Stokrotki sa u mnie nadal. Teraz obsadziłam wielkie donice. Po powrocie z urlopu , w sierpniu jednoroczne zamieniam na trawy. Bo zwykle po urlopie donice z jednorocznymi robią się brzydkie
Donice obsadziłam juz wczoraj. Dzisiaj pomalowaliśmy tarasy. Zabrakło nam oleju na drugie olejowanie połow drugiego tarasu....
Wycięłam wszystkie liście krokusów, bo wyglądały jak chwasty. Nie mogłam już na to patrzeć. Zrobiłam małą przeprowadzkę kilku jeżowek, wycięłam przekwitłe tulipany, przycięłam konwalniki, wyprałam pokrowce mebli ogrodowych. Jakieś małe odchwaszczanie.
Miałam sporo energii do pracy ale tak wiało okrutnie, było strasznie zimno i chodziłam w kapturze.
Iza nie cięłam bukszpanów. Jeśli nie masz jeszcze młodych przyrostów to możesz jeszcze je teraz ciachnąć.
U mnie jednak już cale zieloniutkie. Moje bukszpany tnę teraz już tylko dwa razy w sezonie. Cięłam je w ubiegłym roku- cześć wiosną, część pod koniec czerwca a potem w sierpniu/wrześniu
Moje graby wszystkie pięknie sie zielenią. Zapomniałam zrobić dla ciebie fotke moich Fans Fontaine.
Za to na pocieszenie zywopłot grabowy. uwielbiam go w takiej fazie