Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

dajana 14:47, 06 lip 2016

A u mnie ten jeden orlik od ciebie pięknie się rozrósł i zaczyna kwitnąć Zobaczę jak wygląda kiedy się rozwinie, za to róże tragedia a Werbena mnie rozśmiesza Badyl na dwa metry, a na końcu drobny kwiatuszek Ona nawet fajnie by wyglądała gdzieś w środku bo tylko kwiatek byłby widoczny czyli jej najładniejsza cześć. Wykopałam swoje floksy przy podbudowie skarpy ,leżą pod garażem i co dziwne żyją Musze je szybko wsadzić gdzieś pod lasem jako zadarniacze .Mogę podesłać ci sporo gałązek, one się szybko rozrastają .Mam różowe i fioletowe
Kindzia 14:48, 06 lip 2016

Ale wielkie dupsko ma! Piękna. Z 5 lat poczekam aż moje takie będą

Dzięki za Twój czas
Makao_J 15:39, 06 lip 2016

Mala_Mi napisał(a)

Po deszczu wygląda tak jak inne róże..

Problemem jest pokrój.. 1,5 metrowe baty pod ciężarem kwiatów leżą.. niszczy wszytko wkoło, bo to bardzo kolczasta róża. Kwitnie jako pierwsza, jest wczesna, z przodu mam Bonice co są późniejsze i zawsze całe Bonice mi zniszczyła. Leżała na trawniku, bukszpanie.. dlatego w tym roku bez żalu ją przycięłam.. Po prostu źle dobrałam róże do rabaty.. ale przycięta była ok... kwitnie dość krótko ale bardzo spektakularnie
Tak było

A po niskim cięciu (tylko tak jest za niska na drugi rząd )

Ok dzięki. Faktycznie kolczasta bardzo. Zobaczymy jak się sprawdzi.
Pszczelarnia 15:59, 06 lip 2016

Tak lubię taką porę roku u Ciebie na rabatach!

White Dome, dlaczego jej nie mam?

Czy kichawiec to Flore Pleno?

Jadę do Wojsławic na liliowce, bo u siebie się na nie obraziłam dokumentnie.

Pszczelarnia 16:04, 06 lip 2016

Mala_Mi napisał(a)

Masz nazwę tej lilii? Liliowce u Ciebie ładne!!!!!!!!!
Basilikum 17:08, 06 lip 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Tak lubię taką porę roku u Ciebie na rabatach!

a ja sie zastanawiam gdzie Ty widzisz pore na rabatach u Ani hihi
elka_ 18:31, 06 lip 2016

Mala_Mi napisał(a)
Do mnie wiosna zawitała.. wreszcie słoneczko za chmurek się przebija.. świat nabrał barw

Piękna wiosna!
Ciągle nadrabiam w Twoim wątku
Ty skarbnicą wiedzy jesteś

Mala_Mi 23:55, 06 lip 2016

Katkak napisał(a)
Anulka, wiem że z czasem szału u Ciebie nie ma, ale luknij do mnie na ostatnią stronkę i doradź jaką różę byś tam posadziła, dobra?

Ani kocham róże, ani na nich się znam... byłam ... al nic mądrego nie wymyśliłam.

Dałabym tam żółtą.. dla rozjaśnienia mrocznego zakątka.. . pomarańczową... niech świeci jak słoneczko.. ale nie pamiętam co masz po bokach ....

U mnie po różach

Miniaturowa (2m) czerwona znów ma plamistość.. wyciepię.. na razie całą wyciepałam do prawie zera.. 2 pędy zostawiłam, bo w pąkach.. reszta poszła won. Chore, kolczaste i ponad 2 metry ładna mi miniatura..

Mala_Mi 00:00, 07 lip 2016

elka_ napisał(a)

Piękna wiosna!
Ciągle nadrabiam w Twoim wątku
Ty skarbnicą wiedzy jesteś

Skarbnica wiedzy bezużytecznej.. ... taka HPD .. niby wszytko wiem, a i tak reszta (czyli wszytko) idzie swoim torem

Fragment było o tej porze roku

I jest..

Było rok temu

Było i się zmyło.. jeden kwiatek!!!! Paskudny rok ;(

Mala_Mi 00:04, 07 lip 2016

Optymistycznie (przy zainfekowanym kompie... gdzie w 2 godziny otrzymałam prawie 1500 wiadomości "spam" na płatnym kącie bez reklam i spamu i innych rzeczach typu auto do kasacji bez AC).. szukałam ładnych ujęć w ogrodzie.. i nie znalazłam.. jest tragicznie..
Po usilnych staraniach znalazłam moje ogromne przetaczniki Christa.. szukajcie a znajdziecie... i pomyśleć że te potfory mi dominowały rabaty..