Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Ogród z uśmiechem 20:19, 20 cze 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)

Wcale nie wszystko...hortki nie kwitną, duże jeżówki nie kwitną, dalie nie kwitną, floksy nie kwitną...

No, to jeszcze powymieniaj: tulipany, narcyze, banany Kindziu, u Ciebie wszystko kwitnie, bo musi, Ty kochasz je i te robote
Ogród z uśmiechem 10:55, 20 cze 2016

Do góry
jolanka napisał(a)

Jak bym tak myslała to u Ciebie wszystko juz kwitnie - to też niesprawiedliwie, podzieliłabys się z koleżanką Ja mogę hortensją

Wcale nie wszystko...hortki nie kwitną, duże jeżówki nie kwitną, dalie nie kwitną, floksy nie kwitną...
Ogród Małej Mi - sezon 2016 22:54, 19 cze 2016

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Ten widoczek z tarasu bardzo elegancki jednak ramy bukszpanowe (chyba dobrze widzę ) robią dobrą robotę. Nie wiem jak Twój kręgosłup wytrzymuje te ilości cięcia, ale jest bardzo ładnie. Mój ogródek to chusteczka i to złożona w kosteczkę, ale ramy chociaż w części sobie strzelę
Czekam na pokaz lotosów nadwyżki lotosów sprzedaj, będziesz miała parę groszy na coś innego
Pozdrawiam

Tnę co najwyżej raz do roku... w zeszłym cięłam we wrześniu!!! a w tym jeszcze nie cięte..

Lotosy mogę sprzedać teraz, bo na zimę nikt nie kupi. A teraz mi szkoda oddawać

Liliowce i floksy na starcie.. idzie lato..

Ogród z koniczynką 22:48, 19 cze 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Piękne wszystko kwitnie Elisko
Jeszcze floksy rozkwitną w lipcu, lubię ich kolorowe kwiatostany...
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 10:16, 19 cze 2016

Do góry
Floksy
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 07:16, 19 cze 2016

Do góry
Święte słowa Gruszka, choć liatry u mnie nie chcą rosnąć... ani floksy
Mój mały ogródeczek :) 12:02, 18 cze 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
Floksy miniaturki też mam i cudne są u mnie jeszcze nie kwitną Wietrznie to wczoraj chyba wszędzie było połamało mi ostróżki i róże przed domem

A te floksiki przezimowaly Ci czy się wysiały???
U mnie siewki
Mój mały ogródeczek :) 10:25, 18 cze 2016

Do góry
Floksy miniaturki też mam i cudne są u mnie jeszcze nie kwitną Wietrznie to wczoraj chyba wszędzie było połamało mi ostróżki i róże przed domem
Mój mały ogródeczek :) 08:49, 17 cze 2016

Do góry
Pysznogłówka czerwona a fioletowa jeszcze daleko w tyle

Floksy miniaturki samosiejki
Dwa ogrody 07:47, 16 cze 2016

Do góry
Z braku czasu staram sie chociaż w swoim wątku nie mieć zaległości, ale jeszcze chwila i będę u Was odwiedzać
Bogdziu, te floksy rosną u mnie już trzeci sezon i zawsze kwitną tak wcześnie. Kupiłam je albo na ryneczku u nas albo w Skierniewicach, bez nazwy.
Kasya, no floksy, moze trzeba poszukać w wolnej chwili nazwy postaram się im zrobić fotkę
Gabrielu, wpadłaś na O jak przeciąg Czekam na Twoje róże, bo moje jeszcze dwa, trzy lata i dopiero pokażą swoje piękno, oczywiście, jeśli wcześniej nie wymarzną itp Ta zima nie była dobra dla róż u mnie. I znowu widzę, że przynajmniej cztery są do przesadzenia
Tabliczki też mi się podobają, a Twoje z łupka będę zapewne odjazdowe, widziałam chyba u Pszczółki i Kondzia
Pisałam powyżej, że to floksy, na dodatek kwitną całe lato, a jak nie floksy to co to jest? W ubiegłym roku również kwitły już razem z Parky.

