Haha, to nie tak miało być Bez ogrodu nie dałabym rady. Tylko 2 do ogarnięcia to ponad moje siły i chęci.
Po kilku dniach na wakacyjnym zaczynam tęsknić do grzebania w ziemi i ze zdwojoną energią ruszam do boju po powrocie.
Trzymam kciuki, żeby minusy już do Ciebie nie wróciły. U mnie na razie prognozy pokazują 5stopni na plusie.
Muszę przyznać, że chyba najbardziej zdziwił mnie oczar i jedna z kalin. Nic nie wskazywało na zmrożenie, a teraz wyglądaj tak.
Całe szczęście, że widać też młodziutkie zielone listeczki, nawet na magnoliach które w całości były czarne.
Ojej, zapaliczka ( Ferula communis), niełatwo spotkać, uwielbiam
Idealny czas mieliście na Italię, dla mnie tylko albo wczesna wiosna, albo jesień
Dużo Ci wymroziło w ogródku?
Poprzednie za 13,50 kupiłam. Teraz 13,90, a wczoraj, gdy w końcu znalazłam kukliki Mai Tai w internetowym sklepie wrzuciłam z nimi do koszyka lilaka Katherine Havemeyer za 12zł. Pewnie przyjdzie jakiś kikutek
Szukam z lupą siewek zawilców wielkokwiatowych. Narzekałam, że mi poginęły po zimie. Nie wylazły wszystkie, ale ociupinkę zwiększyły od tamtego roku swoją objętość.
Kupiłam w tym roku kępki odmiany Madonna.
Wrzucam dla porównania kwiat. Drugi to Madonna.
Stare drzwi czekają na malowanie, przecierki i aranżację. Póki co same się zaaranżowały stojąc za płotem i czekając na swój czas( a raczej mój)
W doniczkach muszę już zmienić nasadzenia z przebiśniegami, ale jeszcze na rustykalną fotkę się nadają!?
W tej donicy konwalnik w pełnym słońcu trochę się męczy
Super ta mieszanka wygląda Jeszcze dwa, trzy lata temu bym się nie odważyła żeby iść w tym kierunku Ale teraz wiem, że jak moje różowe przekwitną podzielę kępę i pójdą pomiędzy pomarańcze
Zrobiłam jeszcze takie zdjęcie w miejscu gdzie moje pierwsze brabanty łącza się z tymi posadzonymi jako drugie.
Faktem jest, że na te młodsze praktycznie od rana do wiwczora pada słońce, ale na część pierwszych też, a mimo to mają inny odcień.
Nie są żółte jak thuje aura, ale nie są też takie same jak pierwsze egzemplarze. Dlaczego? Czy ktoś poznaje jakaś odmianę?