie "krzyczcie" na mnie proszę z powodu maty, im większe będą rośliny tym mniej maty (bo ją powycinam), z 3 stron mamy nieużytki, perz, dzikie turzyce, podagrycznik i podbiał pospolity garną się do ogrodu z każdej strony
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:46, 21 mar 2017

Do góry
w "lasku" przy kamieniach

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:45, 21 mar 2017

Do góry
paprocie podzielone na dwie każda po jednej w przydomowym i po jednej w lasku ...jeśli przetrwają i się rozrosną znów będę dzielić
fotki nocne

w przydomowym

Moje ukochane miejsce na ziemi 22:44, 21 mar 2017

Do góry
Coś się podziało z krokusami.
Zginęły po zimie.

Mam niewiele.
Te rosną z drugiej strony domu.

Ogród z rzeźbą 22:43, 21 mar 2017

Do góry
bdan napisał(a)
Anula ja wczoraj po Twoim wątku latałam i stwierdzam, że wizytówka by się przydała. Twoje kompozycje są zachwycające.

Napisz proszę, jakie masz doświadczenia z przywrotnikiem, i jaką masz odmianę.
No i jak masz jakieś TOP 5 z host, to też byłabym wdzięczna. Chciałaby rabatę z dereniem milky way hostami obsadzić i może te Twoje śliczne tawułki gdzies tam wkomponować.

Danusiu, przywrotnika mam najnormalniejszego zwykłego Alchemilla mollis. To roślina całkowicie bezproblemowa. Po kwitnieniu ścinam, wypuszcza nowe ładne liście. Wcześnie wychodzi wiosną, już teraz ma malutkie listeczki.
TOP 5 host to nie taka łatwa sprawa, bo ja prawie wszystkie lubię. O ocenę też trudno, ponieważ oprócz dwóch podziadkowych host pozostałe mają najwyżej trzy lata. Teraz w czwartym roku powinny pokazywać swoje prawdziwe piękno.

Lubię Kiwi Full Monty - lekko niebieskawa, szybko przyrasta, tu w trzecim roku od malutkiej sadzonki:

Tu widać ją na wprost, na lewo z białym obrzeżem prawdopodobnie hosta Wild Brim (mamy ją po dziadku i przypuszczam, że to ta odmiana).

Streaptease - też szybko przyrasta, tu na zdjęciu ma trzeci rok a sadzona była malutka.

Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 22:42, 21 mar 2017

Do góry
Magda70 - łokieć bolał i boli /choć już nie tak, jak w najgorszym stadium/. To kontuzja, która mimo rehabilitacji wraca jak bumerang, bo każda praca / nie tylko w ogrodzie/ nadwyręża to, co z mozołem organizm odbudował. Trzymam kciuki za Twoją walkę. Oby udało Ci się wyjść z tego całkowicie.

Basiu Kosimkowa - mam u siebie Hammeln i LadyU - obie radzą sobie bez problemów.

Wiuniu - na forum zaglądam, choć rzadko i... cicho. Ot... taki czas. Wiosna w ogrodzie powolutku się budzi, ale znacznie mniej nie to emocjonuje niż w poprzednich latach. I przyznam, że taki spokój bardziej mi odpowiada. Robię to, co muszę i wtedy, kiedy mogę. Nie planuję, nie rewolucjonizuję - po prostu żyję sobie w tym moim ogrodzie

Alex - cześć, Wariatko! Coś tam z ziemi wychodzi - ale powoli.

Mary - wiosna podobno przyszła dzisiaj Wolno się rozkręca, ale bardzo mi to odpowiada. Pozdrawiam!

Moje ukochane miejsce na ziemi 22:42, 21 mar 2017

Do góry
Zobaczcie co dzisiaj kupiłam za śmieszne pieniądze u siebie w pracy.

Już wypróbowałam.
Są fantastyczne!!!

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:42, 21 mar 2017

Do góry
posadzona na miejscu cedru kaukaska

eM cierpiał wykopując cedr....niejedno wiadro wody przez te trzy lata mu wynieśliśmy na górę Ale jodła cieszy
Moje ukochane miejsce na ziemi 22:40, 21 mar 2017

Do góry
Dzisiaj udało mi się przez godzinę popracować w ogrodzie.
Przycięłam dość dużą wierzbę, wycięłam ostatnie dwie rozplenice. Wysokie trawy już wszystkie ścięte.

Wyczesałam 12 traw brązowych. Nie znam nazwy.

No i trochę pograbałam jeszcze.
Jestem mega zadowolona

Miałam raptem 2 ciemierniki kupione w Lidlu w ubiegłym roku. Został tylko jeden.
Znacznie się rozrósł.

Pszczelarnia 22:31, 21 mar 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Rudbekia Scherry Brandy bo chyba o niej mówicie? Ja nasion nie mroziłam siałam 12 luty a 19 już kielkowała. Ewo fotkę usunę jak zobaczycie.
(Na karteczkę nie patrzymy pomyłka )

Nasiona ode mnie były przemrożone.
Nie usuwaj. Fajne.
Ogródek Iwony II 22:29, 21 mar 2017

Do góry
Ja dziś piszczałam z radości po powrocie z pracy. Wczoraj pąki, dziś część zakwitła. Prosto przy wejściu
Moje pierwsze iryski

Prawdą jest, ze nie potrzebują słońca. Nawet w pochmurny dzień są otwarte. Nie tak, jak krokusy
Ogród nowoczesny w pradolinie Warty 22:25, 21 mar 2017

Do góry
Brunnera przezimowała, pierwsze listki już są:

Ogród Małej Mi 2017 22:23, 21 mar 2017

Do góry
Reszcie macham i uciekam.. mam trochę innych pilnych rzeczy do zrobienia.. ..

Irysy te co rosną od lat kwitną, a te co posadziłam na nowo ledwo kiełki tu i tam wypuszczają..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies