Ula na pierwszym zdjeciu sa liliowce , nie lilie. Jesli chcesz to Ci wyślę.Nazywaja sie Halina.Te róze ze zdjecia to pashmina nie Edenka ale kwiat podobny. Pashmina nie rosnie wysoka a Edenek mam 5. Gdy miałam jedna wyrosła na 2m i pięknie kwitła , nie marzła w zimę wiec postanowiłam dokupic i od razu w pierwszą zimę ta stara zmarzła choc nie całkiem a nowe jak dotąd nie sa wysokie mimo ze sa u mnie trzeci rok. Trzy mają po około 1,30m a dwie są tak niskie jak te Pashminy, a Pashminy były sadzone w tym roku juz całkiem zaawansowana wiosną.
Sylwia niewątpliwie pysznogłówka na dole nie wygląda ładnie ale żadna roslina rosnaca w głębokim cieniu nie wyglada dobrze (pomijając leśne). U mnie nawet rh gubią liscie a nawet usychaja całe gałęzie rosnace w cieniu, czasem sie zdarzy ze częsc krzaka rosnie szybciej niz inna jego częsc i zdominuje te niższe gałęzie, wcale nie tak rzadko wycinam uschniete gałezie z zacinionych miejsc, wiec i pysznogłówki i floksy które przeciez rosna w duzym zageszczeniu źle wyglądaja w dolnych partiach ale to normalne zjawisko.U mnie rosliny z braku miejsca rosna tak gesto ze nie widac tych brzydkich dołów.
Basiu mój ogród jest dosc duzy bo 3500m ale masz racje rh go juz prawie zarosly, innych roslin prawie nie widac dopiero jak zakwitna to sie pokazuja. Na wielkie hektary bym sie chętnie jeszcze wyrwała ale juz musiałabym miec pracowników a to juz nie to samo co samemu wszystko zrobic a ja lubię pracę w ogrodzie.