Ascot w pąkach, zapowiadane upały na bank go przypalą

róża "Karoliny"

i moja znora o tej porze

Pastella zagłuszona i nie wiem, co ruszyć, róże czy lawendę, dziś nie zdążę, ale jutro musze wykosić lawendę
Dwa ogrody 21:33, 15 cze 2016

Do góry
Kwitną Ci już floksy? Niemożliwe, nawet floks maculata jeszcze nie zaczął, a jest najwcześniejszy.

To powyżej, to taka impresja, bo miałam się zachwycać zasadniczo różami i tabliczkami, jedne i drugie są spektakularne.
Ja mam łupek na tabliczki i zawijane pręty do wbicia w ziemię i zawieszenia tabliczek. Dogadałam się z jednym takim ze wsi, że ja mu poradzę,co tam potrzebuje, a on mi te tabliczki wytnie i dziurki zrobi, zobaczymy.
Dwa ogrody 13:48, 15 cze 2016

Do góry
No właśnie ... Jak to floksy ?
Ja mam od Bogdzi to pewnie tez jeszcze długo...
Róże piękne, mam tylko niektóre ale u mnie one jeszcze nie kwitną
W ogóle u mnie jeszcze połowa w pąkach...
Dwa ogrody 12:24, 15 cze 2016

Do góry
Mariolka floksy juz u ciebie kwitna?U mnie jeszcze długo trzeba bedzie na nie poczekac.Róze piękne i wszystko inne tez.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:31, 15 cze 2016

Do góry
Ewo z tego co zauważyłem z przetacznik owcem ciężko bo ja kupiłem przypadkiem bo zauważyłem w szkółce kilka kwitnących roślin, zapytałem co to i zabrałem bez namysłu
Nawet kolorystycznie się wpasowałem, więc mało widoczny jestem.
Róże leję niestety chemią Topis lub Amistar tylko wtedy jak coś się pojawi.
Z jaśminowcem widzę, że jedyny nie jestem

Jazzy miło cię widzieć Przetaczikowca z czystym sumieniem mogę polecić jest u mnie w sumie równy rok, ale do tej pory zachowuje się bardzo dobrze.

Iwonko szczerze to troszkę się boję jak wybuchną jeżówki floksy i pysznogłówki tym bardziej, że dosadziłem jesienią co nieco i np nie wiem czy jeżówka Glowing Dream spasuje się kolorystycznie, ale sądziłem kwitnącą i wyglądało dobrze... okażę się bo spory placek będzie

Olu też mi się podobają

Jolu ja to z chęcią poznał więcej mało znanych bylin, które zapewne dobrze rosną, ale trudniej je dostać, przetacznikowiec na pewno do takich należy

Kasiu nie wiem co to dokładnie za odmiana bo jak kupowałem pamiętam dokładnie było 7 sztuk w szkółce, a ja zabrałem 3. Jednak nie ma go w ofercie, więc możliwe, że pozostałe stoją i na kogoś czekają.
Kupowałem w bylinowym r, chyba będę w przyszłym tygodniu to zobaczę czy został
Zszywkowy ogród marzeń :) 20:32, 14 cze 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Naprawdę ładne już masz rośliny. Wszystko super zaplanowalaś Wieloryb będzie w przyszłym roku wyglądał już super, a na trzeci będzie busz
Dziękuję Ewo Wiem,że rośliny potrzebują czasu ale wiadomo chciało by się już Jestem ciekawa przyszłego sezonu wieloryba, czy nie za gęsto posadziłam pysznogłówkę, floksy i jeżówki...

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:12, 14 cze 2016

Do góry
AnkaW napisał(a)
Może jeszcze raz zapytam: jakie rośliny mogłabym wsadzić tam, gdzie "narysowałam" te wysokie zielone "cosie"? Czerwoną linią pokazałam granicę kamyczków. Potrzebne jest mi coś dość wysokiego (1,2- 1,5m)co dobrze czułoby się z lawendą - strona bardzo słoneczna. Zaczęłam się zastanawiać nad cisami ale nie wiem czy nie uszkodzi ich śnieg spadający z dachu Nie mam też pomysłu na obszar pomiędzy lawendą a trawnikiem. Nie mogą to być niestety rośliny z kolcami czy owocami, bo mam małe dzieci a altana jest blisko jagodnika. I oczywiście nic trującego. Na innych skarpach mam: macierzankę piaskową, floksy, żagwin, rogownicę ale te ostatnie zaczynają być brzydkie o tej porze. Miałam kostrzewę siną i się nie sprawdziła - może jakieś inne trawy? Nie chciałabym skończy z płożącymi jałowcami Agnieszka radziła mi murek i możliwe, że powstanie jak będziemy budować grilla ale póki co ta skarpa straszy. Zastanawiam się też co posadzić po stronie północnej - myślałam o barwinku? Pas lawendy po stronie południowej zasadziłam wczoraj - tej po stronie wschodniej jeszcze nie ma, bo nie wiem co będzie powyżej i nie wiem jaką odległość zostawić A roślinki się męczą w doniczkach

Cis jest trujący, bukszpan tez, tuje też...
Jest mnóstwo trujących roślin i zapewne sama masz wiele w swoim ogrodzie...
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:48, 14 cze 2016

Do góry
Może jeszcze raz zapytam: jakie rośliny mogłabym wsadzić tam, gdzie "narysowałam" te wysokie zielone "cosie"? Czerwoną linią pokazałam granicę kamyczków. Potrzebne jest mi coś dość wysokiego (1,2- 1,5m)co dobrze czułoby się z lawendą - strona bardzo słoneczna. Zaczęłam się zastanawiać nad cisami ale nie wiem czy nie uszkodzi ich śnieg spadający z dachu Nie mam też pomysłu na obszar pomiędzy lawendą a trawnikiem. Nie mogą to być niestety rośliny z kolcami czy owocami, bo mam małe dzieci a altana jest blisko jagodnika. I oczywiście nic trującego. Na innych skarpach mam: macierzankę piaskową, floksy, żagwin, rogownicę ale te ostatnie zaczynają być brzydkie o tej porze. Miałam kostrzewę siną i się nie sprawdziła - może jakieś inne trawy? Nie chciałabym skończy z płożącymi jałowcami Agnieszka radziła mi murek i możliwe, że powstanie jak będziemy budować grilla ale póki co ta skarpa straszy. Zastanawiam się też co posadzić po stronie północnej - myślałam o barwinku? Pas lawendy po stronie południowej zasadziłam wczoraj - tej po stronie wschodniej jeszcze nie ma, bo nie wiem co będzie powyżej i nie wiem jaką odległość zostawić A roślinki się męczą w doniczkach
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 10:23, 12 cze 2016

Do góry
anna_g napisał(a)

Wpasował się idealnie jakby od zawsze tam był Cieszę się że znalazłaś dla niego miejsce - teraz tylko trzymam kciuki żeby się przyjął bo w końcu "zrobiłyśmy mu na paskudę" i przesadzany był w najmniej odpowiednim momencie.
U Ciebie jest zawsze fajnie - i czas ucieka niepostrzeżenie - ja się dopiero w samochodzie zorientowałam która jest godzina... aż mnie zatkało i głupio mi było że Was tak przetrzymałam... następnym razem po prostu mnie wykopcie

Już go pochwaliłam przy rannym obchodzie i mu nagadałam a mówie do niego Ania bo tak go będę nazywać No i przestań z tym głupim gadaniem, że za długo itp....mnie też było miło i w końcu usiadłam na d...i pełny relaksik: Jarzmianki Ci przygotuje na następny raz a bodziszki też chcesz? A Floksy zapewne będą już kwitły to powiesz który kolor chcesz?
Moja bajka 21:59, 11 cze 2016

Do góry
Coraz więcej lilii

Kocham to zestawienie. Tojeść kropkowaną mam od Kasi. Bardzo urocza i wdzięczna roślinka. Teraz szałwie, przywrotniki i tojeść, a za chwilę przetaczniki, floksy i jeżówki

to chyba mój ukochany rh

pierwiosnki Viala
Ja i mój ogródek, a może ogród 22:08, 08 cze 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
dziekuję Mirelko, zobaczymy co z tego wyjdzie

ja mam floksy szydlaste - tworzą takie poduchy, a te co rosna w górę to bodajże floksy wiechowate

Domi pewnie masz rację
Chyba sobie sprawie do ogrodu te poduchy

Fotka bardzo ciekawa i jeszcze bardziej zagadkowa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies